Якщо людина часто подорожує та знімає багато контенту, а також регулярно буває у відрядженнях і проводить багато часу в дорозі, смартфон для нього – як права рука.

У ньому зосереджено все: зв’язок із родичами, соцмережі, бізнес, розваги, музика, фінанси. І, звичайно, тисячі фото та відео з поїздок. Все це може заповнювати пам’ять телефону до краю, після чого він починає нещадно гальмувати.

Який обсяг пам’яті має бути в iPhone, щоб вистачило для життя?

Популярні програми важать більше, ніж вам здається

iOS 15 займає майже 10 ГБ, ще приблизно стільки ж системні дані. Зверху потрібно закладати близько 20-30 ГБ на роботу операційної системи. Цей обсяг включає 10% вільного простору, який буде необхідний для ефективної роботи накопичувача.

Самі по собі програми музики та фото, а також соцмережі, месенджери та фоторедактори не вимагають багато місця. Але чим частіше ви ними користуєтеся, тим більше вони накопичують тимчасових даних: кешованих пісень, оброблених фотографій, голосових повідомлень, відео з чатів та інших файлів.

Перевірити, які програми у вас «найважчі», можна так: «Параметри» → «Загальні» → «Сховище iPhone».

Найбільше місця можуть зайняти фото та відео

У iPhone 13 Pro та 13 Pro Max чудова камера. При вмілому використанні ви можете отримати професійні знімки та ролики кінематографічної якості.

Наприклад, режим «Кіноефект» дозволяє користувачеві самому налаштовувати фокус і знімати з красиво розмитим фоном. Також ви можете робити фото у форматі ProRaw і відео в ProRes. Такі файли містять багато інформації про колір та деталі, які украй важливі для постобробки. Тому важать вони дуже багато. Наприклад, одна хвилина 1080p-відео в ProRes зйомці в 4K важить 6 ГБ. Поїдете у відпустку – і пам’ять на 128 ГБ закінчиться першого ж тижня.

Навіть якщо ви зараз думаєте, що здатні тільки на аматорську зйомку, запевняємо: захочеться поекспериментувати! Тим паче в подорожах, коли довкола все здається захопливим і дивовижним. До речі, звичайні фото (не RAW), зроблені на iPhone 13 Pro, також не назвеш «легкими»: в середньому один знімок важить 3-5 МБ. А 30-секундний ролик (HEVC) – близько 50 МБ.

Якого сховища точно вистачить?

Який iPhone обрати у 2022 році, щоб він прослужив вам не один і навіть не два роки?

Якщо ви ведете активне життя у соцмережах, а у відпустці збираєте великий архів 4K-відео, які монтуєте у реальному часі. Якщо перед далекою поїздкою ви регулярно завантажуєте ігри та серіали на телефон. А у відрядженнях працюєте з презентаціями та зберігаєте важливі файли на пристрій, то краще брати iPhone мінімум на 512 ГБ. Сьогодні цього обсягу вистачить для більшості завдань активного користувача.

Якщо ви купуєте смартфон з розрахунком, що активно ним користуватиметеся протягом 3-5 років, то варто брати iPhone 13 Pro на 1 ТБ. Так ви зможете максимально використовувати усі функції, не боячись забити пам’ять. І навіть більше: зможете користуватися телефоном кілька років, взагалі не видаляючи фото, відео, робочі файли та документи. Тобто девайс служитиме вам ще і як сховище даних.

Де купити?

Купити iPhone 13 Pro та 13 Pro Max на 128, 256, 512 ГБ та 1 ТБ можна у магазинах iSpace. У нас є різні кольори телефонів, включаючи трендовий небесно-блакитний. Порівняти кілька та вибрати той, який вам більше подобається, можна в офлайн-магазинах iSpace.

Також у нас ви можете придбати iPhone в розстрочку або скористатися trade-in. Будемо раді бачити Вас!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

«Сірий» iPhone: чи варто купувати і в чому може бути підступ?

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *