Багато хто чекав на це оновлення. Apple удосконалила свій «повітряний» MacBook Air за багатьма показниками. «Залізо», зовнішній вигляд, камера, звук – краще стало майже все.

Склали вам огляд найзначніших нововведень.

Абсолютно новий дизайн – вперше з 2008 року.

«Легкий» дизайн ультрабуку від Apple особливо не змінювався з 2008 року. Тоді на презентації Стів Джобс справив фурор, діставши перший MacBook Air із паперового конверту. Захоплення людей легко зрозуміти: тоді ноутбуки виглядали як великі і важкі пластикові монстри. На їх тлі MacBook Air з товщиною менше 2 см і краями, що звужуються, виглядав футуристично.

І ось через 14 років Apple переробила легендарний дизайн. Але при цьому зберегла його легкість. Новий MacBook Air на чіпі М2 важить лише 1,24 кг. Його товщина – 1,13 см. Тепер весь корпус однакової товщини, без клиноподібної форми. Ніжки на нижній панелі стали вищими і сильніше піднімають Mac над поверхнею.

Додалися й нові кольори. Тепер в палітрі:

  • Space Gray;
  • Silver;
  • Midnight (темно-синій);
  • Starlight (блідий золотий).

Чип М2 для серйозних завдань

М2 це друге покоління Apple Silicon. Чип виробляється за оновленим 5-нанометровим техпроцесом і містить близько 20 млрд транзисторів, що на 25% більше, ніж у М1.

Центральний процесор MacBook Air M2 включає 8 ядер: 4 високопродуктивні та 4 – енергоефективні. Графічний процесор містить 10 ядер (у базовій версії – 8) та підтримує до 24 ГБ об’єднаної пам’яті. Максимальна конфігурація SSD складає 2 ТБ.

За словами Apple, CPU в чіпі М2 став на 18% продуктивніше, ніж у М1, а GPU – на 35%. Завдяки покращеним 5 нанометрам ядра нового ноутбука можна використовувати на більш високих тактових частотах.

Також М2 отримав потужний механізм для прискорення ProRes для апаратно-прискореного кодування та декодування. Це означає, що MacBook Air зможе відтворювати більше потоків відео 4K та 8K, ніж раніше. Наприклад, робота в Final Cut Pro буде виконуватися майже на 40% швидше, ніж у MacBook Air на базі М1.

Покращений дисплей Liquid Retina з тонкими рамками

Ще одна важлива відмінність новинки – збільшений дисплей. Діагональ екрана нового MacBook Air складає 13,6 дюйми замість звичних 13,3. І це за тих же габаритів самого ноутбука! Щоб домогтися цього, Apple зменшила рамки навколо екрану і сховала камеру в «чубок», як в актуальних iPhone або 14-дюймових 16-дюймових MacBook Pro.

Новинка оснащена покращеним дисплеєм Liquid Retina з роздільною здатністю 2560×1664 пікселів. Максимальна яскравість тепер становить не 400, а 500 нт. Це на 25% яскравіше, ніж у попередній моделі. Новий екран підтримує 1 мільярд кольорів та технологію True Tone.

Ваш текст буде надчітким, а фотографії та відео — яскравішими, з правильним контрастом і високою деталізацією.

Все для віддаленої роботи: камера, мікрофони та динаміки

MacBook Air M2 оснащений камерою FaceTime HD 1080 p. Такою самою, як і новий 14-дюймовий MacBook Pro. Вона захоплює вдвічі більше світла, ніж камера MacBook Air на М1. Додатково зображення обробляє система. Це ідеально, якщо ви працюєте віддалено і часто телефонуєте колегам по відеозв’язку. Адже ви завжди виглядатимете чудово.

Усередині новинки стоїть масив із 3-х мікрофонів з удосконаленими алгоритмами формування променя. Співрозмовники будуть чути вас голосно і чітко.

Звукова система складається із 4-х динаміків. Вона підтримує Spatial Audio та, відповідно, Dolby Atmos. Для порівняння: у попередній версії динаміка було два динаміки.

Цілий день без підзарядки

Акумулятор Apple MacBook Air M2 став потужнішим: 52,6 Вт∙год. Його попередник на М1 оснащувався батареєю на 49,9 Вт? Тепер ноутбук витримує до 18 годин роботи в режимі безперервного перегляду відео. Цього достатньо, щоб цілий день працювати на березі озера і навіть не згадувати про розетку.

Новий ультрабук підтримує швидке заряджання: 50% ємності акумулятора поповнюється за 30 хвилин. Але це за умови використання потужнішого блоку живлення на 35 Вт або на 67 Вт. У комплекті з базовим MacBook Air M2 йде адаптер на 30 Вт, який має два порти Type-C.

До речі, на корпусі ноутбука знайшлося місце і для магнітного конектора MagSafe 3. Заряджати пристрій можна як від нього, так і від портів USB-C.

Новий MacBook Air M2 2022 року отримав такий же набір портів, що і його попередник: два порти Thunderbolt 4 для підключення різних аксесуарів і аудіороз’ємом 3,5 мм з підтримкою високоомних навушників.

Клавіатура Magic Keyboard має багатофункціональний ряд по всій висоті з датчиком Touch ID, також просторий трекпад Force Touch.

Висновок

Apple зробили все, щоб бажання купити MacBook Air M2 було обґрунтованим. Найпопулярніший ноутбук бренду став ще кращим. Це не просто оновлення, а повний редизайн із використанням можливостей чипа М2.

  • Зникла клиноподібна форма – тепер MacBook Air схожий на “прошку”, тільки тонше і легше.
  • З’явилися нові кольори – midnight та starlight.
  • Центральний процесор чипа М2 на 18% продуктивніший за свого попередника на М1. А графічний – на 35%.
  • Розмір дисплея збільшився з 13,3 дюйма до 13,6 дюймів. Все внаслідок зменшення рамок і появи «чубчика»  з камерою.
  • Максимальна яскравість зросла до 500 нт.
  • Покращена камера, масив з 3-х мікрофонів і відразу 4 динаміки.
  • Потужний акумулятор, MagSafe та підтримка швидкої зарядки.
  • Місткість оперативної пам’яті збільшено до 24 ГБ, SSD – до 2 ТБ.

Apple знайшли ідеальний баланс між продуктивністю, компактністю та довгим часом життя. Тому MacBook Air на чіпі М2 відмінно підійде для тих, хто навчається або професійно працює із графікою, відео, звуком. Не говорячи вже про офісне навантаження – роботу з документами, текстом, поштою.

При цьому, попри свій потенціал, новий Mac залишається легким і портативним – оптимально для тих, хто працює віддалено або часто возить комп’ютер із собою – в офіс, відпустку та просто на дачу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Обираєте комп’ютер для роботи? Топ-5 переваг iMac на чіпі М1

Топ бездротових зарядок для iPhone, які підійдуть і для інших гаджетів

 

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *