Як відомо, в аферистів немає вихідних і совісті. Вони використовують роками відпрацьовані схеми, втираючись у довіру до покупців. Ми підготували найпоширеніший зараз кейс, щоб застерегти вас від фатальних помилок і жалю.

Шахраї постійно вигадують нові схеми розводу. Але іноді нове – це всього лише добре забуте старе. Пам’ятаєте часи, коли на вокзалі приємної зовнішності незнайомець слізно просив зателефонувати з вашого мобільного і навіть вставити в нього сім-карту? Так ось коріння нового розводу в соціальних мережах росте звідти.

Отже, вам надходить пропозиція познайомитися. Найчастіше шахраї вибирають Telegram, але це може бути будь-яка відома вам соціальна мережа. Усе виглядає нешкідливо: у вас спільні інтереси і навіть знайомі. Через деякий час “прилітає” прохання: виявляється, у вашого товариша вкрали iPhone, потрібно врятувати хоча б архів із фото, а для цього – вийти зі свого облікового запису і ввести його Apple ID і пароль.

Усе. З цього моменту ви втрачаєте контроль над своїм пристроєм. На екрані з’явиться вимога переказати гроші на рахунок…

Перепрошивати або обходити блокування в більшості випадків марно. У підтримці Apple найімовірніше розведуть руками, адже ви самі вийшли зі свого “облікового запису” і зайшли в інший. Раптом шахрай – це ви?

Допомогти в такій ситуації вдасться одиницям. Але спроба не катування.

  • Не поспішайте переказувати гроші шахраям, особливо якщо сума велика. Гарантій розблокування немає.
  • Зверніться на підтримку Apple, але будьте готові підтвердити, що ви – власник пристрою, надавши фіскальний чек із зазначенням дати купівлі та моделі девайса. У кожному конкретному випадку результат може бути різним. До речі, це вагома причина купувати пристрій тільки в офіційних представників бренду.
  • Напишіть заяву в поліцію і повідомте все, що вам відомо про зловмисників.

Запам’ятайте! Вводити дані чужого Apple ID у своєму iPhone в жодному разі не можна. Виняток – ваші близькі люди і тільки після особистого підтвердження такого прохання. Вводячи чужі дані, ви ризикуєте втратити свої.

Поділіться цими кейсами з вашими рідними, друзями та колегами. Будьте пильними і не потрапляйте на виверти шахраїв.

Ваш iSpace.

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *