Сучасні школярі та студенти воліють навчатися на комп’ютері Mac – і це чудовий вибір, навіть не сумнівайтеся. Ми про це розповідаємо у нашому останньому огляді. Але планшет iPad також здатний на набагато більше, ніж просто допомогти вам скоротити час у поїздці або розважити вас перед сном. На що саме? Ми розповімо у новому огляді. А також запропонуємо вам моделі iPad за оптимальними цінами.

Високі бали завдяки iPad

З моменту першої презентації iPad у 2010 році Apple завжди підкреслювала чудову освітню функцію свого планшета. Численні дослідження американських університетів підтверджують це.

Так, університет Abilene Christian University протягом 3 років досліджував вплив мобільних пристроїв на процес навчання. В результаті з’ясувалося, що у студентів, які навчалися за допомогою iPad, показники на 25% вищі, ніж у їхніх однокурсників, які користуються паперовими матеріалами.

Школи в Нью-Йорку, Каліфорнії, Чикаго, Вірджинії, Іллінойсі та інших містах також активно використовують планшети в навчальному процесі. На зміну паперовим носіям, інформація в яких швидко застаріває, прийшли електронні книги – у них можна вносити власні нотатки, робити закладки, виділяти важливе.

Лекції та конспекти тепер зручніше вести в одному додатку та організовувати всередині нього бібліотеку з предметів.

Освітні фільми необов’язково дивитись на проекторі у переповнених класах, де студенти чи школярі туляться чи не на колінах один в одного. Відправитися в космос кожен учень може зі своїм планшетом у руках, розглянувши всю красу планет та сузір’їв у всіх фарбах!

Для студентів творчих спеціальностей, які вивчають дизайн, архітектуру, мистецтво, iPad – це незамінний інструмент!

Для молодших школярів розроблено багато ігрових програм, що розвивають уяву, концентрацію та логічне мислення.

Та й викладачам дуже зручно організовувати та контролювати навчальну програму саме на iPad: він не займає багато місця у сумці, завжди під рукою та готовий до роботи з одного дотику.

Безмежні можливості: що можна робити на iPad?

Планшет Apple має безліч переваг, які й дозволяють йому виділятися на ринку серед аналогічних пристроїв. Але одна з очевидних переваг полягає в тому, що iPad дуже легкий. Він займає мало місця в рюкзаку – на відміну від того ж ноутбука або, наприклад, стосів зошитів і товстих підручників.

Крім того, iPad – максимально універсальний пристрій. З нього можна дзвонити, як з iPhone; якщо докупити чохол-клавіатуру – набирати текст, як на Mac, а придбавши Apple Pencil – ще й малювати, як на папері.

У тонкий компактний iPad вбудовано так багато крутих функцій та програм! Вони виявляться дуже корисними в навчанні. Програми, що бракують, можна завантажити безкоштовно, деякі – купити в цифровому магазині App Store. Колекція настільки величезна, що ви знайдете все, що необхідно для продуктивного і захоплюючого навчання.

Наприклад, ви знали, що iPad підтримує функцію “Від руки”? За допомогою Apple Pencil ви можете вести конспект лекції в «Нотатках», писати наче звичайним олівцем, а потім перетворити навіть найнезрозуміліший почерк у друкований текст. Стилус враховує і нахил, і силу натискання, а змінити колір простіше простого.

Створення презентацій користувачі довіряють Keynote, працюють з текстом у Pages, а з таблицями – у Numbers. За що б ви не взялися, з планшетом ваша робота над проектом буде виглядати значно переконливіше та ефектніше.

На iPad можна працювати не лише з текстами. Програми Procreate або Adobe Sketch відкривають неймовірні можливості для створення ілюстрацій, Adobe Photoshop і Lightroom – зручно редагувати фотографії, а LumaFusion або CapCut – монтувати відео.

А спеціально для викладачів розроблено програму iDoceo. Воно допоможе у плануванні розкладу, складанні навчальної програми, вивантаженні звітів, виставленні оцінок та ін.

Але є і вражаючі приклади використання iPad у навчанні. Допитливим дослідникам напевно буде цікавий додаток Brainapse, який у захоплюючій формі дозволить зазирнути у… череп та мозок людини! Дізнайтеся, як мозок взаємодіє з п’ятьма почуттями, як клітини мозку «спілкуються» один з одним, як еволюціонував мозок людини та що на це вплинуло.

Завдяки доповненій реальності студенти медичних університетів можуть отримати інтерактивний і просто захоплюючий досвід. Додаток Froggipedia дозволяє вивчати життєвий цикл жаби та препарувати їх… Apple Pencil. Тільки уявіть, скільки жаб врятували творці цієї програми! І які ще дивовижні відкриття ви можете зробити з iPad.

Як вибрати планшет для навчання?

Вибір iPad для навчання у нашому магазині великий. Щоб визначитися з конкретною моделлю, ми рекомендуємо відштовхуватися від наступних факторів:

  • вартість;
  • габарити;
  • продуктивність;
  • ємність акумулятора;
  • обсяг внутрішньої пам’яті;
  • інші характеристики (наприклад можливості камери).

Якщо перший пункт не потребує коментарів, то інші вимагають пояснень.

ГАБАРИТИ. Компактність пристрою дозволяє користувачеві брати планшет із собою куди завгодно. І що менше діагональ екрана, що він легше – тим зручніше знайти йому місце у рюкзаку чи сумці.

Тут варто згадати iPad mini: це найменший планшет у лінійці Apple з діагоналлю 8,3 дюйма. При цьому він має найпродуктивніший чіп А-серії та дуже гарну камеру на 12 Мп. Якщо для навчання вам не потрібен великий екран і наявність зовнішньої клавіатури (оскільки Smart Keyboard не підтримується), то беріть цього «малюка» не дивлячись.

ПРОДУКТИВНІСТЬ. Від цього залежить, наскільки спритним планшет буде у роботі. Чи зможе перемикатися між програмами швидко і без глюків, а також виконувати кілька завдань одночасно. Наприклад, слухати музику, читати книгу і робити позначки під час прочитання.

Учням молодшої та середньої школи буде цілком достатньо функціональності iPad 9-го покоління з діагоналлю 10,2 дюйма. У нього спритний процесор A13 Bionic, який використовується в лінійці iPhone 11. Учням старших класів та студентам ми рекомендуємо купувати потужніші пристрої.

Наприклад, iPad Air з діагоналлю 10,9 дюйма є найпопулярнішим з усіх планшетів! А дизайн, який нагадує великий iPhone 12 і 13, сподобався навіть найвибагливішим покупцям. З чіпом A14 Bionic та системою Neural Engine ви не пропадете, навіть не сумнівайтеся.

З iPad Pro можна і зовсім вирушати в космос! Є планшет з діагоналлю 11 дюймів та 12,9 дюйми – для тих, кому потрібен великий екран. Ці моделі отримали один із найпотужніших чіпів Apple M1, який не тільки спростить ваше навчання, але й збереже свою вогневу міць та актуальність набагато довше, ніж інші.

ЄМНІСТЬ АККУМУЛЯТОРА. Її також варто враховувати. Хоча, як правило, автономність хорошого планшета варіюється в межах позначки о 10 годині безперервної роботи. Цього з головою вистачить на всі заняття та навіть самостійну роботу вдома.

ОБСЯГ ВНУТРІШНЬОЇ ПАМ’ЯТІ. Сховище дозволяє тримати всю необхідну інформацію на пристрої. Звичайно, завжди можна скористатися хмарою, але багато хто воліє мати всі необхідні файли під рукою, не сподіваючись на інтернет-з’єднання.

Серед інших характеристик, які можуть зіграти ключове значення при виборі iPad для навчання, варто згадати камеру. Якщо в потрібний момент під рукою не виявиться iPhone, ви без проблем зможете зробити не менш якісну фотографію на планшет, а також швидко відсканувати будь-який документ або із задоволенням спілкуватися по відеозв’язку.

Визначитись із конкретною моделлю iPad буде простіше в одному з наших магазинів. Принцип відкритої викладки дозволить потримати кожен пристрій, що сподобався в руках, протестувати всі функції, а також поставити будь-які уточнюючі питання нашим експертам.

Скільки коштує iPad в iSpace

Пропонуємо вам вибрати для себе оптимальну модель iPad та бути максимально підготовленим до нового навчального року:

iPad 10.2 (9 Gen), 64 ГБ, Wi-Fi, Сріблястий за 15 499 грн або від 2 582 грн/міс. при оплаті частинами до 6 платежів.

iPad 10.2 (9 Gen), 256 ГБ, Wi-Fi, Сірий космос за 21 999 грн або від 3 665 грн/міс.при оплаті частинами до 6 платежів.

Ціни діють з 15 серпня по 15 вересня у всіх магазинах iSpace. Кількість продуктів обмежена. Встигніть оформити замовлення!

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

MacBook Air, Pro чи взагалі iMac? Розповідаємо як вибрати комп’ютер для студента.

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *