Останні кілька років світ «штормить», і більше людей воліють працювати віддалено. Який комп’ютер купити, щоб вирішувати завдання сьогодні та не думати про його апгрейд у найближчі 5 років?
Якщо ваша робота не має на увазі постійні роз’їзди, то придивіться до iMac на чипі М1. Це універсальний моноблок для роботи з добрим співвідношенням ціна-якість. Який, до того ж ідеально спрацюється з іншими гаджетами Apple.

Моноблок – сучасне рішення для домашнього офісу

Навряд чи вам хочеться, щоб ваше робоче місце у квартирі нагадувало куточок гіку. Системний блок, монітор, повнорозмірна клавіатура, миша, колонки, вебкамера та численні дроти – все це займає багато місця та захаращує стіл. Ноутбуки відкидаємо відразу: самі ходові моделі з діагоналлю екрана 15 і 17 дюймів – замало для роботи. І тим паче недостатньо, щоб увечері подивитися кіно всією сім’єю.
Моноблок iMac M1 – оптимальний вибір для домашнього міні-офісу. Його товщина становить лише 11,5 мм, а діагональ екрану – 23,5 дюйма (для зручності округляємо до 24). Комп’ютер важить 4,5 кг, тому робоче місце можна буде легко перенести до іншої кімнати – на кухню, балкон або на терасу на дачі.
Компактний iMac абсолютно плоский та мінімалістський. Всю передню поверхню займає єдиний лист скла. Навколо дисплея є біла рамка, а знизу – кольорове «підборіддя». Саме в ньому захована основна начинка: процесор, система охолодження, динаміки та багато іншого. До речі, про квіти. iMac на М1 представлений відразу в 7 соковитих відтінках:

  • жовтому;
  • білому;
  • червоний;
  • зелений;
  • фіолетовий;
  • оранжевий;
  • синього.

Легко підібрати колір до смаку, який найкраще впишеться у ваш інтер’єр. Ще одна особливість iMac – його задня поверхня теж “парадна”. Тому комп’ютер можна поставити не біля стіни, як завжди ставлять техніку, а навіть посеред кімнати.
У базовому комплекті з моноблоком йдуть клавіатура Magic Keyboard та миша Magic Mouse. Вони виготовлені в колір корпусу iMac. У топовій комплектації клавіатура оснащена сенсором Touch ID – для швидкого розблокування, оплати через Apple Pay та для підтвердження покупок у App Store. Кабелі в комплекті (мережевий з магнітним конектором і Lightning-USB-C) тепер з текстильним обплетенням, що робить їх довговічнішими та виглядає більш презентабельно, ніж простий силікон.
Блок живлення 143 Вт у топовій версії оснащений портом Ethernet на 1 Гб/с.

Продуктивність із запасом на багато років уперед

М1 – «довгограючий» чип, який буде актуальним ще мінімум 5 років. Щоб переконатись у цьому, достатньо поглянути на технічні характеристики. Зазначимо, що “молодша” конфігурація iMac M1 оснащена 7-ядерним графічним процесором. “Старша” – 8-ядерним. Будь-яка з них впорається з більшістю повсякденних завдань, а ось для кріейтерської роботи краще вибрати просунуту версію.
Apple стверджує, що графічна система M1 у 5-6 разів потужніша, ніж вбудована графіка Intel, яка використовувалася у минулих поколіннях комп’ютерів Mac. Наприклад, в порівнянні з iMac21,5 дюйма, обробка графіки на iMac М1 стала до двох разів швидше. При цьому iMac працює тихо і не перегрівається навіть дуже високому навантаженні.
Також відзначимо, що до iMac 24″ можна під’єднати один зовнішній монітор. При необхідності запустити Windows можна через віртуальну машину Parallels Desktop. А якщо потрібна програма не адаптована для М1, на допомогу прийде вбудований емулятор Rosetta 2.

І ще раз: як підібрати комп’ютер для роботи?
Якщо купуєте комп’ютер для повсякденних завдань (інтернет, таблиці, текст, кіно, аматорське редагування фото та відео), то придивіться до базової версії. Оскільки кількість графічних ядер процесора для вас не відіграватиме важливої ​​ролі. А якщо двох портів Thunderbolt вам не вистачить, будь-якої миті можна буде докупити хаб.
Якщо ви вибираєте iMac для роботи в Adobe Photoshop та Lightroom, Final Cut Pro, Logic Pro, DaVinci Resolve, Unreal Engine, XCode та інших “важких” програмах, вибирайте “старшу” модель з 8 графічними ядрами та об’ємом оперативної пам’яті від 16 Гб. Вона оснащена потужнішою системою охолодження і ще двома портами USB-C. У блоці живлення є роз’єм Gigabit Ethernet: таке розміщення дозволяє позбавитися від зайвих проводів на столі.

Еталонний дисплей з антибліковим покриттям

Повторимося: діагональ екрану нового iMac – 24 дюйми. За такої діагоналі роздільна здатність екрану у 4,5К інакше, як феєричною не назвеш. Зображення та текст виводяться дуже чітко, а macOS чудово справляється з масштабуванням. Дисплей Retina має спеціальне антиблікове покриття – ви зможете поставити комп’ютер біля вікна і комфортно працювати на ньому навіть у сонячний день.
Чіткість та реалістичність зображень гарантує висока щільність пікселів – 218 на дюйм, а також яскравість 500 кд/м². Технологія True Tone регулює колірну температуру на екрані, підлаштовуючи її під навколишнє освітлення. Звучить нудно, але завдяки цій функції очі менше напружуються і не так втомлюються – те, що треба, якщо ви цілий день сидите за комп’ютером.
Екран моноблока знаходиться на суцільнометалевій підставці кольору корпусу. Кут нахилу можна регулювати під будь-яке зростання та положення. Ви зможете працювати не тільки сидячи, але також стоячи і навіть напівлежачи.

Під час відеозв’язку вас буде видно та чути бездоганно

Будь-якій людині хочеться виглядати красиво під час онлайн-нарад та дзвінків з колегами. Хоча б так, щоб пропорції обличчя не спотворювалися, а картинка була чітка та плавна.
В iMac вбудована камера FaceTime HD 1080р – найкраща серед усіх комп’ютерів Apple. Вона гарантує високу якість відео та чудово знімає навіть при слабкому освітленні. Додатково картинку покращують система NeuralEngine та процесор обробки сигналу в чипі М1. Вони усувають шуми, оптимізують динамічний діапазон та автоматично коригують експозицію. До речі, камера в iMac знаходиться на рівні обличчя, тому знімає з вигідного ракурсу, а не знизу нагору, як у ноутбуках.
На додаток до камери iMac вбудована система з 3-х мікрофонів студійного рівня. Вони розташовані таким чином, щоб виділяти голос користувача на тлі навколишніх звуків. А також мінімізувати відлуння, яке виникає через роботу самої системи. Завдяки цьому ваш голос звучатиме чітко та природно.

“Магія Apple” відкриє додаткові фішки

Якщо у вас є інші пристрої Apple, ви здивуєтеся, скільки неочевидних можливостей вони відкривають у зв’язці з iMac. Напевно вже всі знають, що комп’ютер можна розблокувати за допомогою Apple Watch. Або копіювати текст на iPhone і вставляти на Mac – це круто економить час. Але є й інші незамінні у роботі фішки.

  • Використовуйте камеру iPhone або iPad для сканування документа без використання сканера. І миттєво використовуйте цей скан на iМас.
  • Малюйте, підписуйте, виправляйте або виділяйте деталі у документах, відкритих на iMac, за допомогою iPad або iPhone.
  • Використовуйте iPad як другий бездротовий дисплей iMac. Наприклад, щоб вивести на нього месенджер, програму або просто для розширення робочої зони.

Докладніше про круті функції екосистеми Apple ви можете почитати тут.

Що зрештою?
iMac підходить практично для будь-яких професійних завдань середньої складності. Тому це добрий настільний комп’ютер для всіх офісних співробітників, архітекторів, фотографів, розробників, музикантів та блогерів. А також для 2D-дизайнерів та новачків у 3D. Для більш важких сценаріїв є MacBook Pro 16″ з Intel Core i9 або взагалі MacBook Pro на чипі M1 Max. Але і ціна у них істотно вище. Тут вже варто відштовхуватися від завдань, для яких підбирається комп’ютер.

Скільки коштує?

Купити комп’ютер для роботи можна в iSpace. У наших магазинах iMac представлені у відкритому доступі: можна ознайомитися з інтерфейсом і можливостями комп’ютера ще до покупки. А наш консультант допоможе вибрати відповідну конфігурацію для ваших завдань.

Ціни на iMac Apple M1 стартують від 49999 грн. Купити офісний ПК можна і в trade-in. Розрахуйте попередню ціну та суму доплати онлайн за допомогою онлайн-калькулятора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

iMac для дому: 5 причин, чому він стане улюбленцем у вашій родині

MacBook Air на чипі М1 – найкраща техніка для роботи. І ось чому

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *