Найпопулярніші обсяги внутрішньої пам’яті iPhone – 128 ГБ та 256 ГБ. Однак ті користувачі, які створюють фотоконтент у високій роздільній здатності або просто звикли фіксувати кожну хвилину свого життя, досить швидко стикаються із суворою реальністю: наявного сховища банально не вистачає. Саме тому Apple додала до лінійки iPhone 13 Pro конфігурацію на 1 ТБ вбудованої пам’яті. Давайте разом розбиратися, чи така прірва внутрішньої пам’яті потрібна саме вам?

Так, якщо ви робите фотографії з високою роздільною здатністю

Мобільна зйомка – це відмінна альтернатива для тих, хто не має професійного фотоапарата або можливості постійно носити його з собою. Якщо ви любите фотографувати і при цьому не хочете завжди носити важку техніку для цього, iPhone 13 Pro стане ідеальним компаньйоном.

У iPhone двох останніх поколінь, а саме iPhone 12 Pro та iPhone 12 Pro Max, iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max, з’явилася функція Apple ProRaw. Вона дозволяє не стискати фотографію та отримувати з неї набагато більше інформації під час обробки у графічному редакторі. Звідси і гігантська вага файлу: Apple ProRaw перевищує JPEG та HEIC у 10-12 разів і досягає 30 МБ. Оскільки основний обсяг пам’яті завжди займають саме медіафайли, вам знадобиться більше сховища.

До речі, ми робили детальний огляд цієї функції для мобільних фотографів. Прочитати його та подивитися приклади знімків ви можете за посиланням.

Так, якщо iPhone не тільки засіб зв’язку, а й сховище

Засновник компанії Apple Стів Джобс говорив: it just works, що в перекладі з англійської означає “це просто працює”. Саме принцип простоти та зручності сильно підкуповує: iPhone, як і інші девайси бренду, працює немов сам по собі та дає повну свободу дій своєму власнику.

Невже ви хочете, щоб цю свободу обмежував невеликий об’єм внутрішнього сховища пристрою? Тільки уявіть, як піддаєте кожний файл суворій критиці: збережіть – і місця для найважливіших файлів може вистачити; видаліть – а втрачений файл може знадобитися.

Можливо, якщо ви постійно підчищаєте архів, оновлюєте iPhone щороку і здебільшого він служить засобом для спілкування, вам достатньо буде і базової версії. Але якщо iPhone купується на роки і використовується ще й як надійне сховище для великої кількості файлів, враховуйте це при виборі конфігурації. Ємність пам’яті на 512 ГБ або 1 ТБ стане оптимальним рішенням і дозволить мати запас вільного місця, щоб взагалі ні про що не переживати.

Так, якщо ви забуваєте чистити смартфон і всередині нього панує хаос

Невелика ємність пам’яті тримає користувача в постійній напрузі. Потрібно влаштовувати регулярне чищення галереї та контролювати наявність вільного місця. Але ж у особливо активних користувачів стрічка забита не лише фотографіями, а ще й скрінами листування, обкладинками рекомендованих книг та фільмів.

Велика ємність пам’яті навпаки розслаблює. Ви перестаєте нервуватись через брак місця на пристрої: максимальна ємність накопичувача вмістить все, що вам потрібно (і те, що не потрібно). І тут хочеться згадати, як в одному з фільмів про Гаррі Поттера його подруга Герміона Грейнджер скористалася закляттям Незримого розширення і помістила в крихітну бісерну сумочку книги, одяг, їжу і навіть намет для ночівлі? Так ось iPhone з внутрішнім сховищем на 1 ТБ майже так само крутий, як чарівна сумочка Герміони: смартфон вмістить все – від фотографій до фільмів у високій якості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Формат Apple ProRaw в iPhone – знахідка для фотографів

iPhone 13 Pro: найкрутіші функції камери та як їх використовувати

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *