Якщо ви помітили, що ваш iPhone став повільніше працювати, найімовірніше, в ньому накопичився кеш. Ситуація не критична і її легко виправити. Розповідаємо, що потрібно робити.

Що таке кеш?

Це приховані дані, які система зберігає на той випадок, якщо вони вам знадобляться. Ось, наприклад, ви щодня заходите в браузер Safari, а iOS зі свого боку запам’ятовує кожен ваш крок, зокрема й паролі. Відкриваючи для вас одні й ті самі сторінки раз у раз, Safari не завантажує їх наново, а ніби згадує їх, підтягуючи з кешу.

Корисність кешу очевидна. Але є і зворотний бік медалі. Відкрийте меню свого пристрою і подивіться, яку кількість додатків там встановлено. Кожен з них відправляє в кеш якісь дані. Коли їх стає занадто багато, файли починають конфліктувати один з одним, а система починає працювати некоректно.

Як очистити кеш і видалити дані в Safari?

Для цього перейдіть у системні “Налаштування”, потім у розділи “Основні” і “Сховище iPhone”. У списку додатків знайдіть Safari: ви можете подивитися, скільки пам’яті займає кеш браузера і чим саме він зайнятий.

Також можна зайти в “Налаштування” і в списку нижче відшукати вкладку браузера Safari. Залишається тільки натиснути “Очистити історію і дані” і дочекатися завершення процедури.

Як очистити кеш у месенджерах?

Накопичені дані інших додатків можна видалити таким же чином. Почати рекомендуємо з таких популярних месенджерів, як Telegram, WhatsApp, Viber. Ці додатки накопичують величезну кількість фотографій, відео, посилань, які займають гігабайти пам’яті вашого пристрою.

Знову вирушайте в “Налаштування” – “Основне” – “Сховище iPhone”. Ви одразу побачите найважчі додатки, оскільки в списку вони будуть першими.

Що ще можна зробити?

В останніх версіях iOS можна вдатися до цікавої фішки, яка теж допоможе заощадити місце на смартфоні. Зайдіть у “Налаштування” – “Основні” – “Сховище iPhone” і “вивантажте” ті додатки, які багато важать і рідко використовуються.

“Вивантажити” – означає тимчасово видалити застосунок зі смартфона, залишивши при цьому в цілості всі дані – навіть пройдені рівні в іграх. Коли додаток вам знадобиться, ви легко і швидко його відновите.

А ще можна оптимізувати фотографії. Якщо перейдете в “Налаштування” – “Фото”, то виявите там функцію “Оптимізація сховища”. Активувавши тумблер, ви дасте смартфону команду зменшити розмір фотографій на самому пристрої та відправити їх в оригінальному розмірі в iCloud.

Виконавши ці маніпуляції, ви звільните чимало місця на своєму iPhone і забезпечите його швидку та коректну роботу.

Купити iPhone 12 можна в два кліки: оформляйте замовлення в інтернет-магазині ispace.ua з доставкою у ваше місто. Або приходьте в один із магазинів iSpace у Києві, Львові, Одесі чи Дніпрі, де отримаєте експертну консультацію та допомогу з налаштування нового девайса. Придбати пристрій можна одним платежем або розбити на кілька. Чекаємо вас в iSpace!

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *