iPad 9-го покоління – це новинка 2021 року та найпопулярніша модель в лінійці планшетів Apple. Тільки тепер розробники зробили її ще більш продуктивною. «Молодший брат» девайсу – новий iPad mini 6. Він легко вміщується на долоні, але при цьому чудово справляється з інтенсивним навантаженням.

Знайомимось із новинками.

Що в коробці?

Комплектація обох iPad стандартна. У кожній білій коробці знаходиться сам планшет, адаптер живлення 20W, кабель та документація.

iPad 9-го покоління представлений у двох кольорах: сірий космос і сріблястий. iPad mini доступний у 4 відтінках:

  • “сірий космос”;
  • “сяюча зірка”;
  • фіолетовий;
  • рожевий.

iPad 10.2 (9 gen): звичний дизайн та продумана ергономіка

Корпус нового iPad 10.2 зроблено з міцного алюмінію. Зовні він зовсім не відрізняється від iPad 8-го покоління. Товщина складає всього 7,5 мм, діагональ екрану – 10,2 дюйми, Розташування роз’ємів, динаміків і кнопок гучності залишилося тим самим. Змінилася лише вага, та й то не на багато: новий планшет важить 487 грамів. Це на 3 грами легше, ніж iPad 10.2 дюйма 2020 року.

Незважаючи на відсутність зовнішніх новацій, планшет не виглядає застарілим чи неактуальним: мінімалістичний дизайн плюс продумана ергономіка навряд чи вийдуть з моди.

Головні зміни iPad 10.2 стосуються його технічного оснащення. Планшет отримав новий процесор A13 Bionic, дві камери з функцією автофокусування Centre Stage та інші фішки. Втім, докладніше про «залізо» ви можете прочитати тут.

На бічній поверхні планшета є 3-контактна площа для підключення клавіатури та фірмових чохлів Apple.

iPad 9-го покоління – найдоступніша модель із актуальної лінійки планшетів Apple. Розробники не змінили його зовнішній вигляд, але покращили технічні можливості планшета. Він чудово справляється з повсякденними завданнями, підходить для розваг, навчання, роботи та творчості. Тому цей iPad – чудовий вибір, якщо ви хочете перейти на пристрій Apple або оновити свій старий планшет.

iPad mini 6: найбільший редизайн за всю історію лінійки

А ось iPad mini 6 істотно змінився як зсередини, так і зовні. Візуально він став схожим на iPad Air 2020, але тільки в корпусі міні. Зникла кнопка «Додому», а рамки стали меншими. Грані загострилися, завдяки чому планшет як би впирається в руку, а не ковзає, як попередні моделі.

Також iPad mini 6 втратив аудіороз’єм 3.5 jack, а Touch ID перебрався з рамки в кнопку блокування – точнісінько як в Air. Стереодинаміки тепер знаходяться зверху та знизу. Клавіші гучності переїхали на верхній торець. Це вимушена зміна: тепер праворуч кріпиться Apple Pencil, а ліва грань відведена для обкладинки Smart Folio.

Вага нового iPad mini – лише 297 грамів. Тому його зручно тримати однією рукою та грати без опори: через невелику вагу руки практично не втомлюються.

Екран – більше, рамки – менше

У новій моделі Apple позбулася кнопки «Додому» і зменшила рамки. Це дозволило збільшити діагональ дисплея до 8,2 дюймів (раніше було 7,9). Порівняно зі своїм попередником iPad mini 6 більш витягнутий. Його співвідношення сторін – 3:2, а 4:3.

Докладніше про те, на що здатний iPad mini 6, ми розповідаємо тут.

Замість роз’єму Lightning – універсальний USB-C

На зміну роз’єму Lightning прийшов USB-C – він універсальніший у рамках екосистеми Apple. Тепер ви зможете заряджати iPad за допомогою зарядки для MacBook. А ще використовувати iPad як power bank для iPhone або Apple Watch: для цього їх потрібно просто підключити до планшету.

Який iPad купити у 2021 році?

З фільмами, соцмережами, іграми та іншими людськими радощями впораються обидва планшети. Тому відштовхуйтеся від того, де ви ним користуватиметеся. iPad 9-го покоління – це базовий пристрій, який ідеально підходить для дому. На великому екрані зручніше дивитися контент, але він займає багато місця. А ще через розміри привертає до себе увагу – наприклад, у транспорті.

Ну а якщо ви хочете компактний планшет, то обирайте iPad mini 6. Він більший, ніж смартфон, тому грати та серфити в інтернеті на ньому теж зручно. При цьому mini незамінний у поїздках, на прогулянці, а також у навчанні.

Ціна питання?

Купуйте планшети від Apple з офіційною гарантією у магазинах iSpace. Вартість iPad 9-го покоління – від 11 999 грн. Ціна на iPad mini 6 стартує від 17 999 грн.

У iSpace ви можете придбати будь-який девайс у трейд-ін. Для цього вам потрібно здати в магазин свій старий пристрій Apple (не обов’язково планшет) та отримати додаткову вигоду на покупку нового. Розрахувати зразкову вартість можна за допомогою онлайн-калькулятора. Суму, що залишилася, можна доплатити карткою, готівкою, а також оформити розстрочку або кредит.

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *