Після старту продажів нових iPhone багато користувачів оновлюють свої девайси. Відразу ж стає актуальним перенесення даних з одного iPhone на інший. Якщо ви робите це вперше, вам стане в пригоді наша інструкція. Ми знаємо 3 способи це зробити: вибирайте той, що здасться вам найпростішим і найзручнішим.

Крок 1: збережіть усі дані та налаштування

Будь-який із запропонованих нами способів починається з підготовки. А саме з резервного копіювання даних, які можна буде відновити в разі заміни, втрати або пошкодження пристрою. У всіх випадках створення цієї копії буде однаковим, відмінності будуть тільки в процесі перенесення. Отже, приступимо.

  1. Підключіть iPhone до мережі Wi-Fi.
  2. Перейдіть в “Налаштування” девайса, натисніть на своє ім’я і виберіть розділ iCloud.
  3. Далі виберіть пункт “Резервна копія в iCloud”.
  4. Натисніть “Створити резервну копію” і не відключайтеся від мережі Wi-Fi, поки не завершиться процес.

Зверніть увагу, що якщо функція активована, то копія автоматично створюється тоді, коли девайс під’єднаний до джерела живлення, заблокований і перебуває в мережі Wi-Fi. Під командою “Створити резервну копію” відображається дата і час створення останньої резервної копії. Якщо ви побачите попередження про те, що в сховищі iCloud недостатньо місця для виконання резервного копіювання, то вам необхідно змінити тарифний план і оплатити більший обсяг сховища. В іншому разі ви скопіюєте не всі дані з вашого пристрою.

Резервна копія в iCloud охоплює дані та налаштування, які зберігаються на вашому пристрої. Кілька кліків – і ви перенесете всі свої контакти, фото та відео, нотатки та повідомлення з одного пристрою на інший.

Перший спосіб: відновіть резервну копію iCloud

Після створення резервної копії необхідно вийти зі свого облікового запису на старому пристрої та зайти у свій Apple ID на новому. Таким чином ви і перенесете всі ваші особисті дані. Дотримуйтесь інструкції нижче.

  1. Увімкніть новий пристрій. З’явиться екран привітання.
  2. Підключіть iPhone до джерела живлення.
  3. Натисніть на назву мережі Wi-Fi, щоб підключитися до неї.
  4. На екрані “Додатки та дані” натисніть кнопку “Налаштувати iPhone як новий”, щоб переключити її на “Відновити з копії iCloud”.
  5. Увійдіть в iCloud, використовуючи свій Apple ID.
  6. Далі виберіть резервну копію, яку хочете відновити. Перевірте дату створення та розмір.

Не відключайтеся від мережі Wi-Fi і від джерела живлення, поки не завершиться процес.

Другий спосіб: скористайтеся функцією “Швидкий початок”

Ця функція з’явилася в iOS 11 і сильно спростила перехід з одного смартфона на інший. Єдина умова: будьте готові задіяти обидва пристрої одночасно.

Отже, якщо пристрій, який ви купили, вже активовано, то перед завантаженням резервної копії потрібно його почистити. Для цього виконайте шлях: “Налаштування” – “Основні” – “Перенесення або скидання iPhone” і активуйте майстер підготовки до перенесення.

  1. Увімкніть новий iPhone. Для цього натисніть і утримуйте бічну кнопку до появи логотипу Apple.
  2. Далі виберіть мову і регіон, активуйте Bluetooth і під’єднайтеся до Wi-Fi або точки доступу старого iPhone (Режим модему), налаштуйте Face ID або Touch ID.
  3. Закінчивши первинне налаштування, ви побачите на екрані назву функції – “Швидкий початок”. Натисніть кнопку-посилання внизу сторінки “Налаштувати вручну”.
  4. Тепер переконайтеся, що ваш старий iPhone під’єднаний до тієї самої мережі Wi-Fi і на ньому активовано Bluetooth.
  5. Піднесіть старий iPhone до нового. На екрані нового пристрою з’явиться блакитна анімація, а на екрані старого – кругла рамка з камерою. наведіть камеру на анімацію. Важливо: якщо станеться збій, поверніться на кілька кроків назад і повторіть спробу знову.
  6. На екрані з’явиться вибір способу перенесення даних: “Завантаження з iCloud” і “Перенесення з iPhone”. Різниця полягає в тому, що в першому випадку дані переноситимуться у фоновому режимі, і ви зможете в процес використовувати новий пристрій, а в другому – потрібно чекати завершення процесу на обох девайсах.
  7. Далі дотримуйтесь інструкцій: виберіть спосіб перенесення, введіть логін і пароль від Apple ID, виберіть резервну копію, яку хочете відновити.

При цьому обидва пристрої повинні залишатися поруч і підключеними до живлення. Скільки часу займе перенесення даних з iPhone на iPhone – складно сказати: пропускна здатність сетів і обсяг переданих даних у всіх користувачів різний.

Третій спосіб: перенесіть дані за допомогою Finder

Цей інструмент варто використовувати в тому разі, якщо резервна копія даних з вашого iPhone занадто велика і в сховищі iCloud банально не вистачає місця. Для початку потрібно створити копію наявної інформації.

  1. Підключіть iPhone до MacBook, використовуючи кабель USB-C.
  2. Надайте доступ, підтвердивши на телефоні, що вашому Mac можна довіряти. Якщо девайс заблокований, введіть пароль.
  3. Відкрийте Finder на Mac. У бічному меню ліворуч у списку пристроїв знайдіть iPhone і клікніть на нього.
  4. У верхній частині вікна Finder розташовуються розділи. Зайдіть в “Основні”.
  5. Далі виберіть параметр “Створити резервні копії всіх даних з iPhone на цьому Mac”. Також можете “Зашифрувати локальну копію”, задавши пароль.
  6. Натисніть на кнопку “Створити резервну копію зараз” MacBook.

Можете заварити собі чаю і почитати книжку, оскільки копіювання може тривати кілька годин – усе залежить від кількості та ваги файлів на iPhone. До речі, на MacBook має бути встановлена macOS 10.15 або новіше.

Тепер, коли копію створено, можна переносити дані на новий iPhone.

  1. Увімкніть ваш новенький iPhone. Ви побачите екран привітання. Якщо пристрій уже налаштовано, зітріть дані на ньому. Як це зробити, ми розповідали вище.
  2. Далі просто дотримуйтесь підказок на екрані. Коли з’явиться екран “Додатки та дані”, виберіть пункт “Відновити з Mac або ПК c Windows”.
  3. Підключіть новий iPhone до комп’ютера, на якому зберігається резервна копія. Використовуйте кабель USB-C.
  4. Відкрийте штатний додаток Finder на MacBook і в бічному меню виберіть iPhone. Підтвердіть, що довіряєте цьому пристрою, якщо система запитає.
  5. Виберіть пункт “Відновити з копії”. Виберіть актуальну резервну копію, перевіривши дату її створення і розмір.
  6. Якщо необхідно, відновіть дані із зашифрованої резервної копії. У такому разі система запросить введення пароля.
  7. Залишається дочекатися закінчення процесу відновлення і завершити налаштування нового iPhone. Рекомендує не відключати пристрій від джерела живлення та мережі Wi-Fi. Це дасть змогу автоматично завантажити на нього фото, відео, музику, документи та інші файли зі сховища iCloud.

Купити iPhone 14 Pro можна в два кліки: оформляйте замовлення в інтернет-магазині ispace.ua з доставкою у ваше місто. Або приходьте в один із магазинів iSpace у Києві, Львові, Одесі чи Дніпрі, де отримаєте експертну консультацію та допомогу з налаштування нового девайса. Придбати пристрій можна одним платежем або розбити на кілька. Чекаємо вас в iSpace!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як подивитися фото, відео в iCloud і як його почистити?

Що робити, якщо ви забули логін або пароль від Apple ID?

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *