Принцип роботи в macOS відрізняється від Windows, тому новачки у світі Apple можуть відчувати деякі труднощі. Наприклад, пов’язані зі встановленням програм. Поспішаємо вас порадувати: завантажувати додатки на Mac навіть швидше, ніж шукати відповідь на це питання в інтернеті.

Як встановити додаток з App Store

  • на Mac відкрийте App Store. Ярлик програми знаходиться на панелі Dock;
  • знайдіть додаток, який хочете завантажити;
  • натисніть на кнопку “Отримати”, а потім на ціну або на кнопку “Завантажити” (Get > Install). Якщо поруч із додатком є тільки кнопка “Відкрити”, значить, його вже завантажено на комп’ютер.
  • введіть логін і пароль від вашого облікового запису Apple ID.

Як знайти встановлений додаток на Mac

Найпростіше це зробити з Launchpad – це спеціальне меню, яке відображає всі додатки на комп’ютері у вигляді сітки. Значок знаходиться на панелі Dock. Щоб запустити програму, натисніть на її іконку.

Також можна запустити додаток за допомогою Spotlight. Просто введіть назву програми в пошуковому рядку і натисніть Enter.

Як завантажити на Mac програму з інтернету

Якщо ви встановлюєте додаток із невідомих джерел, то він з’явиться в папці “Завантаження”. Двічі натисніть на файл пакета (значок у вигляді відкритої коробки) або образ диска. Інсталятор постачальника має відкритися автоматично, але якщо цього не відбувається, відкрийте його вручну і дотримуйтесь інструкцій на екрані.

Як встановити програму на Mac не з App Store

Ця інструкція підійде в разі, якщо вам потрібно встановити додаток із ненадійних джерел. Якщо він не зареєстрований розробником в Apple, то у вас на екрані спливе вікно з попередженням. Необов’язково, що з встановлюваною програмою щось не так: можливо, її було створено до початку реєстрації. Але застосунок не перевірявся, тому macOS не може визначити, чи був він змінений або заражений вірусами після випуску.

Найбезпечніше використовувати альтернативний додаток встановленого розробника Apple або завантажити нову версію з App Store. Але якщо ви не шукаєте легких шляхів, тоді доведеться запустити програму в обхід налаштування безпеки. Для цього:

  • у Finder знайдіть додаток, який потрібно відкрити (він має бути в папці “Завантаження”);
  • натисніть і утримуйте кнопку Control, потім натисніть на значок додатка і виберіть “Відкрити” в контекстному меню;
  • натисніть “Відкрити”;
  • застосунок збережеться у списку винятків із налаштувань безпеки. Надалі ви зможете відкривати його звичайним способом: подвійним натисканням.

Як встановити додаток на Mac з диска

Тут усе просто: вставте диск в оптичний дисковод, який під’єднано до Mac, і дотримуйтесь інструкцій на екрані.

Хочете використовувати свій MacBook на 100%? Приходьте в iSpace! Наші експерти познайомлять вас з усіма можливостями macOS і тонкощами при роботі з ними.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ 

Як скинути MacBook до заводських налаштувань?

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *