Ноутбук замінює купу підручників і конспектів, не кажучи вже про можливості роботи з текстами, кодом, аудіо, відео, графікою та фото. Є багато причин купити саме MacBook. Він легкий, тонкий, потужний, зручний, а головне – універсальний. Дивимося характеристики та обираємо супердевайс для студента — MacBook Pro або MacBook Air. 

Займайтеся, де вам зручно

Будь-який з ноутбуків Apple створений для того, щоб його було просто носити в рюкзаку або сумці на заняття, працювати в бібліотеці, аудиторії, гуртожитку, парку.

MacBook Air 13 М1/М2/М3 і MacBook Air 15 М2/М3 працюють від одного заряду по 18 годин, а MacBook Pro 16 чи 14 на чипі М3 – цілих 22 години. Забули зарядку чи нікуди підключитися? Вона вам не знадобиться майже добу або два повноцінні робочі дні.

MacBook Pro підтримує технологію ProMotion – наприклад, якщо ви повільно гортаєте сторінки (під час читання), частота оновлення екрана знижується, а це економить енергію.

MacBook – рекордсмен за легкістю і компактністю. Особливо якщо це MacBook Air 13 – трохи більше ніж 1 см завтовшки, моделі на чипах М2 і М3 важать кілограм із невеликим. Можна носити в рюкзаку хоч цілий день, і плечі не втомляться. Навіть 16-дюймові MacBook Pro M2 і M3 трохи важчі – 2 кг.

Очі не втомляться

Дисплей Liquid Retina з високою роздільною здатністю і широким охопленням кольорів – одна з найшикарніших фішок MacBook. Дає фантастично чітку, барвисту і деталізовану картинку – оцінить кожен, хто вчиться на дизайнера, створює візуальний контент.

Дисплей підтримує технологію True Tone – підлаштовує температуру екрана під освітлення. Можна працювати годинами безперервно й очі не втомляться. Причому навіть на вулиці – наприклад, на лавці біля університету або в гамаку у батьків на дачі. Адже на яскравому екрані 400-500 ніт і більше (пікова становить 1000-1600 ніт у Pro-версій) все буде добре видно. Для порівняння: середній показник у девайсів інших брендів досягає 250-300 ніт.

Якщо важливо зберегти портативність, вибирайте MacBook Air на 13 дюймів – це компроміс між портативністю та функціональністю. Зручно переглядати пошту, вести конспекти, серфити в мережі, набирати реферати та курсові. MacBook Pro 13 або 14 дюймів також не займе весь стіл, але робоча площа в нього більша. Якщо звикли дивитися відео на великому екрані, відкриваєте багато вікон, вибір буде за великим MacBook Pro 16/15 або MacBook Air 15.

Незрівнянна міць для ігор, програмування, відеомонтажу

Найпотужніші в лінійці – MacBook Pro на чипах М1, М2 і М3. Йдуть з пам’яттю до 8 Тб, солідною ОЗП до 128 Гб, багатоядерними процесорами, прокачаними відеокартами для 3D-графіки, рендерингу відео. Розробники подбали про активне охолодження – девайс не перегрівається при високих навантаженнях. Потужності вистачить для обробки фото з високою роздільною здатністю, компіляції коду, монтажу відео 4K, вимогливих ігор.

Працювати з документами, серфити мережею і робити презентації ви легко зможете на Macbook Air на M1 2020 року, MacBook Air M2 і MacBook Air M3. І навіть займатися графікою та відеомонтажем, але краще для цих завдань адаптована Pro-версія.

Спілкуйтеся і займайтеся онлайн

MacBook Pro и Air чудово підходять для занять онлайн. Шикарна HD-камера FaceTime 1080p дає приголомшливу картинку, а мікрофони студійної якості та динаміки відповідають за звук без спотворень – ніби перебуваєте в одній кімнаті зі співрозмовником.

Зручна і тиха ножична клавіатура Magic Keyboard – те, що потрібно для комфортної роботи в аудиторіях або бібліотеках. Доповнить комплект бездротова миша Magic Mouse із плоским профілем. Для навігації можна обрати трекпад із підтримкою жестів – майбутнім дизайнерам і художникам легко замінить планшет.

Для підключення периферії використовують інтерфейс і порти USB-C, Thunderbolt – їх по два у MacBook Air і по три у багатьох MacBook Pro. Можна під’єднати флешки, дисководи, два або три додаткові монітори. І навіть чотири, якщо це MacBook Pro M2 Max/M3 Max.

Фішки macOS, які максимально спрощують життя

MacOS пропонує безліч корисних фішок для студента:

  • Spotlight – знайти конспект, потрібну заяву або торішню курсову на комп’ютері можна за кілька секунд.
  • Аудіодоріжки з нотатками і цілими лекціями за секунди переводяться в текст.
  • Запис екрана – його зручно надіслати однокурснику, щоб пояснити, як працює програма.

Ноутбук чудово ладнає з іншими пристроями Apple. Можна дорогою додому накидати нотатки на iPad/iPhone і закінчити їх уже на MacBook. Або зробити фото/скан на iPhone і одним рухом руки вставити в проєкт на Mac.

Логічні та невід’ємні частини екосистеми Apple – гаджети. Наприклад, бездротові навушники AirPods роблять дзвінки, онлайн-заняття та прослуховування музики комфортними. Apple Watch допоможуть стежити за здоров’ям, сконцентруватися на навчанні та записувати лекції. А ще годинник можна використовувати як шпаргалку, але ми вам цього не говорили.

Додатки для легкого навчання

Одні встановлені за замовчуванням, інші – можна завантажити в App Store.

Ви можете писати реферати, курсові та контрольні в Pages, створювати таблиці в Numbers і презентації в Keynote. Файли, зроблені на Mac, відкриватимуться в програмах Windows. Усе це – вже вбудовані додатки, що мають широкий набір функцій для роботи.

Є утиліти для планування завдань – наприклад, Trello.

Так що ж купити: MacBook Pro чи MacBook Air

Для школярів і більшості студентів ідеальним варіантом стане MacBook Air на M1 на 16 GB з 13-дюймовим екраном. Він легкий, портативний – поміститься в будь-який портфель і стане в пригоді на заняттях. 15-дюймова версія підійде тим, хто звик до великого екрана. MacBook Air на чипі М2 або М3 швидко справляється з обробкою зображень, відео та звуку.

MacBook Pro 2022 або 2023 року – вибір тих, хто займається графічним дизайном, 3D-моделюванням, розробкою програмного забезпечення і відеомонтажем. А ще це продуктивні машини для тих, хто не планує оновлюватися найближчі пару років.

Спеціальна пропозиція на MacBook в iSpace

Розпочати навчання з новою технікою – мрія будь-якого студента. І iSpace допоможе її втілити, адже зараз у нас діє спеціальна пропозиція:

MacBook Air M1 – 37 999 грн замість 39 499. Вигода – 1 500 грн.

Навчання в подарунок

Усім покупцям MacBook ми даруємо безкоштовне навчання з macOS. На ньому ви дізнаєтеся про всі фішки та лайхфаки екосистеми – те, що потрібно для першого знайомства з Apple.

Додаткова вигода 3% для сфери освіти

Вона діє на будь-яку модель MacBook. Просто пред’явіть у магазині свій студентський квиток або довідку з місця роботи.

Максимум вигоди від iSpace

Протестувати будь-яку актуальну модель можна в будь-якому нашому магазині: так простіше зрозуміти, про який ноутбук ви мріяли все життя. А ще у нас найвигідніші умови для покупки:

До зустрічі в iSpace!

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *