Продуктивний та легкий ноутбук буде корисний студенту будь-якої спеціальності. Навіть якщо ваша професія далека від комп’ютерів та технологій. Адже писати курсові та реферати, серфити в інтернеті, та дивитися фільми банально зручніше на великому екрані. І це не кажучи про те, що онлайн-формат з кожним роком стає популярнішим.

Розповідаємо, чому Mac – найкращий вибір для студентів та старшокласників.

Надійний та довговічний

Корпус MacBook зроблений за технологією unibody, тобто із цільного листа алюмінію. Це легкий та довговічний матеріал. Там, де пластикові ноутбуки тріснуть і зламаються, Mac погнеться, отримає скол або вм’ятину. А за інтенсивного щоденного використання «травми» у ноутбуків трапляються. Наприклад, від випадкових ударів об одвірок, здавлювання предметами в рюкзаку або якщо на пристрій хтось ненароком сяде. Mac також не застрахований від пошкоджень, але в таких випадках алюміній показує себе краще, ніж пластик.

Ось чому з MacBook можна спокійно їздити в транспорті туди-сюди, бігати поверхами, аудиторіями і працювати буквально на ходу. Навіть через рік активного використання ноутбук виглядатиме, ніби щойно з магазину.

Довго залишається в ціні

Після 3-5 років експлуатації Mac зберігає приблизно 20-35% своєї первісної вартості. ПК за цей же термін не дотягує до 10%.

Apple протягом 7-8 років випускає оновлення для macOS. Вони включають нові фішки, усунення помилок та апдейти системи безпеки. Виняток – застарілі комп’ютери, які перестали поширюватися понад 5 і менш ніж 7 років тому. Наприклад, зараз такими вважаються деякі моделі Mac з 2013 по 2016 рік. Вони назавжди залишаться на macOS 12 Monterey – не так і погано для “старожилів”, правда?

Ось чому навіть старі комп’ютери Apple продаються за солідну суму. Чого не скажеш про ноутбуки на Windows: вже через рік використання вони сильно втрачають ціну. А через кілька років вигідно продати такий комп’ютер буде складно: пристрій виглядає пошарпаним, покупці не впевнені в його якості та не хочуть отримати прихованих проблем.

Об’єднується в екосистему з іншими пристроями Apple

Можливості Mac розширюються ще більше, якщо ви використовуєте комп’ютер разом з іншими девайсами Apple. Екосистема поєднує їх у єдиний організм, у якому все взаємопов’язано та синхронізовано. Ви можете скопіювати текст, посилання або фото на iPhone і миттєво вставити їх на Mac. Можете використовувати iPad як другий монітор для Mac. Або почати читати статтю в браузері на ноутбуці Apple, а потім вимкнути його та вийти з дому. І продовжити читання з того ж місця на iPhone.

Пов’язані музика, фотографії, відео, файли, паролі, календарі, контакти та інші дані. Екосистема Apple реалізована на найвищому рівні та значно спрощує повсякденні завдання. Настільки, що користувачі Apple рідко переходять на техніку інших брендів.

Докладніше про функції екосистеми Apple читайте тут.

Вбудовані програми для більшості навчальних завдань

На відміну від багатьох комп’ютерів конкурентів, Mac готовий працювати відразу з коробки. На ньому вже встановлені програми для роботи з текстом, таблицями, презентаціями. І це не просто софт «для галочки». У цих програмах справді крутий функціонал, а вони самі не вимагають придбання ліцензії. Також є базовий фоторедактор та iMovie для роботи з відео.

До того ж: MacOS продумана до дрібниць і тому дуже зручна. Ви можете вести електронні конспекти в нотатках та миттєво додавати до них малюнки та аудіо. Наприклад, знімок дошки з формулами чи графіками. Для цього просто натисніть Файл > Вставити з iPhone > Зняти фото. Або вставте в документ аудіозапис лекції. Ваші файли будуть доступні на всіх пристроях, тому ви зможете переглянути їх навіть коли Mac немає поруч.

Ще одна корисна у навчанні функція – Spotlight. Це пошук по всіх документах, папках та листах. Бажаєте подивитись матеріали за минулий навчальний рік? Введіть у пошуку слово або фразу, що шукається, а комп’ютер знайде всі файли, де воно зустрічається. Якщо ви не хочете конспектувати лекцію, але вона може знадобитися, то скористайтеся диктуванням. Активуйте цю функцію і насолоджуйтесь, як Mac записує викладача, перетворюючи голос в текст.

Працює до 21 години без підзарядки

MacBook для навчання ідеальний ще й тому, що з ним ви не залежатимете від електрики. Нові чипи М1 і М2 набагато енергоефективніші, ніж процесори Intel.

  • MacBook Air (М1 та М2) працюють до 18 годин у режимі відтворення відео та близько 15 годин при роботі в браузері.
  • MacBook Pro М1 – до 20 годин при перегляді відео та до 17 – при вебсерфінгу.
  • MacBook М1 Pro (14 дюймів) працює до 17 години від одного заряду. Це трохи менше, ніж Mac попереднього покоління, але настільки потужні характеристики вимагають більшого споживання енергії.
  • Рекордсмен в автономності – MacBook Pro M1 Max (16 дюймів). Він видає рекордну 21 годину без повторної зарядки.
  • Час автономної роботи MacBook Pro M2 – до 20 годин у режимі відтворення відео та близько 17 при вебсерфінгу з підключеним Wi-Fi.

Як бачите, на будь-якому Mac можна працювати у парку, на дачі, у транспорті, у шезлонгу біля басейну та в будь-якому іншому місці, де немає розеток. Будь-яка сучасна модель протягне два повноцінні робочі дні.

Найкращий MacBook для навчання: чим відрізняються моделі?

Будь-який сучасний Mac – це повноцінний робочий інструмент. У нього топовий дисплей Retina з високою чіткістю та широким кольоровим охопленням. Відмінна автономність та стабільна macOS. Тиха клавіатура та трекпад з підтримкою жестів. А для дистанційного навчання та онлайн-дзвінків є потужні динаміки, мікрофон та камера.

MacBook Air: ідеальний для тих, кому не вистачає можливостей iPad, але не потрібен суперпотужний MacBook Pro.

Це «найповітряніша» і найлегша модель у лінійці. До 2022 Air відрізнявся традиційним клиноподібним дизайном. Моделі на М2 стали більш квадратними, в стилі «прошок». Обидві версії важать менше ніж 1,3 кг: їх легко брати із собою та носити весь день. Ультрабуки поміщаються в тонку сумку, рюкзак та не займають багато місця на парті. Це оптимальний варіант, якщо ви постійно у роз’їздах, а ноутбук вам потрібен для конспектування лекцій, вебсерфінгу, створення презентацій, роботи з текстовими документами та нескладною графікою.

Перегляньте специфікації MacBook Air на чипах M1 і М2.

MacBook Pro: для експертів, які виконують справді серйозні завдання.

MacBook Air допоможе вирішити більшість завдань студента. MacBook Pro зробить це ще краще. Навіть найпростіша конфігурація із сімейства Pro підходить для роботи з 3D-графікою, 8К‑відеомонтажем та іншими ресурсомісткими процесами. Якщо раніше у вас глючили Logic Pro, Lightroom, Vectorworks, DaVinci або Final Cut Pro, то на MacBook Pro вони просто літатимуть. Це ідеальний MacBook для студента, але тільки якщо ви знаєте, як використовувати його потенціал. Адже такий запас потужності потрібний далеко не всім.

Специфікації MacBook Pro 14 та 16 дюймів. А також MacBook Pro на чипах М1 та М2.

iMac: для тих, кому потрібний настільний комп’ютер із запасом продуктивності на кілька років уперед.

iMac – це настільний моноблок з дисплеєм, клавіатурою та мишею. Тонкий та продуктивний, він ідеально підходить для організації робочого місця у квартирі. А на 21-дюймовому екрані зручно працювати з фото, відео та просто дивитися фільми чи грати. Ось чому він стане не лише добрим комп’ютером для навчання, а й центром розваг для всієї родини.

Докладніше про технічні характеристики iMacтут.

Скільки коштує Mac в iSpace

Однозначної відповіді, який MacBook купити в 2022 році для навчання, немає: все залежить від ваших потреб та фінансових можливостей.

Зараз в iSpace ціна на MacBook Air стартує від 42 999 грн, на MacBook Pro – від 63 999 грн, на iMac – від 60 999 грн. У нас ви можете придбати комп’ютери в trade-in: просто приносите нам свої старі девайси (не обов’язково Mac), а ми віднімемо їхню вартість з ціни нового пристрою. Суму, що залишилася, можна оформити в розстрочку або в кредит.

Техніка Apple для студентів – це не тільки MacBook та iMac. Для багатьох завдань підходять iPad і навіть iPhone – це, в принципі, хороші пристрої для життя. За допомогою AirPods можна добре чути викладача з іншого кінця аудиторії та навіть з коридору. А Apple Watch можна використовувати як шпаргалку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За допомогою AirPods можна підслуховувати чужі розмови

Apple Watch – особистий помічник та шпаргалка прямо у вас на зап’ясті

 

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *