Якщо підліток тримає в руках смартфон, то обов’язково б’є байдики. Саме так думає половина батьків та педагогів – ну погодьтеся! Тим часом при грамотному підході цей девайс може не так відволікати від навчання, скільки, навпаки, стати незамінним помічником у вирішенні повсякденних завдань.

Ми зібрали найкорисніші функції iPhone, завдяки яким ви дасте фору будь-якому однокласнику чи однокурснику.

Для початку – чому саме iPhone?

Мабуть, це найпоширеніше питання, яке можна почути від батьків школярів, гімназистів та студентів: чи так необхідний підлітку iPhone, якщо можна знайти більш бюджетну модель смартфона?

    • Якщо ви хочете придбати девайс із перспективою на майбутнє, то економити в цьому питанні не варто. Попри те, що Apple щорічно оновлює лінійку iPhone, кожна попередня модель зберігає свою актуальність ще довгі роки.
    • Пристрої компанії відрізняються високою продуктивністю та ощадливим енергоспоживанням, а значить, ви зможете працювати відразу в декількох “важких” додатках – смартфон не зависне і не відключиться в найвідповідальніший момент.
    • iPhone має міцний корпус, надійний вологозахист і навіть технологію True Tone, яка зберігає зір користувача. Все це досить важливо, якщо зважити на те, що смартфоном користується підліток.
    • Девайси Apple, особливо останні покоління, майже не поступаються професійним камерам в якості фотографій. Для тих, хто веде активне соціальне життя та захоплюється фото- та відеозйомкою – просто ідеально. Зрештою, можна робити якісні фотографії та навіть скани підручників та конспектів.
    • Apple розробила величезну колекцію корисних програм, які до того ж надійно захищені від вірусів.

Але це ще далеко не все. Далі ми розповімо про найкрутіші фішки, які виявляться неймовірно корисними в навчанні та роботі.

 

“Екранний час”, щоб підтримувати дисципліну

Іноді так легко забутися у соціальних мережах: начебто тільки сторінку оновити зайшли, а зникли на півдня. Тому в iPhone є крута функція “Екранний час”. Ви можете контролювати час роботи в кожному додатку та аналізувати щотижневі звіти. Але головне – встановлюйте ліміт часу для програм, час спокою.

Якщо не можете зосередитися на навчанні та відірватися від Instagram, зайдіть у «Параметри», перейдіть до розділу «Екранний час» та налаштуйте розклад для всіх програм.

Режим «Зосередження», щоб зосередитись під час занять

Щоб не відволікатися від підручників і не здригатися від кожного повідомлення на смартфоні, їх можна вимкнути. Ми рекомендуємо активувати режим «Фокусування»: він допоможе сконцентруватися на навчанні, та й викладачі не будуть зайвий раз суворо коситися на смартфон.

Для цього перейдіть до “Параметри” iPhone, а потім у розділ “Зосередження”. Далі ви можете вибрати пункт “Не турбувати”, а також налаштувати параметри “Особистий час”, “Робота” та “Сон” під себе.

Функція сканування документів, щоб не переписувати конспекти

Це просто топ! Згадайте, скільки разів ви переписували конспекти одногрупників чи фотографували книги, які не можна виносити з бібліотеки? Іноді навіть доводилося платно сканувати та роздруковувати, щоб робити у файлах позначки. А скільки разів ви роздруковували документ, підписували його, потім сканували та надсилали на пошту? Знайомий квест?

Маючи під рукою iPhone, все стає набагато простіше. Ви можете не лише фотографувати, але й сканувати будь-які документи. І навіть залишати позначки у цих електронних файлах – наприклад, свій підпис чи контакти зв’язку.

Щоб скористатися цією функцією, відкрийте новий запис у нотатках. Натисніть піктограму камери та виберіть пункт «Сканувати документи». Наведіть камеру на об’єкт так, щоб потрібна інформація не виходила за межі області сканування на екрані iPhone, дочекайтеся, поки камера сфокусується і зробить скан.

Далі документ з’явиться у відкритому записі у «Нотатках». Ви можете зберегти його, надрукувати, надіслати або видалити.

«Перекладач» в iPhone, щоб завжди мати під рукою словник

Скільки разів ви потрапляли у ситуацію, коли потрібно терміново перекласти фразу, а словника під рукою немає? А якщо і є, то переклад відбувається довго та нудно. А якщо йдеться про дистанційні заняття, які передбачають пересування, то возити з собою п’ятитомник у рюкзаку – справа не легка.

Завантажте потрібні вам словники на iPhone і користуйтеся ними під час занять навіть без доступу до інтернету. Для цього перейдіть до «Параметри» у розділі «Переклад». Там активуйте перемикач «Переклад на пристрої» та завантажте словники.

Створення нотаток, фігур та схем, якщо забули зошити

Буває, вискочиш з дому, забувши вдома і підручники, і конспекти. А потім просиш в одногрупників позичити листок та ручку. Так ось в iPhone ви зможете робити не тільки позначки, але навіть створювати схеми будови атома або просто робити схематичні начерки.

Відкрийте вбудовану програму «Нотатки» та створіть новий запис. Як набирати текст, ви й самі розберетеся. А ось для того, щоб малювати фігури, натисніть на іконку олівця та намалюйте коло, квадрат або будь-яку іншу фігуру. Малюйте так, як виходить, не замислюючись про акуратність. Просто намалювавши коло, ненадовго затримайте палець на екрані – і ваша ляпка перетвориться на правильну фігуру.

Функція AirDrop, щоб надсилати файли повітрям

Ми ще пам’ятаємо ті часи, коли для того, щоб передати файл, потрібно було на телефоні включати ІЧ-порт або завантажувати його на пошту. Особливо веселим квест ставав, коли пароль від пошти ніяк не згадувався. У iPhone є чарівна функція швидкої передачі даних AirDrop. Навіть важкі файли відлітають з одного на iPhone на інший моментально і, що важливо, без втрати якості.

Не забудьте спробувати! Перейдіть до пункту “Пункт керування”, затисніть плашку передачі даних і натисніть іконку AirDrop. Виберіть один із запропонованих варіантів: «Прийом вимкн.», «Тільки для контактів» або «Для всіх».

Це ще зручніше, якщо у вас є кілька пристроїв Apple. Ви можете завантажувати файли з iPhone на Mac або iPad.

До речі, на заняттях краще відключити цю функцію, щоб ніхто з одногрупників нічого не відправив вам випадково і тим самим не відволікав.

Функція Handoff, щоб безшовно перемикатися між пристроями Apple

А ось це справжнісіньке диво: ви можете почати роботу над рефератом або дипломом на одному пристрої, а закінчити на іншому за допомогою облікового запису iCloud. Потрібна програма з’явиться в Перемикачі програм, а також в Dock-панелі на комп’ютері Mac.

Крім того, функція Handoff створює універсальний буфер обміну між усіма вашими девайсами. Якщо вам для навчання або роботи потрібно відразу і Mac, і iPhone, то вам сподобається можливість скопіювати текст на одному пристрої та вставити його вже на другому. У роботі з таблицями та текстами – це просто незамінна фішка.

Щоб активувати, зайдіть до «Параметри» у розділі «Загальні». Відкрийте меню AirPlay і Handoff і активуйте відповідний тумблер.

Купуйте iPhone в iSpace

Насправді корисних фішок в iPhone стільки – що все і не перелічиш. Ви можете записувати на диктофон лекції у високій якості, дивитися відео та одночасно працювати в текстовому додатку в режимі «картинка в картинці», читати в Safari та вибирати зручну орієнтацію, встановлювати нагадування, щоб не проспати пари та багато іншого.

Але краще один раз спробувати, ніж сто разів про це прочитати. Кількість товару обмежена, поспішайте оформити замовлення на сайті iSpace.ua або придбати його особисто в одному з наших магазинів!

Купити iPhone 13 mini можна в два кліки: оформляйте замовлення в інтернет-магазині ispace.ua з доставкою у ваше місто. Або приходьте в один із магазинів iSpace у Києві, Львові, Одесі чи Дніпрі, де отримаєте експертну консультацію та допомогу з налаштування нового девайса. Придбати пристрій можна одним платежем або розбити на кілька. Чекаємо вас в iSpace!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Apple представила нові Apple Watch, AirPods Pro та лінійку iPhone 14

Які AirPods вибрати? Детальний гайд для студентів та школярів

Найкращий комп’ютер – необов’язково комп’ютер. Як використовувати iPad для навчання?

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *