Повільний інтернет на iPhone дратує і може завдати чимало неприємностей, особливо коли потрібно терміново потрібно терміново завантажити фото або відправити файл у месенджері. Та й просто іноді хочеться поскролити стрічку в Instagram або TikTok. Найчастіше проблема вирішується швидко і легко – допомагає перезавантаження смартфона, перепідключення з’єднання та інші способи, про які ви прочитаєте в нашій статті. Розповідаємо, чому може не працювати мобільний інтернет на iPhone, як усе налагодити.

Найпростіший спосіб: перепідключити інтернет

Що робити, якщо не працює мобільний інтернет на iPhone? Найочевидніше рішення – перезавантажити його. Часто це дійсно допомагає.

Заходимо в “Пункт управління”: свайп вниз із правого верхнього куточка або знизу вгору для старих версій ОС. Знаходимо значок передачі даних, двічі натискаємо його. Або вмикаємо й одразу ж вимикаємо режим польоту – це оновлює всі під’єднані радіомодулі, крім Bluetooth.

Перезавантажте телефон

Погано працює інтернет на iPhone? Перезавантаження – універсальне рішення цієї та багатьох інших проблем. У багатьох випадках цього достатньо, щоб інтернет з’явився або запрацював швидше. Цей спосіб допомагає оптимізувати роботу пристрою і звільнити оперативку.

Можливо, не залишилося трафіку або коштів на рахунку?

Зайдіть у кабінет користувача або перевірте баланс і залишок трафіку в інший зручний спосіб. Банально, але часом потрібно просто поповнити особовий рахунок.

Іноді причина – у sim-карті або збоях зв’язку

Інтернет може не працювати, якщо несправна “сімка”. Ось як це повірити: вставте іншу сім-карту в слот, і якщо з’єднання з’явилося, причина у вашій sim-карті. Зверніться до оператора зв’язку.

Також трапляються неполадки і перебої в мобільному зв’язку. І тоді інтернет на iPhone гальмує або взагалі пропадає. Інформацію про збої можна уточнити, зателефонувавши до служби технічної підтримки мобільного оператора.

Підключіть LTE замість 3G

Якщо сигнал LTE нестабільний, система автоматично перемикається на 3G, і в цьому режимі інтернет працює набагато повільніше. Можна перевірити, який стандарт використовується, і підключити швидшу мережу LTE вручну.

Заходимо в “Налаштування”, обираємо “Стільниковий зв’язок” > “Основний” (у меню SIM-карти) > “Голос і дані”, потім LTE. Шлях може бути трохи іншим – усе залежить від вашої версії iOS.

За містом використовуйте мережу 3G

Як прискорити інтернет на iPhone, якщо вийшли із зони покриття LTE? У сільській місцевості, навпаки, стане в пригоді стандарт 3G. Хоч він не такий швидкий, зате більш доступний і дає змогу підключатися до інтернету хоч у лісі, хоч на дачі. Адже LTE-станції може і не бути поблизу, або вона всього одна. Тоді зв’язок є, але швидкість інтернету погана.

За допомогою описаного вище алгоритму перейдіть на 3G. А коли будете в місті, перейдіть на звичайний стандарт.

Вимкнення VPN

Використання віртуальної приватної мережі часто знижує швидкість завантаження даних. Особливо, якщо виставлено регіон, який географічно від вас далекий. Якщо хочете прискоритися, вимкніть опцію. Це можна зробити в самому додатку для VPN або в “Налаштуваннях”.

Закриваємо фонові додатки

Ще одна проста порада, як поліпшити мобільний інтернет на “айфоні”. Додатки можуть використовувати трафік, якщо працюють у фоновому режимі. Вимкніть програми, які вам на цей момент не потрібні, і якість інтернет-з’єднання має покращитися.

Закрити додатки можна за пару рухів: свайп з нижнього лівого кута вгору по екрану, потім додатки потрібно змахнути вгору.

Вийдіть із режиму економії даних

Коли опція активована, витрата трафіку автоматично скорочується. Якщо нам потрібен інтернет, відключаємо цю функцію. Вибираємо “Стільниковий зв’язок” у налаштуваннях, знаходимо вашу sim-карту (наприклад, “Основний”). У самому низу меню, що відкрилося, бачимо рядок “Економія даних” – зсуваємо бігунок вліво (стане сірим).

Вимкніть роздачу трафіку

Ви можете роздавати мобільний інтернет зі свого смартфона на інші девайси. Але тоді не дивуйтеся, чому погано працює інтернет на iPhone: трафік ділиться на всіх. Якщо ж режим модему вам зараз не потрібен, вимкніть його.

Зайдіть у “Налаштування”, посуньте бігунок навпроти рядка “Режим модему” (зробіть неактивним).

Вимкніть автоматичне оновлення та фонове завантаження

Фонова активність додатків і автоматичне завантаження оновлень можуть сильно гальмувати з’єднання.

Налаштуйте телефон так, щоб новий контент завантажувався тільки тоді, коли ви підключаєтеся до мережі Wi-Fi. Для цього зайдіть у “Налаштування”, виберіть “Основні”. Відкриється меню “Оновлення контенту” – вам потрібен Wi-Fi.

Потім у “Налаштуваннях” знайдіть App Store. Вимкніть “Автоматичні завантаження”, вимкнувши бігунок навпроти цього рядка. Готово: фонові процеси не забиратимуть трафік.

Чистимо кеш – скидаємо мережеві налаштування

Поганий інтернет на айфоні буває через переповнений кеш. Щоб швидко його очистити, скидаємо налаштування мережі. Заходимо в “Налаштування”, знову ж таки, вибираємо “Основні”. Шукаємо внизу списку і натискаємо на “Перенесення або скидання iPhone”.

Після цього інтернет прискориться. Але врахуйте, що потрібно заново підключатися до бездротової мережі (ввести пароль) і мобільного інтернету.

Що робити, якщо інтернет на iPhone погано працює в “сліпій зоні”?

Слабкий сигнал – одна з причин, чому iPhone погано ловить інтернет за містом. Також зв’язок погіршується, якщо сигнал глушать товсті стіни або дерева. У такому разі краще вийти на вулицю, піднятися на височину. Складніше, якщо ви живете на високому поверсі: середня висота звичайних щогл-опор – 30 метрів. У такому разі є сенс переключитися на Wi-Fi або встановити систему посилення сигналу стільникового зв’язку.

Ви покинули “сліпу зону”, але це не допомогло? Можливо, заважає товстий захисний чохол – іноді саме через нього iPhone погано ловить інтернет. Особливо, якщо в нього вбудовані металеві пластини. Зніміть аксесуар і перевірте, чи з’явилося з’єднання.

Поганий мобільний інтернет на iPhone? Вирішуємо проблему за дві секунди

Ви спробували всі перераховані алгоритми, але інтернет все одно не “тягне”? Не панікуйте, а приходьте в місце, де спеціально навчені люди вирішують будь-які проблеми з технікою Apple – в iSpace.

Ми швидко розберемося, чому погано працює або не працює мобільний інтернет на вашому iPhone, налаштуємо девайс. І ви зможете вільно спілкуватися в месенджерах, серфити в Safari та завантажувати музику. А якщо хочете, підберемо для вас новий стильний смартфон, iPad або Mac останнього покоління. Їх навіть можна і треба перевірити в дії. До зустрічі в iSpace!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ 

Не працює камера iPhone? Ось що потрібно зробити

Дзвонять з невідомих номерів? Дізнайтеся, як заблокувати дзвінки на iPhone

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *