У дорозі або подорожах iPhone – наш ідеальний супутник. З ним не занудьгуєш у дорозі, з його допомогою можна вирішити багато важливих справ. А тепер сідайте зручніше і запам’ятовуйте, що потрібно зробити, щоб підготувати свій гаджет до відпустки!

Роумінг: бути чи не бути?

Вирушаючи за кордон, важливо заздалегідь розібратися з роумінгом на своєму iPhone. Якщо ви плануєте підключити місцеву eSim або купити фізичну, і роумінг (послуги стільникового зв’язку за кордоном) вам не потрібен, радимо взагалі відключити його в налаштуваннях. Щоб виключити ймовірність шокуючого мінуса на рахунку.

Для того, щоб відключити роумінг:

  • в iOS 17.5 відкрийте “Налаштування” > “Стільниковий зв’язок” > “Параметри” і вимкніть опцію “Роумінг даних”;
  • Шлях може бути й таким: “Налаштування” > “Стільниковий зв’язок” > “Основний (номер)” > опція “Роумінг даних”.

Як підключити роумінг на iPhone

Якщо ви вирішили, що роумінг вам усе ж таки потрібен, переходьте на сайт або в застосунок оператора, щоб вибрати відповідний тариф. Зверніть увагу: ви можете купити тільки інтернет-трафік або пакет з міжнародними дзвінками, SMS: усе залежить від ваших цілей. Після купівлі послуги та приїзду в країну призначення, виконайте такі дії:

  • У смартфоні відкрийте розділ “Налаштування”.
  • Далі виберіть “Стільниковий зв’язок”.
  • Якщо на вашому iPhone використовується одна SIM-карта або eSIM, увімкніть стільникові дані, а потім натисніть “Параметри даних” і ввімкніть “Роумінг даних”. Дотримуйтесь вказівок на екрані.
  • Якщо на вашому пристрої використовуються дві SIM-карти або кілька eSIM, увімкніть стільникові дані, виберіть номер, який ви хочете змінити, а потім натисніть “Параметри даних” і увімкніть “Роумінг даних”, інші налаштування, запропоновані вашим оператором.
  • Шлях може бути й таким: “Налаштування” > “Стільниковий зв’язок” > *ваш номер* > “Роумінг даних”.

Двофакторна аутентифікація: що потрібно знати

Це важливий пункт для захисту ваших акаунтів у соцмережах, онлайн-банкінгу та інших додатках. Двоетапна автентифікація вимагає підтвердження вашої особи двома різними способами – на випадок, якщо зловмисникові стане відомий ваш пароль. Тому бажано, щоб захист у вас був увімкнений завжди, а не тільки під час поїздки.

Найчастіше двофакторна аутентифікація ґрунтується на SMS, в яких приходить код для входу в програму. Також SMS може знадобиться, якщо ви захочете провести онлайн-транзакцію за допомогою мобільного банкінгу або отримати код для підключення до Wi-Fi де-небудь в аеропорту. Але якщо у вас не підключений SMS-роумінг, повідомлення не прийдуть.

Що можна зробити, щоб отримувати SMS? Є 3 способи:

  • підключити SMS-роумінг;
  • переналаштувати аутентифікацію з номера телефону на застосунок (наприклад, Google Authenticator, LastPass Authenticator або Microsoft Authenticator). Але це може бути застосовано не у всіх програмах.
  • переналаштувати аутентифікацію з номера телефону на резервну пошту (якщо застосовно).

Резервне копіювання даних

Увімкніть цю функцію, щоб у разі крадіжки або втрати смартфона не позбутися цінних даних.

Як зробити “Резервну копію” в iCloud:

  • Поставте iPhone на зарядку і підключіть його до Wi-Fi.
  • Відкрийте “Налаштування” > [ім’я облікового запису] > iCloud.
  • Далі виберіть “Резервна копія в iCloud” і увімкніть функцію.

В iCloud безкоштовно доступно 5 Гб. Якщо вам потрібно більше місця, доведеться придбати в Apple платну підписку.

Тепер поговоримо про додатки, які будуть корисними під час подорожей.

eSIM у поїздці

Останні моделі iPhone підтримують не тільки фізичну “сімку”, а й eSim – вбудований чип, що замінює пластикову сім-карту. Щоб почати користуватися цією технологією, потрібно завантажити в пристрій налаштування оператора й отримати його цифрову карту. Це можна зробити, звернувшись до офісу оператора стільникового зв’язку або купивши eSim в онлайн-сервісі.

Які моделі підтримують eSim? Усі, починаючи з iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR. Виняток – iPhone, вироблені для китайського ринку: через обмеження китайської влади.

Де купити eSim?

Airalo – це цифровий сервіс, що надає доступ до міжнародного мобільного інтернету. Він підтримується у 160 країнах. Вам потрібно завантажити додаток, вибрати регіон і тариф для використання eSim, а потім активувати віртуальну сім-картку. Без походів у салони стільникового зв’язку операторів: все максимально просто. Оплатити eSim можна там же, у застосунку.

Ще один провайдер, який пропонує купівлю eSim онлайн, – Yesim. Він підтримується у 138 країнах.

Режим модему і віртуальний номер пропонують обидва сервіси.

Тепер поговоримо про інші додатки, які будуть корисними під час подорожей і поїздок.

Пошук авіаквитків

Отже, якщо ви плануєте відпустку самостійно, а не купуєте готовий тур, то для пошуку авіаквитків скачайте додаток Skyscanner або використовуйте сервіс Google Flights. В обох ви зможете підібрати рейси за прийнятними для вас цінами і вибудувати фільтри за потрібними критеріями: прямі рейси або з пересадкою, кількість цих пересадок тощо.

Альтернатива – Kiwi.com або Cheap Flights.

Пошук житла

Додаток Airbnb вам допоможе знайти кімнату у квартирі, окремі апартаменти або пентхаус від власника. Із 6 000 000 варіантів ви точно зможете знайти те, що вам потрібно. Відгуки на житло тут реальні, правила бронювання чіткі, а умови скасування – зрозумілі.

Також можете протестувати Booking: на відміну від Airbnb, який спеціалізується на здачі квартир від власників, Booking пропонує готелі, хостели, вілли, турбази. Тут є варіанти без попередньої оплати і навіть із розрахунком на місці.

Альтернатива – Hotel Tonight, HotelsCombined.

Пошук розваг

Додаток-путівник AroundMe визначає ваше місцезнаходження і знаходить найближчі бари, ресторани, готелі. До речі, ця програма не тільки про проведення часу. Також вона знайде вам банки, лікарні або АЗС.

Альтернатива – TripAdvisor або Yelp.

Офлайн-карти

Додаток Maps.me позбавить вас страху загубитися в чужій країні або в місті. Скачайте заздалегідь карти місцевості, куди ви плануєте вирушити, і користуйтеся ними без інтернету. Крім маршруту, додаток покаже вам бари, кафе або інші заклади, які знаходяться в потрібному для вас районі.

Альтернатива: Organic Maps, 2GIS.

Громадський транспорт

Також буде корисним додаток Moovit. Він дозволяє складати міські маршрути і враховує рух громадського транспорту. Moovit побудує для вас найзручніший маршрут для поїздки на автобусах, електричках, маршрутках, трамваях і тролейбусах! І працює воно в 112 країнах: від Латвії до Південної Кореї. З цією програмою ви точно не загубитеся!

Альтернатива: Transit, Rome2Rio.

Перекладач

Якщо ви не дуже добре знаєте мову, в країну якої їдете, завантажте на смартфон перекладач. Важливо, щоб він працював офлайн: тоді жодні проблеми зі зв’язком не завадять вам насолоджуватися відпусткою.

Рекомендуємо Google Translate. У програмі є понад 100 мов і працювати вона може як онлайн, так і без під’єднання до інтернету: потрібно лише заздалегідь завантажити потрібну мову. Ще один зручний додаток – Speak & Translate. Він може в режимі реального часу перекласти будь-яку фразу за звуком голосу мовця. Скажіть слово або речення в мікрофон і перекладач усе донесе вашому співрозмовнику.

Лайфхак для конвертації валют

Його ви точно оціните в подорожі, адже вам не доведеться завантажувати сторонні додатки та програми: все вже є у вашому телефоні.

Щоб максимально зануритися у свою поїздку і не забивати голову зайвими множеннями і діленнями під час шопінгу, вираховуючи курс національної валюти країни, у iPhone для вас є корисна функція: вбудований конвертер валют.

  • Для активації вбудованого пошуку розблокуйте iPhone і свайпніть від центру вниз. Або тапніть на рядок “Пошук” у нижній частині екрана.
  • Введіть у пошуковий рядок запит. Наприклад, “1 євро” – і ви відразу ж дізнаєтеся курс євро.

І пам’ятайте, якщо у вас виникли складнощі з налаштуванням iPhone або встановленням будь-якої програми, приходьте в iSpace. Ми допоможемо розібратися в ситуації, а якщо захочете – продемонструємо можливості новинок Apple.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Як заздалегідь налаштувати iPhone на випадок втрати або продажу? Огляд програми локатор

Мобільний інтернет на iPhone “гальмує”? Розповідаємо, як виправити

Дзвонять із невідомих номерів? Дізнайтеся, як заблокувати дзвінки на iPhone

 

 

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *