Ключі, смартфон, навушники – це три речі, без яких сучасна людина навряд чи вийде з дому. З ними ми займаємося спортом, їздимо за місто на барбекю, подорожуємо, потрапляємо під дощ – словом, всіляко випробовуємо їх на міцність. І якщо ключам такі пригоди не страшні, то гаджети перебувають у більш уразливому становищі. Тому Apple оснастила свої продукти захистом від вологи та пилу.

Які девайси Apple не бояться води?

Ступінь захисту пристрою від потрапляння всередину корпусу пилу і рідин називається стандартом IP (International Protection). Він позначається двома цифрами. Перша – це стійкість до мікрочастинок і пилу, а друга – до вологи. Загалом є 6 ступенів захисту від потрапляння пилу. Абсолютна пилонепроникність – це шостий ступінь. Він означає, що контакти надійно захищені. Стійкість до потрапляння рідини визначається 8 ступенями, де восьмий – максимальний.

iPhone

Усі останні смартфони Apple мають стандарти IP67 і IP68 – цього достатньо, щоб смартфон пережив “купання” в прісній воді і не вийшов з ладу. А iPhone XR і пізнішим моделям не страшні випадково пролита газована вода, пиво, чай або сік.

IP68:

·iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max– выдерживают погружение на глубину до 6 метров в течение 30 минут.

·iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max–на глубину до 4 метров не более 30 минут.

·iPhone 11, iPhone XS и iPhone XS Max– на глубинудо 2 метров не более 30 минут.

IP67:

·iPhone SE (2-го поколения), iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7 и iPhone 7 Plus–погружение на глубину до 1 метра в течение 30 минут).

AirPods Pro

Навушники захищені від вологи і поту, хоча не мають водонепроникності. У них можна займатися спортом (навіть при рясному потовиділенні) і не турбуватися, якщо пішов дощ або на навушники потрапили бризки. Але плавати або приймати душ у них не варто. Перш ніж вставити вологі AirPods у зарядний футляр, протріть їх м’якою тканиною без ворсу і дайте повністю висохнути.

Apple Watch

Apple Watch водотривкі, а не водонепроникні. Це означає, що ви можете не знімати годинник під час тренування, прогулянки під дощем або під час миття рук. А ось з Apple Watch Series 2 і пізнішими моделями дозволяється приймати душ, плавати в басейні або в морі – але тільки на невеликій глибині. Годинник автоматично переходить у режим “Блокування води”, щоб запобігти випадковим натисканням. Але врахуйте: не всі ремінці витримують контакт із водою. Наприклад, нержавіюча сталь і шкіра від “водних процедур” можуть втратити зовнішній вигляд. Будь-які Apple Watch не підходять для дайвінгу, воднолижного спорту або інших занять, пов’язаних із зануренням на велику глибину або контактів з водою на великій швидкості.

Чи поширюється гарантія на водонепроникність?

Водонепроникність пристроїв Apple не означає, що їх можна купати, кидати в сніг або кидати у водойму. Якщо девайс буде пошкоджено через його контакт із рідиною, відповідальність за поломку лежить на користувачеві. А обмежена річна гарантія Apple не діє. Річ у тім, що iPhone відповідає стандартам IP67 або IP68 тоді, коли ви його дістали з коробки і почали користуватися. Тобто поки телефон новий. У процесі експлуатації він зношується: через удари і струси точна підгонка деталей зміщується, утворюючи зазори і відколи. У результаті герметичність порушується. Це може не впливати на роботу пристрою загалом, але, якщо телефон опиниться під водою, рідина проникне всередину корпусу. Ще один важливий момент. Водонепроникність iPhone тестується в лабораторних умовах, а сертифікація IP відноситься до прісної води. Морська вода, алкоголь та інші рідини мають специфічний склад і можуть вступати в хімічну реакцію з деталями гаджета.

Що в підсумку?

Водонепроникність iPhone – це не постійна характеристика девайса. Це, скоріше, страховка на випадок непередбачених обставин. Спосіб продовжити життя телефону, якщо він випадково зануриться у воду, впаде в замет або потрапить під дощ. Коректна довгострокова робота в зануреному стані не передбачається. Тому, якщо вам дуже хочеться знімати на відео рибок під водою, використовуйте спеціальні чохли.

 
Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *