Гарний та потужний комп’ютер, який однаково корисний для роботи, навчання та відпочинку? Тепер це реальність: Apple створила моноблок, який повністю закриває потреби всіх членів сім’ї. Це iMac на чипі М1 – компактний, стильний та неймовірно продуктивний.

Розповідаємо, чому iMac є ідеальним у ролі домашнього комп’ютера.

Вписується в будь-який інтер’єр і не займає багато місця

З iMac на М1 ваше робоче місце буде виглядати як на красивих картинках з Pinterest. Адже цей комп’ютер гарний з усіх боків.

Ультратонкий – лише 11,5 міліметрів! Це можна порівняти з товщиною смартфона в чохлі. Наприклад, iPhone 13 всього на 3,8 мм тонший, ніж комп’ютер.

Легкий – 4,5 кг. Його зручно піднімати навіть однією рукою. І можна переставити в іншу кімнату або забрати із собою на дачу на вихідні.

Великий вибір кольорів. iMac представлені в синьому, фіолетовому, червоному, помаранчевому, жовтому, зеленому та класичному білому кольорах. І це не відтінки «вирви очі», а глибокі та благородні кольори.

Фірмовий мінімалізм Apple. Жодних строкатих деталей, завитків або випадкових кнопочок. Замість них – бездоганна стриманість, дорогі матеріали та продуманість дрібниць.

iMac завжди вважався комп’ютером для естетів. Моделі на базі Intel доречно виглядали як у сучасних студіях, так і в «бабусиних» інтер’єрах. І хоча дизайн iMac на чипі М1 змінився, новий моноблок продовжує традицію.

Збоку його тонкий профіль практично не помітний. Спереду це цілісний лист скла, а ззаду феєрія кольору. Саме тому iMac виглядає органічно, навіть якщо стоїть не біля стіни, а посеред кімнати. Корпус моноблока з усіх боків рівний, без опуклості – зовсім як iPad. Тільки з великим дисплеєм та на компактній суцільнометалевій підставці. До речі, кут нахилу iMac можна регулювати, тому він підходить для будь-якого зросту.

Зверніть увагу на периферійні пристрої в комплекті: клавіатура Magic Keyboard 2 та миша Magic Mouse 2 того ж кольору, що і моноблок.

Підходить для роботи та навчання

Випустивши комп’ютери на М1, Apple зробила прорив, який змінив очікування та правила гри на роки вперед. Навіть незважаючи на те, що у нових iMac немає окремої відеокарти, потужний чип M1 “тягне” будь-які професійні завдання середньої складності. Монтаж відео, ретуш фотографій, простий рендеринг 3D-моделей, кодинг, робота в офісних програмах – з цим навантаженням моноблок легко справляється.

Ви можете одночасно відкривати сотні вкладок у браузері, десятки проектів у Photoshop, текстовий редактор, месенджери та інші фонові програми – iMac, як і раніше, буде працювати плавно. І настільки тихо, що якщо вимкнути дисплей, то ви не зрозумієте, що комп’ютер взагалі працює.

Ще одна заслуга комп’ютерів Apple – турбота та передбачливість. Наприклад, iMac працює на macOS, але якщо вам потрібно запустити Windows, то ви легко зможете це зробити.

Перемикатися між macOS та Windows можна за допомогою вбудованої утиліти Boot Camp (тільки для iMac на базі Intel) або віртуальної машини Parallels Desktop (для всіх iMac). До речі, легально поставити macOS на звичайний ПК чи ноутбук не можна. А на випадок, якщо вам потрібно запустити програму, створену для процесорів Intel, передбачено безкоштовний емулятор Rosetta 2.

Грати на iMac – реально

Якщо iMac – це домашній персональний комп’ютер, то пограти на ньому комусь точно заманеться. Тим більше, потужності дозволяють! Але будьмо чесними: iMac – це не геймерська машина. MacOS поки що набирає популярності у розробників, тому затятому геймеру вибір ігор може здатися скромним. Але для більшості користувачів, які просто хочуть скоротити час, ігри є.

iMac «тягне» Word of Warcraft, Call of Duty Black Ops 3, Diablo 3, Dota 2, Minecraft та багато інших популярних ігор. Також запускати програми, створені для Intel, можна через емулятор Rosetta 2. А Apple Arcade зібрані сотні ігор для Mac: гонки, екшен, головоломки, пригоди, стратегії. І колекція постійно поповнюється!

Плавно працює з вашими пристроями Apple

Знаменита «магія Apple» – ось що спонукає людей оточувати себе технікою бренду. В екосистемі всі пристрої працюють як єдиний організм.

  • Наприклад, ви можете почати працювати на комп’ютері, а потім піти до іншої кімнати або взагалі вийти з дому – і продовжити на своєму iPhone або iPad.
  • Загальний буфер обміну: копіюйте текст, посилання або зображення на iMac і вставляйте в месенджер на iPhone. І навпаки.
  • Завдяки функції Sidecar можна підключити iPad як другий монітор для Mac. Це зручно, якщо хочеться розширити робочу площу екрана або вивести месенджер під час роботи з клієнтами. А якщо використовувати Apple Pencil, то iPad взагалі перетворюється на графічний планшет.
  • Якщо вам хтось зателефонує, то можна відповісти з iMac. Ви не пропустите важливий дзвінок, навіть якщо телефон заряджається в іншій кімнаті.
  • AirPods автоматично перемикаються між iMac та iPhone. Навушники не потрібно виймати з вух, щоб поговорити по телефону, а потім вставляти назад, щоб продовжити дивитися фільм.
  • Безпечне авторозблокування Mac за допомогою Apple Watch. Ця функція дозволяє миттєво отримати доступ до iMac, коли вас одягнені Apple Watch. Просто виведіть комп’ютер зі сплячого режиму і все! Вводити пароль не потрібно.

Докладніше про те, як екосистема Apple полегшує життя, ви можете почитати тут. Усі ці функції працюють безкоштовно. Їх не потрібно налаштовувати чи завантажувати – все готове до використання прямо із коробки.

До речі, скористатися можливостями екосистеми може кожен член сім’ї. У зв’язку зі своїми особистими пристроями. Потрібно лише налаштувати обліковий запис для кожного з них, щоб користувачі могли змінювати свої налаштування та параметри, не впливаючи один на одного.

Відмінно підходить як домашній кінотеатр

Якщо у квартирі немає місця для домашнього кінотеатру з великим екраном, або вам просто хочеться влаштувати невеликий кінозал в спальні або кабінеті, то iMac – те, що вам потрібно.

Універсальна діагональ екрану 24 дюйми дозволяє утримувати весь екран у полі зору. Зображення добре видно як з відстані витягнутої руки, і з кількох метрів. Роздільна здатність екрана 4480×2520 пікселів, яскравість 500 кд/м² і широкий колірний охоплення (Р3) гарантують соковиту і яскраву картинку. Ви зможете комфортно дивитися навіть дуже темні відео у залитій сонцем кімнаті.

Особливо відзначимо звукову систему комп’ютера, яка легко дасть фору повноцінному саундбару середніх розмірів. У нижній частині моноблоку знаходяться відразу шість динаміків: 4 низькочастотні та 2 – високочастотні. Вони забезпечують гучний, насичений звук із гарними басами, а в звукових доріжках із Dolby Atmos – ще й із просторовим аудіо. Ви полюбите дивитися фільми вдома!

Підіб’ємо підсумок: iMac – найпотужніший домашній ПК. У нього вражаюче “залізо”, якого вистачить на багато років уперед. Еталонний дисплей і чудова звукова система. А також вічно сучасний дизайн та круті можливості в рамках екосистеми. І все це – в одному топовому моноблоці.

Який комп’ютер обрати для дому?

В iSpace представлено декілька моделей iMac, які підходять як комп’ютер для дому:

  • на процесорі Intel Core i7 із діагоналлю екрану 27 дюймів;
  • на процесорі Intel Core i5 із діагоналлю екрану 27 дюймів;
  • на процесорі Intel Core i3 із діагоналлю екрану 21,5 дюймів;
  • на базі Apple M1 з діагоналлю 24 дюйми.

Специфікації нового iMac 24″:

 

Ще більше технічних характеристик дивіться тут.

Краще 1 раз побачити, ніж 7 – почути. Тому зазирніть в iSpace – у нас iMac представлені у відкритому доступі. Можна самостійно переглянути, доторкнутися та познайомитися з macOS. А вибрати та купити комп’ютер для дому допоможуть наші консультанти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Apple представила революційні iMac та iPad Pro на чипі М1. І вони фантастичні!

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *