Якби можна було винайти вічний двигун на основі суперечки, то перемогли б дві категорії: хто з водіїв має рацію на дорозі та що краще – iOS чи Android. Сьогодні ми зупинимося на другій ситуації та наведемо аргументи “за” і “проти” обох операційних систем. А потім зробимо висновки.

Android vs iOS: невразливість

iOS – це операційна система із закритим кодом. Це означає, що її обслуговує сама Apple, а власники iPhone не можуть втручатися в ПЗ на своїх пристроях. Це ускладнює хакерам пошук вразливостей в iOS.

Крім того, нові версії iOS мають однаковий інтерфейс і набір функцій. Тому, якщо ви поміняєте iPhone, то “картинка” залишиться тією ж. Виняток – старі iPhone, які просто не підтримують апаратні нововведення: Always-On Display, Dynamic Island або інші.

Android – це відкрита операційна система, яка дає змогу розробникам змінювати вихідний код, додаючи власні оболонки та модифікації. За різноманітність користувачі платять безпекою: можливість втручатися в систему приваблює розробників шкідливих програм.

Крім того, кожен виробник пропонує власні налаштування та візуал операційної системи Android. Тому, якщо ви перейдете, наприклад, із Samsung на Xiaomi, звикати до інтерфейсу доведеться заново.

Перехід на iOS з Android: підтримка оновлень

Apple довго підтримує свої смартфони: у середньому близько 6 років після випуску моделі. Кожна нова версія iOS містить оновлення системи безпеки та функціональний апдейт. Тільки вдумайтеся: ваш iPhone буде “літати” на актуальному ПЗ протягом 6 років після покупки. Більшість людей змінюють смартфони частіше!

Для порівняння: Samsung для своїх телефонів пропонує до 4 основних версій Android і 5 років оновлень безпеки. Xiaomi (залежно від класу лінійки) – близько 3 років оновлення Android і 4 роки патчів безпеки. Sony гарантує 2 роки оновлення Android і 3 роки патчів безпеки.

Тому, коли вас наступного разу запитають “чому iPhone?”, розкажіть, що встановити iOS 17 у день її релізу можна навіть на iPhone XS 2018 року випуску.

App Store – магазин добірних додатків

Цей пункт перегукується з першим, але якщо ми говоримо про перехід з Android на iOS, то на ньому варто зупинитися докладніше.

Користувачі iPhone завантажують програми в App Store – фірмовому сервісі від Apple, в якому зібрано близько 2 мільйонів додатків. Кожен із них ретельно перевіряють фахівці Apple: тестують на наявність шкідливого ПЗ, оцінюють ризики злому під час встановлення або використання. Якщо компанія знаходить потенційні вразливості, застосунок відправляють на доопрацювання. Наприклад, тільки минулого року Apple відхилила понад 215 тисяч програм, які не відповідали вимогам конфіденційності. Виключені й проблеми із сумісністю iOS: усі iPhone підтримують застосунки з App Store.

У власників Android-смартфонів вибір додатків ширший: тільки в Google Play їх понад 3 мільйони. Плюс є можливість завантажувати програми на сторонніх сайтах. Але різноманітність несе за собою ризики. Відкрита система і можливість встановлювати програми поза Google Pay відкриває доступ до потенційних загроз. У пресі можна знайти історії, коли віруси, що проникли на смартфони з ОС Android, здійснювали несанкціоновані транзакції і збирали дані про поведінку користувача.

Безшовна інтеграція з іншими гаджетами Apple

Ще одна причина перенести дані з Андроїда на iPhone – зручна екосистема. Звісно, вона має сенс, якщо у вас вже є інший девайс Apple або ви замислюєтеся про його купівлю в майбутньому.

Екосистема відкриває ще більше можливостей, ніж передбачають функції одного апарата. Наприклад, автоматична синхронізація нотаток, календарів, фотографій, паролів, а також можливість почати працювати на iPhone, а продовжити на Mac або на iPad – потенціал екосистеми вражає.

Як це працює? Ви купуєте iPhone, який розроблений Apple. На ньому встановлена iOS – система, яка теж створена Apple. На робочому столі ви знаходите додатки, розроблені Apple і які дублюються на інших пристроях компанії. Просто авторизуйтеся під одним Apple ID – і алгоритми об’єднають ваші гаджети навколо вас.

Чи пропонують щось подібне інші гаджети?

Цінність продукту з роками не падає

iPhone має високу залишкову вартість. Це означає, що навіть через кілька років використання його можна вигідно продати або здати в Trade-in. Довге “життя” пов’язане одразу з кількома факторами: якісна збірка і матеріали, швидкий чип із запасом продуктивності на кілька років вперед, просунута камера, регулярні оновлення iOS. iPhone не починає “гальмувати” через кілька років після купівлі, а оновлення відкривають “друге дихання” навіть у старих версій.

У тому, що б/в-iPhone коштує дорожче, ніж смартфони того ж рівня і року випуску, ви можете переконатися самостійно: просто порівняйте ціни на будь-якому сайті оголошень.

Безпечна система ідентифікації

Ще один привід здійснити перехід з Андроїд на iOS – Face ID. Це один з найбезпечніших способів розблокування смартфона і підтвердження дій при оплаті Apple Pay. Розумна технологія розпізнає обличчя, навіть якщо ви змінили зачіску, одягли капелюх, окуляри або контактні лінзи. А ще вона прекрасно працює в темряві – для цього система оснащена інфрачервоною камерою.

Перевага Face ID у тому, що датчики сканують об’ємне зображення обличчя в просторі. Для цього використовується спеціальний проектор, який аналізує кілька тисяч невидимих точок. Процесор Neural Engine перетворює отриману карту в математичне уявлення, яке порівнюється з даними, зареєстрованими раніше. Імовірність, що хтось інший розблокує ваш iPhone за допомогою Face ID, становить менш ніж 1 з 1 000 000.

На телефонах Android є схожі функції, але потрібно звертати увагу, як влаштована система аутентифікації. Наприклад, багато смартфонів не мають проектора точок для складання карти глибини. Це означає, що вони сканують плоске зображення замість тривимірного. У такому разі є ризик, що обдурити систему вийде за допомогою відео або фото власника. Також потрібно враховувати, що деякі апарати визначають власника за допомогою селфі-камери. Якщо в телефоні немає ІЧ-підсвічування, то розблокування за обличчям буде марним за тьмяного освітлення і в темряві.

Великий вибір аксесуарів

Мабуть, для жодного смартфона не випускається стільки чохлів, як для iPhone. Силіконові, шкіряні, тканинні, пластикові. Є навіть аксесуари з дерева, куленепробивного кевлара та екологічного мікротвіла – вибирайте на свій смак.

Нові чохли – чудовий спосіб задовольнити спрагу чогось новенького. І адаптувати свій смартфон під обстановку. Наприклад, для пляжної відпустки – водонепроникний. Для активного відпочинку – з кільцем-тримачем. Щоб було не страшно знімати на iPhone, визираючи з вікна машини, поїзда або просто стоячи на краю обриву.

Як перейти з Android на iPhone?

Питання, чи складно переходити, цікавить усіх людей, які переходять з однієї операційної системи на іншу. Але все не так страшно. Є спеціальна програма, яка дає змогу зробити перенесення контактів, календарів, фото, відео, повідомлень і деяких додатків з Android на iPhone. Вона називається “Перенесення на iOS” і її можна завантажити в Google Play.

Отже, як зробити перенесення даних:

  1. завантажте додаток “Перенесення на iOS” на Android-пристрій;
  2. підключіть обидва смартфони до зарядки, увімкніть Wi-Fi;
  3. увімкніть iPhone і покладіть обидва телефони поруч;
  4. на iPhone спливе вікно з інструкціями – дотримуйтесь їх. На екрані швидкого початку роботи натисніть “Налаштувати вручну”;
  5. коли з’явиться меню “Додаток і дані”, виберіть “Перенести дані з Android”;
  6. на Android відкрийте застосунок “Перенесення на iOS” > “Продовжити” і прийміть умови використання;
  7. на iPhone натисніть “Продовжити”. У вас має з’явитися 6- або 10-значний код. Введіть його на смарфтоні Android. Якщо з’явиться повідомлення про погану якість інтернет-з’єднання, ігноруйте його;
  8. iPhone створить тимчасову мережу Wi-Fi. Щоб підключити до неї Android-пристрій, дочекайтеся запиту і натисніть “Підключитися”;
  9. коли з’явиться вікно “Перенесення даних”, на Android-смартфоні виберіть вміст, який потрібно перенести. Натисніть “Продовжити”. Дочекайтеся, поки індикатор завантаження на iOS заповниться. До цього моменту ігноруйте повідомлення про завершення процесу на Android.

Копіювання з Андроїд на iPhone не займе багато часу. Тривалість процесу залежить від обсягу даних. Не забувайте, що під час перенесення обидва смартфони мають бути під’єднаними до мережі та перебувати поруч.

Якщо у вас виникнуть проблеми на будь-якому етапі, звертайтеся в iSpace. Наші фахівці допоможуть вам із перенесенням інформації між пристроями.

Висновок: Android to iOS

То чи варто переходити з однієї ОС на іншу? Однозначної відповіді на це питання немає. Шанувальники обох систем упевнені, що користуються кращою, а ось конкурент багато в чому програє. Але якщо для вас важливі пункти, описані в цій статті, то спробувати варто.

Перехід з Андроїда на iPhone стане приємним досвідом: iOS працює плавно і стабільно, а коли ви звикнете до її інтерфейсу, то відзначите, що кожен елемент продуманий для зручності користувача.

Навіть якщо ви все життя користувалися Android, здійснити перехід із Samsung, Xiaomi або телефонів інших брендів на смартфони Apple буде просто. І зовсім неважливо, на яку модель ви переходите: інтерфейс iOS на iPhone 11, iPhone 13 чи на останніх iPhone 15 однаковий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

iPhone 14 vs iPhone 15: чи варто переходити і в чому різниця

Вийшла iOS 17: що нового і чи варто оновлюватися?

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *