В цьому році Apple випустила як ніколи багато смартфонів: iPhone SE II, iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max. І ми вас не проведемо, якщо скажемо, що один кращий за інший. Але є в цій «п’ятірці» той, хто заслуговує на особливу увагу – найбільший смартфон в історії Apple. А уявити його вирішено було на контрасті з найменьшимз нині існуючих iPhone. Зовсім не складно здогадатися, що мова йде про них – iPhone 12 Pro Max і iPhone 12 mini.

Комплектація

Для початку нагадаємо, що не так давно ми розпакували iPhone 12 і поділилися з вами першими враженнями про новинку. Крім того, дали вам як мінімум 5 причин купити iPhone 12 mini. Якщо ви давно не заглядали в наш блог, рекомендуємо почати знайомство з лінійкою саме з цих публікацій.

Ну а тепер перед нами ще кілька стопок довгоочікуваних смартфонів. У білих коробках своїх покупців чекають iPhone 12 mini в різних кольорах, в більш преміальних чорних – звичайно, iPhone 12 Pro Max. Комплектація ідентична: як відомо, Apple позбавила нові девайси провідних EarPods і адаптерів живлення, залишивши тільки кабель, скріпку і документи. А замість плівок на дисплеї наклеєні білі папірці. Яка мотивація такого нововведення ми теж вже розповідали – почитайте.

Дизайн і габарити

Знайомлячись з iPhone 12 Pro Max, насамперед в очі кидаються його габарити. Хоч вони збільшилися і незначно в порівнянні з попередньою моделлю, за власними відчуттями все ж смартфон відчувається куди більшим. Насправді ж новинка стала тонше і лише на кілька міліметрів довше торішнього флагману. Весь секрет криється в його плоских і гострих гранях, а в iPhone 11 Pro Max вони були закругленими.

Незважаючи на це, пристрій дуже зручно лежить в руці. Хоча, будемо чесні, користуватися 6,7-дюймовою моделлю однією рукою, буде досить проблематично.

Що стосується дизайну, то зміни важко не помітити. Пам’ятаючи любов користувачів до iPhone 5 і 4 серій, Apple створила гібрид – їх і торішнього покоління.

Задня панель залишилася колишньою: шорстке матове скло і виглядає ефектно, і на дотик приємне, і до того ж практично не дряпається і не мажеться. До речі, звертаємо вашу увагу, що iPhone 12 mini (втім, як і iPhone 12) отримав матовий корпус з алюмінію, а ось iPhone 12 Pro Max (як і iPhone 12 Pro) – з хірургічної нержавіючої сталі.

На знімку ви можете ще раз оцінити габарити iPhone 12 mini і iPhone 12 Pro Max.

Порівнюючи начинку цих двох моделей, звичайно, різниця очевидна, і в першу чергу – в блоці камер. Але ведучи розмову виключно про габарити нових смартфонів, складно однозначно відповісти на питання, поставлене в заголовку. Реакція на розмір iPhone 12 Pro Max може бути абсолютно полярна- від нерозуміння «навіщо такий великий?»до захоплених «загорніть відразу два!». Але якщо ви багато часу проводите в смартфоні, читаєте, граєте, обробляєте фотографії або знімаєте ролики – очевидно, розмір все-таки має значення.

Дисплей

iPhone 12 Pro Max, як і всі представники нової лінійки, отримав скло Ceramic Shield. Розробники заявляють, що воно більш міцне і надійне.

Якість зображення просто приголомшує: висока контрастність, хороший запас яскравості, натуральна і при цьому соковита передача кольору. OLED-матриця, яка встановлена і в iPhone 11 Pro, є однією з кращих. Роздільна здатність дисплея – 2778 на один тисячу двісті вісімдесят чотири пікселів при щільності 458 пікселів на дюйм, більше 3 мільйонів пікселів в результаті – сьогодні це максимальний показник в iPhone.

Залізо і акумулятор

Сильно порадувала наявність найпотужнішого чіпа A14 Bionic і 6 Гб оперативної пам’яті. Новинка стала на 20-25% швидше iPhone минулого покоління. Але, на жаль, не всі користувачі в повній мірі відчують цю міць: щоб побачити реальну різницю, необхідно серйозно навантажити смартфон. Втім, спробуйте завантажити і запустити кілька важких іграшок з Apple Arcade.

Критично важливий параметр, особливо для активних користувачів, – час автономної роботи. Якщо вірити сухим цифрам, у iPhone 12 Pro Max менш ємний акумулятор, ніж у iPhone 11 Pro. Однак почекайте сваритися: завдяки енергоефективності та потужності процесора, кожне ядро якого на 25% спритніше таких в A13 Bionic, дозволяє смартфону менше «напружуватися» при виконанні повсякденних завдань. Власне, це і продовжує йому життя.

Ми можемо сміливо похвалити «новачка» за день-півтора активної роботи на одному заряді. У режимі економії акумулятора на 30% він витримає два повних дні.

Камера

Краща ever! Такою якістю знімків навряд чи хтось ще може похвалитися. Розробники збільшили сенсор ширококутної камери, тепер матриця зчитує на 87% більше світла. Змінилася фокусна відстань телеоб’єктива – замість 50 мм стало 65 мм. iPhone 12 Pro Max отримав ще й нову технологію стабілізації всієї матриці камери цілком, що особливо помітно буде при відеозйомці.

Основний фотодатчик отримав поліпшену діафрагму f / 1.6 (замість f / 1.8 у торішнього флагмана). Надширококутнюкамеру навчили зйомці в нічному режимі. А ще для цього сенсора впровадили технологію підвищення чіткості і деталізації знімків Deep Fusion.

Звичайно, не можна не згадати про сканер LIDAR, який заслуговує на окрему розповідь. Сьогодні скажемо лише про те, що це досить перспективний вибір на майбутнє. Ця технологія виведе роботу з доповненою реальністю на істотно інший рівень. А в повсякденному використанні LIDAR допомагає швидше розпізнавати і відокремлювати людей або об’єкти від фону і оточення.

До речі, візуально блок камер відрізняється навіть від iPhone 12 Pro: він став вище, товще, ширше – в загальному, більше в усіх відношеннях. Металеві кільця навколо об’єктивів і скло, що їх обрамляє помітно вище лінії задньої панелі.

Багато всього хотілося б сказати про нові камери. Очевидно, ми ще повернемося до них – слідкуйте за оновленнями в блозі. Ну а поки хочеться підбити підсумки відповіддю на питання, чи має розмір значення. Новий iPhone 12 Pro Max доводить, що так! Оформити замовлення можна в нашому інтернет-магазині.

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *