9 вересня Apple представила довгоочікувані новинки. Хедлайнером презентації It’s Glowtime стали нові iPhone 16, 16 Plus і iPhone 16 Pro, Pro Max. Розповідаємо, що в них нового.

iPhone 16 та iPhone 16 Plus

Діагональ “молодшої” версії – 6,1 дюйма, а “старшої” – 6,7. Уперше в базовій лінійці з’явилися дві нові кнопки – Action Button і кнопка захоплення камери. Пікова яскравість екрана iPhone 16 становить 2000 ніт, а мінімальна (у темряві) – 1 ніт.

Обидві моделі розроблені з урахуванням потенціалу нейромережі Apple Intelligent.

Новий дизайн, кольори та дві нові кнопки

Перше, що кидається в очі, – новий модуль камери. Тепер об’єктиви розташовані не по діагоналі, а вертикально. Панель покрита загартованим склом, який на 50% міцніший, ніж iPhone 12. Кольорів п’ять:

  • чорний;
  • білий;
  • рожевий; 
  • бірюзовий;
  • ультрамариновий.

Action Button розташований збоку на рамці. Усього одне натискання – і користувач отримує доступ до різних функцій. За замовчуванням кнопка використовується для перемикання беззвучного режиму. Але можна налаштувати й іншу дію: миттєво відкрити камеру, увімкнути ліхтарик, запустити Shazam та інше.

Кнопка Camera Control для зйомки фото і відео оснащена сенсорним покриттям. Вона буде підтримуватися Apple Intelligence. Є 4 види взаємодії:

  • швидке натискання – запуск камери;
  • коротке легке натискання – створення фото;
  • натискання кнопки запускає відео;
  • дотик для вибору додаткових інструментів.

Цікаво, що Camera Control запускає функцію, яка нагадує принцип дії Google Об’єктива: затискаєте її, наводите камеру – і Apple Intelligence розповідає, що перед вами. Наприклад, може навіть визначити породу собаки.

Продуктивність

За потужність iPhone 16 відповідає оновлений чип А18. Він виконаний за 3-нм техпроцесом і має 6 графічних ядер. Пропускна здатність пам’яті на 17% вища, ніж у попереднього покоління, а машинне навчання працює в 2 рази швидше.

Геймери напевно оцінять перероблену систему охолодження: тепер вона на 30% ефективніша.

До слова, потужності А18 з лишком вистачає для нових ААА-ігор. А для максимального занурення можна підключити геймпад.

Камера

Вертикальне розташування камер у новинці не просто так: на iPhone 16 можна знімати просторове відео для Apple Vision Pro. Основна Fusion-камера отримала модуль на 48 МП. Для порівняння: в iPhone 14 роздільна здатність була в 4 рази меншою. За допомогою сенсора можна кропити до 12 Мп, зберігаючи при цьому апертуру на колишньому рівні. 12-піксельна ультраширококутна камера з автофокусом робить вражаюче макрознімки.

Apple збільшила акумулятор в iPhone 16. У сукупності з енергоефективним процесором А18 смартфон буде довше працювати без підзарядки.

iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max

Флагмани 2024 року – комплекс найкрутіших інновацій. Але почнемо спочатку. Діагональ iPhone 16 Pro становить 6,3 дюйма, а iPhone 16 Pro Max – 6,9. А це на 0,2 дюйма більше порівняно з попередниками iPhone 15 Pro (6,1 дюйма) і iPhone 15 Pro Max (6,7 дюйма). Сам екран із підтримкою 120 Гц.

Apple назвала новинки “найбільш автономними iPhone в історії”.

Корпус із титану 5 класу і чотири кольори

Pro-версії зроблені з титану з дуже тонкими рамками. Забарвлень чотири:

  • чорний титан;
  • білий титан;
  • натуральний титан;
  • золотий титан або пустельний титан.

Продуктивність

Обидва девайси оснащені чипом А18 Pro, виконаним за 3-нм техпроцесом.

CPU з 6 прискореними ядрами (навіть швидший, ніж у М1) на 17% продуктивніший, ніж в А17 Pro.

6-ядерний GPU до 20% швидший, ніж у торішньому iPhone 15 Pro.

16-ядерний нейронний движок забезпечує приголомшливу продуктивність для функцій Apple Intelligence.

Що все це означає на ділі? Флагман швидко виконує навіть найбільш “важкі” завдання, які ставляться перед смартфонами. Порівняно з попередником, iPhone 16 Pro обробляє відео до 2-х разів швидше.

Професійні камери

Багато хто називає iPhone одним із найкращих смартфонів для мобільної фотозйомки. І новинки підтверджують це.

iPhone 16 Pro і Pro Max отримали однакові набори камер:

  • основна Fusion-камера 48 Мп;
  • ультраширококутна 48 Мп;
  • телефотокамера 12 Мп з 5-кратним оптичним зумом. Він реалізований за допомогою об’єктива з тетрапризмою, як в iPhone 15 Pro Max.

iPhone 16 Pro тепер знімає в режимі сповільненої зйомки 4К у якості 120FPS.

Є підтримка ProRes, Log і Dolby Vision. Вдумайтеся: смартфон може замінити професійну камеру! У додатку “Фото” можна змінювати кількість кадрів уже на етапі редагування.

Також є нові фільтри і пресети – сторонні додатки більше не знадобляться.

Флагмани теж отримали нову сенсорну кнопку управління камерою – Camera Control. Вона знаходиться під клавішею блокування. За допомогою неї можна буде керувати затвором, зумом та іншими налаштуваннями за допомогою дотиків.

На окрему увагу заслуговує потенціал для запису аудіо. “На борту” 4 мікрофони студійної якості, є можливість запису відео з просторовим звуком. Pro-версії Audio Mix і вміють фокусуватися на звуці в трьох режимах: пригнічувати шуми, виділяти голос і відокремлювати його від музики прямо на смартфоні. Причому звук можна змінювати вже після запису – раптом вам захочеться зробити його більш кінематографічним. Та й ваші відео в TikTok вийдуть на новий рівень.

Купити iPhone 16, 16 Plus, а також iPhone 16 Pro і 16 Pro Max ви зможете в iSpace. У нас будуть усі кольори та конфігурації. Про старт попереднього замовлення ми розповімо на нашому сайті та на сторінці в Instagram – підписуйтесь, щоб не пропустити!

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *