Apple постійно прокачує систему камер у своїх смартфонах. Причому не тільки у флагманських. Лінзи нових iPhone 14 і iPhone 14 Plus теж отримали крутий апгрейд і роблять приголомшливі фотографії в будь-яких умовах.

Наприклад, селфі. Давайте будемо чесними: ви теж їх робите! Іноді – на прогулянці з дітьми під палючим яскравим сонцем, іноді – на вечірці в темному барі. Тільки результат зазвичай такий, що соромно публікувати на своїй сторінці в Instagram. Завдяки новій фронтальній камері TrueDepth з автофокусом і великою апертурою на iPhone 14 у вас вийдуть першокласні селфі.

Для довідки. Новинка зберегла стильний дизайн попереднього покоління, зокрема й виріз для селфі-камери і датчиків Face ID. Також обидві молодші моделі лінійки отримали торішній чипсет A15 Bionic. Діагональ екрана iPhone 14 – 6,1 дюйма, iPhone 14 Plus – 6,7 дюйма, тому назву свою він виправдовує. До речі, Apple запевнила, що модель Plus буде найбільш автономною за всю історію iPhone. А це до 26 годин відтворення відео і до 100 годин відтворення аудіо.

На окрему увагу заслуговує камера та її нові фішки. Наприклад, 12-мегапіксельна фронтальна камера TrueDepth вперше підтримує автоматичне фокусування. Тепер вона вміє розпізнавати і чітко фокусуватися відразу на декількох об’єктах. Нарешті замість розмитих привидів на групових селфі будете ви і ваші близькі.

TrueDepth також отримала більшу апертуру. Діафрагма f/1.9 дає змогу камері iPhone 14/14 Plus захоплювати на 38% більше світла, як порівняти з фронтальною камерою торішнього улюбленця iPhone 13 Pro. Це підвищує яскравість і деталізацію, а також знижує шум на фотографіях, знятих у темряві.

У каруселі нижче ви побачите фотографії з офіційного прес-релізу iPhone 14/iPhone 14 Plus. Неозброєним поглядом видно різницю з фронтальною камерою iPhone 13 Pro. По-перше, потрібно відзначити приголомшливу деталізацію. По-друге, точка фокусування тепер не фіксована і спрацьовує на різній дистанції: а раніше підносите камеру занадто близько до обличчя – отримуєте розмитий кадр.

Користувачі приємно здивовані новими можливостями фронтальної камери. Особливо якщо врахувати, що востаннє Apple оновлювала її в 2019 році, коли вийшов iPhone 11.

Але й основна камера iPhone 14 отримала не менш цікаві фішки. Наприклад, дуже вражає режим Action Mode. Тепер ви зможете знімати плавні відео навіть набігу: картинка буде набагато плавнішою, як під час використання зовнішнього стабілізатора. Детальніше про цей режим розповідаємо в іншому нашому огляді.

А ще тут є кінематографічний режим, який дає змогу плавно змінювати точку фокусу просто під час зйомки або монтажу відео. Так, ми з ним познайомилися ще під час презентації лінійки iPhone 13. Але тепер запис доступний з роздільною здатністю 4K за 24 або 30 кадрів на секунду. Це та сама частота кадрів, яку ви бачите в кіно.

Та й загалом основна камера iPhone 14/iPhone 14 Plus відрізняється збільшеним сенсором і апертурою. За рахунок цього вона пропускає на 49% більше світла. Новий алгоритм Photonic Engine покращує композицію окремих ділянок кадру до 3 разів на ширококутному об’єктиві, на основній камері – до 2 разів.

Що в підсумку? Якщо ви не використовуєте функції Apple ProRAW і Apple ProRes для професійної роботи з фото і відео, купувати флагманський смартфон необов’язково. Базові моделі нової лінійки теж відмінно знімають і за ціною доступніші: iPhone 14 стартує від 35 999 грн, iPhone 14 Plus – від 40 999 грн.

Щоб стати володарем смартфона з нової лінійки Apple якомога швидше, оформляйте замовлення на сайті iSpace.ua. А ось якщо спершу хочете отримати детальну консультацію і потримати в руках демо-зразки, будемо раді бачити вас у наших роздрібних магазинах:

м. Київ, вул. Берковецька 6Д, +38(044)3640600;

м. Київ, проспект Правди, 47, +38(044)3630390;

м. Дніпро, пр-т Дмитра Яворницького, 51, +38(067)6994242;

м. Київ, Кільцева дорога, 1, +38(067)6996565;

м. Київ, Дніпровська набережна, 12, +38(067)9906939;

м. Одеса, Дерибасівська, 27, +38(067)4505508;

м. Львів, пл. Стефана Яворського, 1, +38(067)1433473;

Купити iPhone 14 можна в два кліки: оформляйте замовлення в інтернет-магазині ispace.ua з доставкою у ваше місто. Або приходьте в один із магазинів iSpace у Києві, Львові, Одесі чи Дніпрі, де отримаєте експертну консультацію та допомогу з налаштування нового девайса. Придбати пристрій можна одним платежем або розбити на кілька. Чекаємо вас в iSpace!

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *