Смартфони не просто так випускаються з різним обсягом пам’яті. Комусь достатньо мінімуму, щоб можна було дзвонити та користуватися базовими додатками. А хтось купує топовий iPhone заради його можливостей – процесора, камери, екрану. І тоді базового обсягу пам’яті може бути мало.

Потужне залізо для вимогливих ігор

iPhone 13 Pro та Pro Max оснащені чіпом А15 Bionic, виконаним за 5-нанометровою технологією. Центральний процесор включає шість ядер, два з них із частотою до 3,22 ГГц. У новому графічному процесорі 5 ядер. 16-ядерна система Neural Engine здатна обробляти 15,8 трлн операцій на секунду.

За «залізом» ці смартфони легко виграють у деяких комп’ютерів. І вам, напевно, захочеться випробувати їх у дії.

Скільки місця займають ігри

Якщо коротко, то вага гри залежить від движка та графіки, а також від її тривалості, скриптів, об’єктів усередині, деталізації картинки, чистоти звуку тощо.

Ось скільки важать популярні ігри з App Store для iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max:

  • GTA San Andreas – 2,1 ГБ;
  • Need for Speed ​​No Limits – 2,9 ГБ;
  • Vainglory – 2,3 ГБ;
  • PUBG – 2,1 ГБ;
  • Call of Duty – 2,6 ГБ;
  • Return to Planet X – 2,1 ГБ;
  • The Sims – 1,8 ГБ;
  • LifeAfter: Night falls – 3,5 ГБ;
  • Warface: Global Operations – 2,2 ГБ;
  • Pascal’s Wager – 2,7 ГБ;
  • Dirt Bike Unchained – 2 ГБ;
  • Identity V – 2,3 ГБ;
  • League of Legends: Wild Rift від Riot Games – 3,8 ГБ;
  • Genshin Impact – 3,7 ГБ.

До речі, максимальний розмір ігор і додатків з App Store – 4 ГБ.

Оновлення можуть важити у 2-3 рази більше, ніж сама гра

Вказана вага ігор – це ще межа. Наприклад, Genshin Impact з кожним оновленням додає новий контент, який теж займає місце на пристрої. У результаті до стартових 3,7 ГБ потрібно ще мінімум 7 ГБ. Тому, якщо ви хочете насолодитися Genshin Impact, а не гуглити, чому у вас постійно вискакують помилки, рекомендується мати в запасі 15 ГБ вільного місця. І це лише для однієї гри!

До речі, легендарну Genshin Impact можуть запускати лише новинки iPhone 13 Pro та 13 Pro Max зі 120-герцевими екранами. Навіть на ПК з GeForce RTX 3090 ця гра обмежена 60 к/с!

Чим частіше використовується додаток – тим він «важчий»

Чим частіше ви граєте або користуєтеся будь-яким іншим додатком, тим «важчим» він стає. Ваш прогрес у грі, голосові повідомлення з соцмереж та месенджерів, оброблені фотографії, музика, збережена в кеші, – все це накопичується та займає пам’ять вашого пристрою. Ви здивуєтеся, наскільки «важчим» став ваш Telegram після завантаження. Адже при установці він вимагав менше 100 МБ!

Подивитися, які програми у вас «ненажерливі», можна так: «Параметри» → «Загальні» → «Сховище iPhone».

До завантажених програм додайте вагу самої системи. Наприклад, iOS 15 займає майже 10 ГБ, ще приблизно стільки ж системні дані. Щоб операційна система працювала швидко та не гальмувала, потрібно ще 20-30 ГБ вільного простору.

Фото та відео важать більше, ніж ви думаєте

Ще одна «стаття витрат» для пам’яті пристрою – фото та відео. iPhone 13 Pro та 13 Pro Max підтримують режими ProRaw та ProRes. Вони містять набагато більше інформації про кадр, ніж звичайні знімки або відео. Ці дані є дуже важливими для постобробки: при вмілому використанні ви отримаєте контент професійного рівня.

Фото у форматі Apple ProRaw важить близько 30 МБ – це більше, ніж JPEG та HEIC у 10-12 разів.

При роздільній здатності 1080p і 60 к/с одна хвилина 10-бітного ProRes-відео вимагає 3,1 ГБ. 8-бітові займають 2,7 ГБ.

Скільки пам’яті точно вистачить?

Залежить від ваших потреб. Якщо ви постійно шукаєте гарну гру з крутою графікою, а в будь-якій нудній ситуації (наприклад, у черзі) запускаєте стратегію або екшн на телефоні. Якщо ви активний користувач соцмереж і прагнете створювати якісний контент, краще розглянути версії на 512 ГБ або на 1 ТБ.

Тоді ви зможете завантажувати будь-яку гру та програму, навіть не замислюючись про те, скільки місця вони вимагають. Зможете знімати фото в ProRaw та відео – в ProRes, а потім обробляти чи монтувати їх прямо на телефоні. А також використовувати свій iPhone як сховище: вам не доведеться видаляти фото з відпустки, щоб звільнити пам’ять. І при цьому iPhone працюватиме швидко та плавно.

Купуйте iPhone 13 Pro та 13 Pro Max з офіційною гарантією в магазинах iSpace. У нас представлена повна лінійка смартфонів на 128, 256, 512 ГБ та 1 ТБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

iPhone 13 Pro: найкрутіші функції камери та як їх використовувати по максимуму

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *