Новий розмір 13 дюймів, прокачаний процесор, надшвидкісний Wi-Fi – ось головні фішки iPad Air 2024 року. І це ще не всі поліпшення, які підготувала Apple. Розглянемо їх в огляді та вирішимо, чи варто купувати iPad Air M2 для роботи, навчання та розваг.

Новий – 13-дюймовий

Цього року iPad Air представлений у двох розмірах: 11 дюймів і (вперше) 13 дюймів. Раніше, якщо хотілося більшу діагональ, доводилося вибирати Pro-версію. Вага і габарити 11-дюймового девайса – 462 г і 178,5×247,6 мм, другого – 617 г і 214,90×280,6 мм.

Що ж вибрати: iPad Air 11″  чи 13″?

Перший на 30% компактніший – перевага в поїздках, коли важливий кожен міліметр. Тим, хто працює з медіафайлами та текстами або просто любить грати, дивитися фільми на великому екрані, підійде iPad Air М2 13″.  

Корпус обох девайсів, як і раніше, ультратонкий – всього 6,1 мм. Це менше, ніж середньостатистичний записник! Він зроблений із переробленого алюмінію – Apple прагне скоротити вуглецевий слід. А його корпус стійкий до стирання, подряпин: навіть через кілька років він матиме презентабельний вигляд. Ви можете вибрати будь-який з 4 кольорів: фіолетовий, блакитний, класичний Starlight (“Сяюча зірка”) або темніший Space gray (“Сірий космос”).

Якісний екран з соковитими кольорами

Apple робить еталонні дисплеї, які користуються популярністю в середовищі дизайнерів – людей, які професійно працюють з контентом. І новий iPad не став винятком. Характеристики дисплея Liquid Retina дають змогу відображати барвисті та реалістичні картинки, деталізовану графіку.

  • Висока яскравість – 600 ніт. Це при тому, що навіть 400 ніт вважається хорошим показником для планшетів і ноутбуків. Вам не доведеться ставити яскравість на максимум і вдивлятися в екран, якщо вирішите попрацювати під яскравим сонцем. Наприклад, якщо захочете відретушувати свої фото, засмагаючи на пляжі.
  • Картинка на екрані змінюється плавно, з частотою 60 Гц.
  • Висока чіткість тексту та фото завдяки чудовій роздільній здатності у 2732×2048 для діагоналі 13 дюймів і 2360×1640 – для 11-дюймової.
  • Реалістичне зображення з мільйонами відтінків завдяки широкому колірному охопленню P3.
  • Екран не відблискує завдяки спеціальному покриттю, а колірна температура автоматично адаптується до освітлення (технологія True Tone).

Завдяки цим характеристикам новий iPad підходить навіть для професійної роботи з графікою. І, звичайно, для всіх, хто купує планшет, щоб отримувати задоволення від його використання.

Ще швидший, потужніший і кращий для ШІ

Чип М2 додає девайсу продуктивності та швидкості в роботі, а також покращує взаємодію зі штучним інтелектом. Архітектура будується на 8 ядрах CPU (центральний процесор), 9 – GPU (графічний) і 16 – Neural Engine (нейронний).

 

Завдяки високій пропускній спроможності об’єднаної пам’яті (100 ГБ/с) всі операції виконуються ще швидше – швидкість роботи в 1,5 раза вища порівняно з М1.

  • Центральний процесор на 15% продуктивніший.
  • Графічний – на 25%.
  • Нейронний – на 40%.

Планшет легко впорається не тільки з базовими офісними програмами, а й з вимогливими додатками та іграми. Наприклад, на ньому можна займатися 3D-моделюванням у Trimble SketchUp або створювати трейлери в iMovie.

Технологія машинного навчання Core ML допомагає інтегрувати ШІ в додатки, і вони працюють ще краще. Девайс розуміє вас з одного кліка: вмить знаходить потрібну картинку у Visual Look Up і вирізає тло, покращує фото у Photomator, а Live Text імпортує текст з фотографії – і це лише частина завдань.

 

Велике сховище і функціональна ОС

Пам’ять – ось чого багато не буває. Тепер її стало ще більше: 128 ГБ у базовій конфігурації. І 256 ГБ/512 ГБ/1 ТБ для тих, кому потрібно зберігати багато файлів на планшеті.

iPadOS 17 (а восени вийде нова iPadOS 18) з інтуїтивним інтерфейсом проста і зручна в роботі. Інтерактивні віджети, різні профілі в Safari, власні стікери та багато іншого – вам сподобається цей user experience. Можна відкривати й одразу кілька додатків: Stage Manager допоможе впоратися з режимом багатозадачності. Віджети та інтерактивні дії відображаються на екрані блокування, також передбачено автозаповнення форм у форматі PDF і багато іншого. Ви оціните всі ці можливості, щойно візьмете планшет до рук і почнете користуватися, адже для Apple потреби користувача понад усе.

Спілкуйтеся з комфортом, знімайте із задоволенням

У планшета дві камери: фронтальна і основна (ззаду). Обидві на 12 Мп – для якісних фотографій, відео та спілкування. “Фронталка” переїхала з короткого боку екрана на довгий – так її зручніше використовувати для відеоконференцій з підключеною клавіатурою. Наприклад, якщо планшет стоїть на підставці в горизонтальній орієнтації. Функція Center Stage автоматично вибудує кадр так, що ви будете точно по центру навіть під час руху.

Для тих, хто фотографує або знімає відеоролики, роздільної здатності задньої камери цілком достатньо для якісного контенту. Можна знімати відео в уповільненому режимі slow-mo – формат 4K зі швидкістю 240 кадрів на секунду. Швидкі рухи виглядатимуть ефектно і не змазано.

Камера стане в пригоді тим, хто працює з документами – щоб їх сканувати. Відскановану форму можна швидко заповнити прямо на екрані за допомогою Apple Pencil, а потім відправити на електронну адресу. Не знадобляться принтер, папір і конверт.

Мікрофони студійної якості (їх два) синхронізуються з камерами під час зйомки та відеозв’язку, щоб точно передавати звук, а ще пригнічують фоновий шум.

 

Новий Apple iPad Air – ідеальний девайс для прослуховування музики і перегляду ваших улюблених фільмів, оскільки звук у нього чудовий. Його створюють стереодинаміки з технологією об’ємного просторового звучання Spatial Audio.

 

Прогресивний Wi-Fi

Підтримується новітній стандарт бездротового зв’язку – Wi-Fi 6E, який дає змогу завантажувати та завантажувати контент у півтора раза швидше, ніж 5G. Надшвидкісний інтернет поліпшить відеозв’язок, онлайн-ігри на планшеті. Та й узагалі стане в пригоді всім. А якщо ви часто користуєтеся ним у дорозі, обирайте модель Wi-Fi + Cellular з eSIM для мобільного підключення.

Аксесуари для iPad

Кращим, ніж iPad, може бути тільки планшет зі стилусом і клавіатурою – і все це ви знайдете в iSpace.

Apple iPad Air M2 сумісний Apple Pencil Pro та Apple Pencil 2-го поколения. Вони стануть у пригоді тим, хто робить нотатки від руки, ретушує фото, малює і креслить. Новий Pencil Pro прокачався ще більше – у нього тепер є тактильний відгук (вібрація), розпізнавання жестів (обертання, стискання) для зміни інструментів і виклику меню. І тепер гаджет знаходиться за допомогою “Локатора”.

 

Усім, хто набирає і редагує великі тексти, працює з таблицями і медіафайлами, необхідний чохол-клавіатура Magic Keyboard. Вона ж підставка: тонка і легка.

Аксесуари під’єднуються через Bluetooth (підтримується найновіша та найстабільніша версія 5.3). Через універсальний роз’єм USB-C можна під’єднати зовнішній диск, додатковий монітор або док-станцію.

Кому варто купити новий iPad Air на чипі М2

Усім, хто шукає універсальний девайс для роботи, навчання і творчості. І який буде зручно брати з собою у відпустку, у відрядження або на дачу.

Якісне відображення контенту на яскравому екрані (тепер можна вибрати і 13-дюймовий), додатки та ігри, що безвідмовно працюють, швидкий інтернет, чудовий звук, якісні камери, потужний чип М2 і суперфункціональна iPadOS, зручна взаємодія з AI – усе це стане в пригоді кожному. Створення та обробка графіки, відео, звуку, текстів будуть ще зручнішими та швидшими з аксесуарами Magic Keyboard і Pencil Pro. Дивитися відео можна цілих 10 годин від одного заряду, і це відмінний показник автономності.

Ось чому iPad Air 2024 на чипі М2 – це універсальний девайс для всієї родини.

Де знайти iPad Air M2 2024 року

Звичайно ж, в iSpace. Тут ви можете розглянути, потримати новинку в руках, і перевірити її в “бою”. Наші консультанти допоможуть вибрати конфігурацію і діагональ, підібрати аксесуари для зручного використання девайса.

Мінімальна ціна на базову конфігурацію Apple iPad Air M2 11″ 31 999 грн. І ви можете купити техніку в розстрочку, кредит або за програмою Trade-in.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новий ШІ, управління iPhone з Мас та інші фішки: найголовніше з WWDC-2024

Чому iPad Pro M4 – ідеальний планшет для креативної індустрії?

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *