Писати лекції, готуватися до іспитів і просто відпочивати – все це краще робити з такою технікою Apple, як iPad. Не потрібно порівнювати пристрій із iPhone або MacBook — це принципово інше рішення, з яким студентське життя стане легшим, цікавішим та ефективнішим. Поговоримо про фішки для учнів – стануть у пригоді кожному.

Легка сумка замість величезного рюкзака

Студенту доводиться носити з собою все й одразу: конспекти, підручники, альбоми, ручки. Тепер, щоправда, робити це необов’язково: компактний iPad, включно з лінійкою Pro (товщина 13-ї версії – лише 5,1 мм), легко замінює навчальний “арсенал”. І при цьому поміщається в невелику сумку – немає потреби тягати на заняття важкий рюкзак.

Примітно, що планшет вміє те, що недоступно MacBook: сенсорний екран дає змогу писати конспекти, малювати і створювати креслення дотиком пальців.

А ще iPad легко замінює ноутбук, якщо підключити чохол-клавіатуру Magic Keyboard. Нагадуємо, що остання за секунду перетворюється на стійку підставку – зручно для перегляду фільмів або онлайн-дзвінків.

Обійдемося без розетки: весь день без підзарядки

Ризик того, що iPad Pro або Mini розрядиться прямо на занятті, мінімальний. Акумулятор витримує 10 годин активного серфінгу в мережі або перегляду навчальних курсів, серіалів, кіно. Головне – підключіть його до мережі, поки збираєтеся на навчання.

Веселе та безпечне дозвілля

Той, хто бачив планшет у роботі, підтвердить: дивитися фільми на iPad – суцільне задоволення. Соковита, контрастна і чітка картинка з реалістичною передачею кольору. А якщо оновитися до iPadOS 16 або новіше, можна підключити геймпад від Xbox і PS. Що стосується процесора Pro-версій, Call of Duty Mobile, Bright Memory, Asphalt 9: Legends та інші великовагові ігри будуть просто літати.

Про застосунки потрібно писати окремий гайд. Через Yousician легко освоїти різні музичні інструменти, Wattpad прокладе доріжку у світ юних “гемінґвеїв”. Якби у Ван Гога був Procreate, він став би мультимільйонером!

А поки вибираєте, чим зайнятися, “Екранний час” подбає про ваш зір. Достатньо активувати опцію “Відстань до екрана” – і планшет стежитиме, щоб між очима і дисплеєм залишалася безпечна 30-сантиметрова відстань.

Ділити на частини – це просто!

Дивіться, як працює принцип мультизадачності. Split View допомагає розділити простір екрана на дві або три частини і в кожній з них відкрити потрібний додаток. Ви можете листуватися з друзями, дивитися лекцію і робити нотатки одночасно.

А ще можна створити кілька профілів у Safari (доступно в iPadOS 17): для роботи та особистого часу. Так ми сортуємо історію, розширення, групи вкладок, cookie, вибране. І при цьому пошук за запитами став більш гнучким і релевантним.

Віртуальний конспект і робота з документами

Навіщо носити 5 зошитів, якщо достатньо одного iPad Mini, Air або Pro. Наприклад, на планшеті є додаток GoodNotes – ідеальний помічник для ведення конспекту. Ви не тільки зможете швидко вносити інформацію, а й вставляти фото, таблиці, замальовки. Не можете оперативно друкувати? Беріть стилус Apple Pencil і пишіть, як у звичайному блокноті.

Notability стане вашим секретарем: запише лекцію на аудіо, переведе звук у текст і вставить результат у конспект. Apple вміє цінувати час своїх юних користувачів.

А в пошуках за нотатками допоможе Spotlight: вводимо слово або фразу в пошуковий рядок – отримуємо список документів, включно з рукописними.

Важливо! Щоб встигнути все записати, розробники передбачили можливість вносити нотатки в додатки навіть із заблокованого екрана. Просто двічі торкніться його стилусом – відкриється документ. Активуємо опцію так: “Налаштування” > “Нотатки” > “Нотатки на заблокованому екрані”.

Але що вражає ще більше, так це розширені можливості роботи з PDF-файлами на планшетах з iPadOS 17. Ви можете завантажити документ прямо в нотатки і вносити правки одночасно з іншими користувачами – ідеально для групових проектів. Не менш приємно, що коментарі в текст можна писати прямо стилусом.

Також стане в пригоді поліпшена опція автозаповнення PDF або відсканованих документів: швидше вносяться контактні дані, процес став простішим.

А щоб убезпечити серфінг у мережі, стане в пригоді розширений режим блокування – відіб’є навіть складні та масовані кібератаки.

Проведіть пальцем – і копія готова

Планшети iPad знають багато важливих жестів. Зводимо три пальці разом – текст/фото копіюється. А якщо свайпнути ними вліво, можна скасувати останню дію.

Стати частиною екосистеми Apple

Apple Watch та AirPods — топові студентські гаджети. Смарт-годинник допомагає поєднувати здоровий спосіб життя, навчання та спілкування. Навушники гарантують чудовий саунд навіть під час розмов скайпом, зроблять тишу, коли це треба, а також посилять голос співрозмовника. А ще пристрої Apple дружать між собою. За допомогою Apple Watch можна розблокувати MacBook. Слухаєте музику на новенькому iPad Pro M2, а тут задзвонив телефон? Бездротові навушники AirPods швидко переналаштуються на спілкування.

iPad Mini – найкомпактніший і найлегший девайс із діагоналлю 8,3 дюйма. При цьому всередині нього стоїть потужний чипсет А15 Bionic і 4-ядерним GPU – стане повноцінним помічником у будь-яких завданнях. Навіть онлайн-ігри потягне.

Коли потрібно щось побільше і потужніший, підійде iPad Pro 11 або iPad Pro 12 зі збільшеним екраном. Тут і конспекти писати зручно, і малювати, і обробляти знімки з відеороликами. Усередині стоять просунуті чіпсети М1/2 і 7-/8-ядерними GPU – сподобаються навіть дизайнерам і архітекторам.

Спеціальна пропозиція на iPad в iSpace

Начать учебу с новой техникой — мечта любого студента. И iSpace поможет ее воплотить, ведь сейчас у нас действует специальное предложение: 

iPad 10.2 (9 gen) – 13 999 грн вместо 16 499. Выгода – 2 500 грн. 

Додаткова вигода 3% для сфери освіти

Вона діє на будь-яку модель iPad. Просто пред’явіть у магазині свій студентський квиток або довідку з місця роботи.

Максимум вигоди від iSpace

Протестувати будь-яку актуальну модель можна в будь-якому нашому магазині: так простіше зрозуміти, про який ноутбук ви мріяли все життя. А ще у нас найвигідніші умови для покупки:

До зустрічі в iSpace!

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *