Функція Cinematic Mode знайома користувачам ще за торішньою лінійкою iPhone 13. Вона автоматично переводить фокус на головний об’єкт сцени, як це роблять професійні оператори. Але для любителів мобільного відеоконтенту в новій лінійці iPhone 14 Apple серйозно прокачала її. Сьогодні розповімо, де ж в iPhone 14 знаходиться ця чарівна кнопка, яка допоможе вам створити свій перший шедевр.

Що таке Cinematic Mode?

У перекладі з англійської це кінематографічний режим, і назва говорить сама за себе. Під час зйомки в цьому режимі задній план розмивається цифровим шляхом, а точка фокусу змінюється з одного об’єкта на інший. Це можна робити не тільки в процесі зйомки, а й монтажу згодом. Виглядає дуже атмосферно і місцями драматично!
З виходом iPhone 14 функцію вдосконалили. Максимальну роздільну здатність підвищено до 4K Dolby Vision, а швидкість запису – до 30 і 24 кадрів на секунду. До речі, саме таку частоту кадрів ви і бачите в кіно.

Але потрібно врахувати, що 1 хвилина відео в 4K при 24 кадрах в секунду з використанням функції Cinematic Mode “з’їсть” близько 135 МБ пам’яті у вашому iPhone. Якщо знімати в 4K з частотою 30 кадрів за секунду, то вага хвилинного відео збільшиться до 170 МБ.

У новій лінійці також з’явився режим Action Mode для стабілізації динамічних кадрів. Ви можете набігу знімати відео, але камера не буде “тремтіти” і видасть плавну картинку. Виходить, необов’язково бути професійним оператором і мати різне кінообладнання: щоб знімати кіношні відео, достатньо мати лише iPhone 14! Також кіноефект підтримує минулорічна лінійка.

Як знімати відео в кінематографічному режимі?

Режим кіноефекту в iPhone 14 стоїть за замовчуванням, додатково активувати нічого не доведеться. А ось вибрати формат запису і частоту кадрів за секунду – потрібно. Для цього:

  • зайдіть у “Налаштування” смартфона;
  • знайдіть розділ “Камера”;
  • перейдіть у пункт “Запис кінематографічного”;
  • виберіть відповідний вам формат запису відео.

Записати відео в режимі кіноефект зовсім не складно:

  • відкрийте застосунок “Камера” на своєму девайсі та перейдіть у режим Cinematic (“Кінематографічний”);
  • натисніть жовту стрілку, коли вона з’явиться у верхній частині екрана, а налаштуйте в цьому розділі глибину, експозицію, спалах і збережіть вибрані параметри;
  • торкніться початкового об’єкта у видошукачі, щоб зафіксувати на ньому фокус, і починайте запис, натиснувши на червоне коло внизу екрана;
  • у процесі постарайтеся плавно переводити пристрій з одного об’єкта на інший, щоб камера встигала за зміною об’єктів і декорацій;
  • щоб закінчити зйомку, знову натисніть червону кнопку.

 

Режисери обирають iPhone замість професійної відеокамери

Ви зараз здивуєтеся, але на смартфон можна знімати приголомшливі відео не тільки для вашого сімейного архіву, а й ролики для просування вашого бізнесу або навіть справжні фільми. Багато відомих режисерів охоче знімають свої картини на iPhone – зокрема й повнометражні, а це помітно підвищує ставки. 

Режисер культового “Олдбоя” Пак Чхан-Вук одним із перших вирішив провести експеримент, знявши на iPhone 4 півгодинний фентезі-хоррор “Нічна риболовля”. За цю роботу він отримав премію “Золотий ведмідь” на 61-му Берлінському кінофестивалі 2011 року. За словами режисера, iPhone дав йому змогу домогтися незвичайного візуального ефекту: глядач дивиться на екран немов крізь серпанок, що чудово вписується в загальну концепцію фільму і надає йому таємничості.  

Стівен Содерберг у 2018 і 2019 роках випустив фільми “Не в собі” і “Птах високого польоту”. Він зняв їх на iPhone 7 і iPhone 8, чим поставив жирну крапку в обговореннях на тему придатності смартфона для зйомки кіно, що набили оскому. Ба більше, якщо не знати цього факту, то недосвідчений глядач не відразу здогадається, що фільми зняті не на відеотехніку.

Момент зйомки Стівеном Содербергом фільму “Не в собі” на iPhone 7

Резюмуємо

Смартфони Apple компактні, легкі та зручні у використанні, що особливо важливо під час динамічної зйомки. А ще вони мають продуктивні процесори, які витримають багато невдалих дублів. І нарешті, iPhone істотно вигідніший у ціні порівняно з професійною відеокамерою. Це дасть змогу скоротити бюджет фільму, не вдаривши при цьому по його якості.

iPhone 14 і iPhone 14 Plus чудово підходять для ваших експериментів як з фото, так і з відео. Вони отримали дві 12-мегапіксельні камери. Основна – на 12 Мп з діафрагмою f/1,5, ширококутна – на 12 Мп з діафрагмою f/2,5 з фокусною відстанню 13 мм і “захопленням” на 120 градусів.

Процесор тут стоїть такий самий, як і в торішніх моделей iPhone 13 Pro і iPhone 13 Pro Max. Але в цій версії чипсета A15 Bionic встановлено на одне ядро більше: в результаті 5-ядерний GPU забезпечує дійсно високий рівень продуктивності iOS. 

Автономності пристрою з головою вистачить навіть тим, хто звик цілодобово сидіти в телефоні. У молодшої моделі показник досягає 20 годин відтворення відео, у Plus – до 20 годин. 

Оформлюйте замовлення на нашому сайті або приходьте в один з наших магазинів. В наявності вся палітра: синій, фіолетовий, білий, чорний і червоний.

Apple магазини мережі iSpace:

м. Київ, вул. Берковецька 6Д, +38(044)3640600;

м. Київ, проспект Правди, 47, +38(044)3630390;

м. Дніпро, пр-т Дмитра Яворницького, 51, +38(067)6994242;

м. Київ, Кільцева дорога, 1, +38(067)6996565;

м. Київ, Дніпровська набережна, 12, +38(067)9906939;

м. Одеса, Дерибасівська, 27, +38(067)4505508;

м. Львів, пл. Стефана Яворського, 1, +38(067)1433473;

Купити iPhone 14 можна в два кліки: оформляйте замовлення в інтернет-магазині ispace.ua з доставкою у ваше місто. Або приходьте в один із магазинів iSpace у Києві, Львові, Одесі чи Дніпрі, де отримаєте експертну консультацію та допомогу з налаштування нового девайса. Придбати пристрій можна одним платежем або розбити на кілька. Чекаємо вас в iSpace!

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *