iPhone 13 Pro та Pro Max увійдуть в історію. Це одні з перших смартфонів у світі із настільки великим обсягом пам’яті: до 1 ТБ. Думаєте багато? Дивлячись для чого. iPhone 13 Pro дозволяє знімати фото у форматі Apple ProRaw та відео – в Apple ProRes. Такі файли зберігають у собі багато інформації та важать дуже багато.

Чи відрізняються камери в iPhone 13 Pro та 13 Pro Max?

Якщо ви шукаєте смартфон з гарною камерою, то обирати між iPhone 13 Pro та Pro Max не доведеться. Обидві моделі оснащені однаковими матрицями, об’єктивами, системою стабілізації та набором функцій. Тому орієнтуйтеся на те, який девайс зручніше лежить у вашій руці: iPhone 13 Pro (діагональ 6,1 дюйма) або iPhone 13 Pro Max (6,7 дюйма).

Чому ProRes все обговорюють?

iPhone 13 Pro та 13 Pro Max – єдині смартфони від Apple, які можуть записувати відео в ProRes. Це популярний формат у сфері професійної відеозйомки, який зберігає записи у відмінній якості. З максимальним збереженням деталей та динамічного діапазону. Такі кадри ідеально підходять для подальшого монтажу відео кінематографічної якості.

Оскільки дані в ProRes слабко стискаються, всі вони практично не вимагають ресурсів пристрою для розпакування. Це прискорює процес постобробки та робить його більш плавним. Це особливо помітно при роботі з кількома потоками.

Редагувати ролик, знятий у форматі ProRes, можна у програмах «Фото» або iMovie для iPhone. А також у відеоредакторах для iPad, iPhone і комп’ютерів Mac, які підтримують цей формат.

Чому формат Apple ProRes такий ненажера?

Завдання ProRes – зберегти кожен кадр ролика в тій якості, яку захопила камера. При цьому він не економить місце. А чим більше файл містить інформацію про колір та деталі, тим він важчий.

Розмір відео ProRes може перевищувати розмір файлів HEVC кілька десятків разів. Наприклад, при роздільній здатності 1080p і 60 к/с хвилина 10-бітного ProRes-відео вимагає 3,1 ГБ. 8-бітові займають 2,7 ГБ. А це лише одна хвилина! Ось чому вільне місце може закінчитися швидше, ніж ви очікували.

Який обсяг пам’яті вибрати для iPhone 13 Pro/Pro Max?

Якщо ви відеограф, блогер або просто знімаєте фото та відео щодня, то вибирайте моделі на 512 ГБ або на 1 ТБ. Вони дозволять вам обробляти, монтувати знятий матеріал прямо на телефоні. І не морочити собі голову, куди це все перенести, оскільки пам’ять телефону стрімко закінчується. Версія на 1 ТБ взагалі створена для тих, хто знімає багато ProRes-відео в максимальній якості.

Зверніть увагу: ви не зможете знімати відео 4К у режимі ProRes на базових iPhone 13 Pro зі 128-гігабайтним накопичувачем. Вам просто не вистачить місця, тому Apple наперед обмежила можливості цих смартфонів. Версії на 128 ГБ можуть записувати ролики з роздільною здатністю 1080p зі швидкістю 30 fps.

Тому стартова модель для фільмування в найкращій якості (4K та 30 кадрів за секунду) – це iPhone 13 Pro/Pro Max на 256 ГБ. Це небагато і навіть не середньо – це просто мінімум. А крім важких відео вам напевно знадобиться місце для системних файлів, фото, ігор, презентацій по роботі та іншого повсякденного контенту.

Ось і виходить, що модель на 512 ГБ – це “золота середина” для тих, хто знімає відео на професійному або хоча б аматорському рівні. А для тих, хто може дозволити собі максимум, створено версію на 1 ТБ.

Де купити?

Купуйте iPhone 13 Pro та 13 Pro Max з офіційною гарантією в магазинах iSpace. У нас представлена повна лінійка смартфонів на 128, 256, 512 ГБ та 1 ТБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

iPhone 13 Pro: найкрутіші функції камери та як їх використовувати по максимуму

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *