Презентація MacBook Air з діагоналлю 15 дюймів на чипі M2 наробила багато шуму. Маркетологи вважають, що ноутбук стане одним із найбільш продаваних у лінійці бренду. Наша команда підготувала для вас огляд, де розкрила головні фішки нового “ейра” і відповіла на питання: кому і навіщо він потрібен?

Чим привабливий?

Це найтонший і найлегший 15-дюймовий ноутбук у світі. Його товщина – лише 1,15 см, а вага – 1,51 кг. Чи є на Windows щось таке ж тонке – так. Але з рівнозначною продуктивністю і діагоналлю екрана – ні. З такими габаритами, що ледь перевищують аркуш А4, він влізе в будь-який рюкзак або сумку. Тому з ним однаково зручно працювати як удома чи в офісі, так і десь поза ним.

Екран Liquid Retina теж хороший, хоча і поступається “прошці”: IPS-матриця, 2880х1864 пікселів, підтримка 1 мільярда кольорів, True Tone, щільність 221 ppi, пікова яскравість 500 ніт і 60 Гц. Усе досить звично, але екран став відчутно більшим – а саме цього й чекали шанувальники лінійки Air.

Оновлені динаміки з чистим просторовим звучанням. Розробники збільшили їхню кількість із 4 до 6. Така ж система стоїть у MacBook Pro 14. Щоправда, динаміки розташувалися не по краях, як у Pro-моделі, а всередині, як у MacBook Air 13. Проте звук відчутно якісніший, ніж у молодшої моделі серії. Завдяки підтримці технологій Spatial Audio і Dolby Atmos ви зможете насолоджуватися тривимірними звуковими сценами для музики і фільмів.

Продуктивність на рівні стаціонарного комп’ютера. Apple випустила дві версії ноутбука – обидві на базі чипсета M2. Усередині базової версії MacBook Air 15 встановлено вісім ядер CPU, 8 ГБ оперативної пам’яті та 256 ГБ – внутрішньої. Якщо ви плануєте використовувати ноутбук як друкарську машинку або міні-телевізор, вам буде достатньо цього.

Модель з 10 ядрами GPU і 512 ГБ внутрішньої пам’яті коштує дорожче, але при цьому саме вона дає простір, щоб “розгулятися”. Можна вибрати на 16 або 24 ГБ. На такому Mac буде комфортно працювати з фото, відео та складними програмами. При цьому все працюватиме реактивно швидко і без глюків.

Тримає заряд до 18 годин. MacBook Air 15 на чипі M2 2023 року став більшим, тому логічно, що йому знадобився більш ємний акумулятор. Замість батареї на 5266 Вт/год у нього 66,5 Вт/год. Це вражаючий показник, який у реальному житті може бути ще більш оптимістичним. Усе залежить від сценаріїв вашої роботи: з невеликими проміжками, але ми писали цю статтю, дивилися фільм, перевіряли пошту, листувалися в месенджерах і серфили в інтернеті – і новий Mac протримався кілька днів.

Але найприємніше, що навіть якщо ноутбуки на M2 і M1 не під’єднані до розетки, вони не втрачають у швидкості та продуктивності.

Кому підходить?

За 15 років існування моделі Air дизайнери та розробники Apple знайшли ідеальний “рецепт”. Нині вони просто взяли найпопулярніший Mac і збільшили його дисплей. І більшості користувачів цього більш ніж достатньо, щоб комфортно відпочивати, вчитися і працювати. По суті, новий MacBook Air 15 – це вже знайомий MacBook Air 13, але у збільшеному розмірі.

Якщо ви шукаєте портативний варіант з великим екраном і відмінною автономністю – це саме те, що вам потрібно. Ви зможете монтувати 4K-ролики, обробляти велику кількість фотографій пакетно, займатися програмуванням, працювати з документами, тримати купу відкритих додатків у фоновому режимі – і процесор M2 не підведе.

Це чудовий варіант про запас. Але якщо ви плануєте працювати з ще більш важкими і специфічними завданнями, то рекомендуємо відразу придивитися до MacBook Pro 14 на M1 Pro або на M2 Pro.

До речі, в комплекті з MacBook Air 15 йде адаптер для зарядки потужністю 35 Вт. Фішка 15-дюймової моделі – у його рідного адаптера два роз’єми USB-C. Таким чином можна одночасно підключити ваш Mac iPhone, хоча швидкість зарядки буде дуже гнітюча. Додатково можна замовити 70-ватний адаптер з одним портом USB-C. Зрештою iPhone можна підзарядити від самого ноутбука. Також у комплекті знайдете кабель із магнітним кріпленням MagSafe 3 у колір корпусу пристрою.

Де купити?

У магазинах iSpace просто зараз у наявності чотири приголомшливі кольори: Silver, Starlight, Space Gray і Midnight. Якщо ви хочете практичний варіант, то рекомендуємо купити сріблястий MacBook Air 15 M2 або в кольорі “Сяюча зірка”. “Сірий космос” – це нестаріюча класика, тут без коментарів. “Темна ніч” дуже гарний собою, благородний і глибокий відтінок, але варто бути готовими до того, що доведеться часто протирати кришку від відбитків і розводів.

Приходьте в один із магазинів iSpace. Ви зможете оцінити палітру Mac наживо, а заодно його екран і клавіатуру. Наші консультанти дадуть відповідь на будь-які питання і допоможуть розвіяти всі сумніви. Якщо ж їх немає – переходьте в каталог і оформляйте замовлення з доставкою прямо до дверей.

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *