Музика в самому телефоні – це завжди зручно, особливо якщо ви часто подорожуєте або не підключили підписку на стримінг. Для iPhone є два швидких і легальних способи завантажити пісні: Apple Music і iTunes Store. Після завантаження треки можна програвати в рідному застосунку “Музика”. Розбираємося, як слухати улюблені пісні, незалежно від мережі.

Спосіб № 1. Apple Music

Додаток Apple Music – це найочевидніший спосіб завантажити музику на iPhone безкоштовно. Завантаження входить в основну підписку, тож додаткових витрат не буде, а завантажені композиції можна буде вмикати навіть без інтернету.

У цьому випадку є одне “але”. Без оплаченої підписки Apple Music доступ до треків буде неможливий. Якщо ви призупините оплату, всі пісні та плейлисти збережуться, але прослухати їх можна буде тільки після платежу.

Є кілька варіантів додавання пісень у медіатеку:

  • Після довгого натискання на потрібну композицію, альбом або плейлист з’явиться меню з опцією “Додати в медіатеку”.

  • Відкривши плейлист або альбом, можна тапнути по значку “+” – так треки опиняться в колекції. Також можна натиснути на три крапки поруч із піснею > “Додати в медіатеку”.

  • Меню через три точки доступне і в режимі “Виконується”. Там дії ті самі, що й у пункті вище.
  • Видалити пісні можна так само швидко. Після довгого натискання на трек з’явиться список дій, у якому потрібно вибрати “Видалити”/”Видалити з Медіатеки”.

На синхронізованих пристроях можна слухати одні й ті самі завантажені треки. Усе, що для цього потрібно, – один Apple ID і активована підписка на Apple Music або iTunes Match.

Щоб синхронізувати колекції, потрібно зайти в “Налаштування”, і в меню “Музика” активувати пункт “Синхронізація медіатеки”.

Об’єднання доступне і на комп’ютері. У додатку “Музика” на MacBook тапаємо по кнопці “Об’єднати медіатеку”. Тепер на iPhone будуть доступні треки з комп’ютера.

Як скласти плейлист у додатку?

Завантажувати треки швидше не за окремими композиціями, а цілою добіркою. Тому розбираємося, як додати улюблені треки в один плейлист:

  • Робимо довге натискання по треку або альбому.
  • З’являється меню, вибираємо рядок “Додати в плейлист”
  • Вибираємо готову добірку або створюємо новий плейлист.

Зробити це можна, поки пісня грає. Клікаємо на кружечок із трьома крапками і вибираємо “Додати в плейлист”.

Як зберегти пісні в додатку?

Тепер залишилося тільки завантажити композиції в додатку для музики. У медіатеці знаходимо потрібний трек або плейлист, після довгого тапа натискаємо пункт “Завантажити” в меню, що з’явилося.

Перевірити завантажені треки можна в “Медіатеці” через меню “Завантажені” в пункті “Завантаження”.

Завантаження можна автоматизувати. З правильними налаштуваннями iPhone вам не доведеться вручну створювати плейлисти або завантажувати кожен вподобаний трек.

Щоб це зробити, потрібно:

  • відкрити “Налаштування”;
  • вибрати пункт “Музика”, у ньому – “Додавання обраних пісень” або “Додавання з плейлиста”.
  • активувати повзунок “Автоматичні завантаження”.

Слухати завантажену музику можна і в такому форматі об’ємного звучання, як Dolby Atmos. Таке відтворення можливе, якщо поруч із назвою треку або альбому є іконка з двома півсферами.

  • Відкриваємо “Налаштування”.
  • Вибираємо рядок “Музика”, далі – пункт “Завантаження в Dolby Atmos”.

Ця функція доступна не тільки з навушниками AirPods третього покоління, AirPods Pro і AirPods Max, а й з колонками, стереосистемами з аналогічними показниками.

Як звільнити місце на iPhone?

Нескінченна проблема сучасного користувача: на телефоні ніколи не вистачає пам’яті. Часом доводиться видаляти завантаження, зокрема й треки. Є три способи, як можна це зробити:

  • Автоматично. На телефоні можна налаштувати ліміт зберігання треків, і сама система буде видаляти композиції, які ви слухаєте найменше. Щоб це зробити відкриваємо “Налаштування” > “Музика” > “Оптимізація сховища”. Тут налаштовуємо максимальну кількість треків – від 400 до 12 800 пісень. Усі дані понад ліміт будуть видалятися, починаючи з тих, що рідко прослуховуються.

  • Вручну. Щоб телефон не видалив щось зайве, можна чистити пам’ять самостійно. Після довгого тапа по треку або альбому з’явиться меню. Пункт “Видалити тільки завантаження” просто звільнить місце на смартфоні, а “Видалити з медіатеки” зітре трек і з програми.

  • Чистка в “Налаштуваннях”. У пункті “Музика” можна вибрати меню “Завантажена музика” і пункт “Змінити”. Тут можна видалити абсолютно все або треки певного виконавця.

Спосіб № 2. iTunes Store

Apple Music – це варіант, який залежить від підписки. А ось в iTunes Store можна купити трек, і він залишиться з вами назавжди.

Розповідаємо, як завантажити музику на iPhone через iTunes:

  • Відкриваємо iTunes Store, знаходимо пункт “Музика”. Через пошук шукаємо потрібну пісню або альбом.

  • Якісь треки можна завантажити безкоштовно – тоді ви побачите значок “Завантажити”. Якщо ж буде іконка хмари зі стрілкою, цей трек ви вже завантажували, тому завантажити його зараз можна безкоштовно. В інших випадках ви побачите ціну контенту.
  • Для покупки може знадобитися підтвердження через Face ID, Touch ID або пароль.
  • У меню “Ще” (три крапки) є пункт “Завантаження”. Там можна перевірити процес скачування.

Завантажити музику на iPhone можна і через SoundCloud або GooglePlay Музика. Але наші способи зручніші та безпечніші. В Apple Music ваші плейлисти залишаться в цілості, навіть якщо ви забули оплатити підписку. А куплені в iTunes альбоми і композиції залишаться з вами назавжди і незалежно від підписки, стану мережі.

Сподіваємося, ми зрозуміло пояснили і показали, як завантажити ваші улюблені треки на iPhone. А з будь-якими труднощами в налаштуванні техніки Apple допоможемо впоратися в iSpace. При особистій зустрічі наочно покажемо, як завантажувати плейлисти та альбоми. До зустрічі в наших магазинах!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ 

Як роздати інтернет з iPhone? Коротка інструкція.

Класні фішки iOS, які ви не знайдете на Android

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *