Щоб техніка служила довго і справно, з нею потрібно дбайливо поводитися. Крім правильної експлуатації, будь-який продукт вимагає ще і регулярного догляду. iSpace починає цикл статей про те, як правильно доглядати за технікою Apple. Сьогодні будемо чистити розумні годинники Apple Watch, а заодно дізнаємося, чи можна їх мити.

Вам потрібно це знати

Оскільки розумні годинники замислювалися, в тому числі і як фітнес-браслет, логічно припустити, що контакти з водою і потім їм не страшні. Однак перш ніж що-небудь робити, потрібно дізнатися напевно – ваші Apple Watch водонепроникні чи ні?

Моделі Apple Watch Series 1 стійкі до впливу невеликої кількості вологи. Це означає, що ви сміливо можете вийти на пробіжку в дощ або до сьомого поту тренуватися в тренажерному залі. Але ось мити руки або занурюватися з ними не варто.

Apple Watch Series 2 і більш пізні моделі отримали захист серйозніше. Розробники впровадили в годинник функцію блокування води, яку можна активувати в пункті управління або при виборі виду тренування (плавання або серфінг). З ними можна мити руки та приймати душ, якщо виключити використання мила, шампуню, лосьйону, масла та інших косметичних засобів. Дозволяється плавати в басейні або в морі, занурюючись на невелику глибину. А ось для походів в лазню, занять дайвінгом і водними видами спорту смарт-годинник Apple не підходять.

А ось Apple Watch Ultra і Ultra II зберігають водотривкість на глибині до 100 метрів. Їх можна не знімати під час плавання, катання на водних лижах (коли є контакт із водою на великій швидкості). І навіть під час занурення з аквалангом на глибину до 40 метрів!

Загальні правила чистки техніки Apple?

Хоча техніка Apple, виготовляється з різних матеріалів, є загальні для всіх пристроїв правила.

  • Насамперед зніміть пристрій з зарядки.
  • Розбризкуємо миючий засіб на матеріал, яким збираємося чистити, а не на сам продукт.
  • Уникайте попадання вологи в отвори продуктів.
  • Використовуйте тільки спеціальні серветки та м’яку тканину без ворсу. Відкладіть в сторону грубі тканини, рушники, в тому числі й паперові.
  • Рухи повинні бути акуратними. Не варто старатися, щоб не пошкодити пристрій.
  • Категорично забороняється використання зовнішніх джерел тепла, ультразвуку, які розпилюються аерозолів, відбілювачів, абразивних матеріалів. Звичайно, якщо тільки ви не хочете разом з брудом зняти покриття пристрою.

Важливо! Купуючи серветки для очищення пристрою, віддавайте перевагу тим, що містять 70%-ний розчин ізопропілового спирту, 75%-ний розчин етилового спирту. Рекомендуємо дезінфікуючі серветки Clorox.

Як почистити Apple Watch

Тепер приступимо до чищення та сушіння Apple Watch.

  • Вимкніть годинник.
  • Вимкніть їх від зарядного пристрою.
  • Ремінець з нержавіючої сталі або шкіри теж рекомендуємо зняти.
  • Дбайливо протріть дисплей і корпус годин м’якою тканиною без ворсу. Якщо годинник сильно забруднилися, змочіть трохи тканину чистою водою. Можете потримати Apple Watch під невеликий струменем теплої проточної води – 15 секунд буде достатньо.
  • Протріть пристрій м’якою тканиною.
  • Не поспішайте включати, нехай пристрій точно просохне.

Як бачимо, часом складні технології вимагають простого підходу.

Як почистити коліщатко Digital Crown?

Трапляється так, що коліщатко Digital Crown Apple Watch починає заїдати. Його хід стає менш плавним, воно заїдає або і зовсім перестає крутитися. Це може означати тільки одне: в щілину між корпусом і коліщатком потрапила пил, бруд або залишки кошти. Але виправити ситуацію легко.

  • Вимкніть годинник Apple Watch.
  • Вимкніть їх від харчування.
  • Піднесіть годинник до чистої теплій воді на 10-15 секунд, «пустивши» тонкий струмінь прямо на Digital Crown.
  • Повертайте і натискайте на коліщатко.
  • Протріть Apple Watch м’якою тканиною без ворсу, приділивши увагу Digital Crown і щілинам між ним і корпусом годинника.

Як почистити ремінець Apple Watch?

У догляді потребує не тільки пристрій, але і ремінець для нього. Під впливом парфумерних та косметичних засобів, масел і навіть фарбувальних матеріалів (наприклад, джинсів) на ремінці з часом неминуче з’являється наліт. А брудний аксесуар довго не прослужить. Не кажучи вже про те, що сильно псує зовнішній вигляд пристрою.

Але важливо знати особливості використовуваних матеріалів. Наприклад, ремінці з нержавіючої сталі й шкіри не терплять вологи. Залишити їх в мильній воді або випрати в машинці рівносильно купівлі нового ремінця. Як і сушка ремінця феном, обігрівачем або, наприклад, під прямими сонячними променями.

Що ж ви можете зробити? Злегка змочити чисту м’яку тканину без ворсу такою ж чистою водою і м’яко потерти нею браслет. Протріть сухою тканиною і відкладіть до повного висихання.

Для чищення монобраслета, спортивного ремінця (в тому числі Nike) можна використовувати м’яке гіпоалергенні мило для рук.

Як правило, виробник вказує на упаковці або інформаційному вкладиші рекомендації по догляду.

Якщо проблема набагато серйозніше і ви не хочете експериментувати, фахівці нашого сервісного центру будуть раді проконсультувати вас.

Крім того, в каталозі ispace.ua великий вибір аксесуарів для Apple Watch по відмінним цінами. Шкіряні, силіконові, нейлонові, з нержавіючої сталі – ремінці на будь-який смак і гаманець. Щоб купити ремінець для Apple Watch, приходьте в один з наших магазинів в Києві або оформляйте замовлення через кошик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Функція ЕКГ на Apple Watch – тепер і в Україні

Apple Watch – особистий помічник і шпаргалка прямо у вас на зап’ясті

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *