Що довше й активніше ми використовуємо гаджет, то менш витривалою стає його батарея. І це абсолютно природний процес, який називається “хімічним старінням”. Як перевірити стан акумулятора у ваших Apple Watch і чи можна продовжити йому “життя”? Дізнайтеся в цьому матеріалі.

Чому з часом батарея втрачає потужність?

Акумулятор – це витратний матеріал, термін служби якого пов’язаний з “хімічним віком”. Будь-яка батарея, що перезаряджається, з часом “старіє” – тобто її максимальна ємність знижується. На цей процес впливає не стільки час, скільки кількість циклів розрядки-зарядки. А також недотримання правил експлуатації: наприклад, якщо ви регулярно залишаєте гаджет на спеці та під прямими сонячними променями. Пам’ятайте, що через нагрівання будь-яка батарея деградує швидше.

Повністю зупинити “старіння” акумулятора Apple Watch неможливо. Але ви можете його сповільнити за допомогою правильних налаштувань і дбайливого поводження.

У яких моделях можна перевірити стан акумулятора?

Скажемо відразу, що не у всіх Apple Watch можна переглянути ємність батареї. Це можна зробити тільки в Series 3 і в новіших версіях. Причому версія ПЗ на них має бути watchOS 7 і вище.

Як перевірити, яке програмне забезпечення Apple Watch?

На годиннику відкрийте “Налаштування” > “Основні” > “Про пристрій”. У цьому розділі серед безлічі відомостей ви зможете побачити і версію ПЗ.

Як перевірити знос батареї на Apple Watch?

Щоб подивитися її стан, зайдіть на годиннику в “Налаштування” > “Акумулятор”, опустіться вниз і тапніте на розділ “Стан акумулятора”. Прокрутіть коліщатко Digital Crown і побачите стан батареї Apple Watch. Наприклад, якщо годинник показує “84%”, то це означає, що 14% ємності акумулятора витрачено.

Як довго можна не заряджати Apple Watch?

Важко однозначно відповісти на запитання “Скільки тримає батарея Apple Watch 8” або “На скільки вистачає зарядки Apple Watch 7”. Усе залежить від вашої моделі годинника та інтенсивності його використання.

Наприклад, Apple Watch Series 7, 8, Apple Watch SE (2-го поколения) працюють без підзарядки близько 18 годин. Apple Watch Ultra, Apple Watch Series 9 более витривалі – до 36 годин у режимі очікування. А Apple Watch Ultra 2 і зовсім можуть працювати в режимі очікування до 72 годин.

Однак якщо батарея сідає швидше, ніж заявляє виробник, не поспішайте здіймати паніку. На автономність Apple Watch впливають додатки, які ви використовуєте протягом дня. Наприклад, якщо ви слухаєте музику, тренуєтеся або розмовляєте телефоном через годинник, заряд батареї Apple Watch витрачатиметься швидше.

Хочете продовжити час роботи без підзарядки? Скористайтеся нашими рекомендаціями.

Чим корисна функція “Оптимізована зарядка”?

Вона аналізує, як ви використовуєте годинник протягом часу. І визначає, як слід зарядити його. Наприклад, якщо ви вдома чи на роботі, то потреби в максимальній підзарядці немає. А якщо в подорожі – є, адже ваші звички змінюються. У довгостроковій перспективі такий підхід подовжує термін служби акумулятора.

Зазвичай ця функція активна за замовчуванням. Перевірити це можна так:

  • Відкрийте “Налаштування” на Apple Watch.
  • Далі виберіть “Акумулятор”.
  • Слідом – пункт “Стан акумулятора”.
  • Перевірте, чи ввімкнено функцію “Оптимізоване заряджання”.

Важливо: функція доступна на Apple Watch SE 2, Apple Watch Series 6 і новіших моделях, включно з Apple Watch Ultra c watchOS 10.

Крім функції “Оптимізована зарядка”, яка заряджає до 80%, є ще “Оптимізований ліміт зарядки”. Вона сама визначає, який відсоток заряду потрібен годиннику, і може доводити його до 100%.

“Оптимізований ліміт зарядки” аналізує ваші дії впродовж дня і сама визначає, коли заряджати до оптимізованого ліміту, а коли дозволяти зарядку на 100%. З watchOS 10 ця функція доступна на Apple Watch SE, Apple Watch Series 6 і пізніших моделях, а також на Apple Watch Ultra і Ultra 2. Ця функція працює за замовчуванням.

Хочете зарядити годинник до максимуму? Виконайте ці кроки:

  • Підключіть Apple Watch до зарядного пристрою.
  • Торкніться годинника, щоб відкрити екран зарядки, потім тапніть на значок зарядки (коло зеленого або жовтого кольору).
  • Натисніть “Зарядити повністю зараз”.

Як активувати економію батареї Apple Watch?

У версії watchOS 9 і в новіших є функція скорочення енергоспоживання: вона дає змогу продовжити час автономної роботи.

Як активувати економію енергії:

  • Відкрийте “Пункт управління”;
  • Натисніть на відсотки заряду акумулятора;
  • Увімкніть режим енергозбереження.

Під час увімкнення режиму призупиняється робота деяких функцій: фонових вимірювань пульсу і рівня кисню в крові, а також вимикаються повідомлення про пульс. Обмежується підключення до Wi-Fi, а повідомлення можуть надходити із затримкою.

Якщо ж у вас встановлені версії watchOS 8 і молодші, заощадити заряд допоможе “Екорежим”. Однак у цьому разі ви не зможете користуватися додатками: тільки переглядати час.

Як активувати “Екорежим” на Apple Watch:

Відкрийте Пункт управління, потім тапніть на цифри, які показують заряд батареї, і свайпом вправо увімкніть “Екорежим”.

У вас виникли складнощі, пов’язані з роботою розумного годинника або будь-якого іншого девайса від Apple? Або ви просто не хочете витрачати свій час на вивчення питання самостійно? Приходьте в iSpace – у нас вам завжди допоможуть!

У наших магазинах працюють професіонали, які навчаються за спеціальною програмою Apple і знають про техніку бренду все. Заодно познайомитеся з новинками – у нас всі актуальні моделі Apple Watch представлені у відкритій викладці.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Як переробити кнопку гучності в Action Button на будь-якому iPhone?

Найкращі ідеї для подарунків тим, хто багато вчився

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *