AirPods – бездротові навушники, які приваблюють лаконічним стилем, ергономічним дизайном і якісним звуком. Вони підійдуть для меломанів, любителів кіно та звичайних користувачів, які обирають комфортне спілкування, зручність під час занять спортом, роботи чи прогулянок. А ще вони швидко підключаються до будь-якого девайсу Apple. Отже, порівняємо: AirPods Pro 2 vs AirPods 3 – розберемося з основними характеристиками та з’ясуємо, що купити.

Занурюємося в атмосферу звуку

Обидві моделі навушників Apple гарантують глибоке і дуже приємне звучання. Динаміки видають звук без спотворень. Причому абсолютно неважливо, якій музиці ви віддаєте перевагу: AirPods – універсальні навушники. Бас досить потужний, але в міру. У мелодіях чути кожен інструмент, а мова залишається чистою, виразною

Pro-версія і AirPods 3 дадуть вам змогу сповна відчути атмосферу музичного твору або серіалу. Просторове звучання досягається за рахунок особливих технологій:

  • Spatial Audio – ефект присутності;
  • Dolby Atmos – об’ємний звук, як у кінозалі.

У таких навушниках здається, що джерело звуку знаходиться у вас під боком. Повернете голову – мелодія/голос наблизиться або віддалиться. Створюється відчуття, що ви перебуваєте поруч зі сценою або сидите в кінотеатрі, а не вдома.

Чи є різниця у звучанні? В AirPods 3 використовується чипсет Н1, а в AirPods Pro 2 – вдосконалений чип Н2, що дає змогу ґаджету якісно пригнічувати шуми, економно витрачати заряд і видавати найкращий цифровий звук.

У Pro-версії в арсеналі приховані особливі плюси:

  • Вирівнювання тиску. Забудьте про відчуття вакууму у вухах та інший дискомфорт, яким грішать звичайні затички.
  • Режим прозорості. Слухайте музику та аудіокниги, не пропускаючи події навколо вас: сповіщення в супермаркетах, оголошення на вокзалах, транспорт, що наближається. А перейти в режим шумозаглушення можна довгим натисканням на ніжку девайса.
  • Система активного шумозаглушення. Якщо хочете відгородитися від зовнішнього шуму, ця функція виручить вас. Вона стане в пригоді в разі, коли доводиться відповідати на дзвінки в галасливому транспорті або на вулиці. Або якщо ви хочете зануритися в атмосферу музики і не прислухатися до розмов навколо, проливного дощу чи сусідів із дрилем.

AirPods Pro 2 підтримують і адаптивний звук. Це означає, що гаджет автоматично змінює режим шумозаглушення і прозорості з урахуванням обстановки. Йдете по жвавому проспекту або повз будівництво – пристрій посилить придушення шуму. А завдяки ШІ (штучному інтелекту) персоналізована гучність моментально підлаштується під навколишній простір.

Крім того, в навушниках є функція розпізнавання мови. Під час бесіди фоновий шум стане тихішим, а голос опонента посилиться. Коли заговорите ви, шумозаглушення відключиться, музика притихне.

Порівнюємо час автономної роботи та особливості зарядки

На відміну від AirPods 3 модель AirPods Pro працює на одній зарядці трохи довше. Але на практиці ви навряд чи помітите різницю.

Ось основні характеристики:

  • Час роботи в режимі розмови: AirPods 3 – 4 години, а Pro-версія дасть змогу розмовляти на 30 хвилин довше.
  • Активація просторового аудіо: навушники 3-го покоління пропрацюють 5 годин, Pro – на півгодини довше.
  • З кейсом AirPods 3 дадуть змогу 30 годин насолоджуватися музикою і 20 годин розмовляти, а в Pro-версії 30 і 24 години відповідно.

У режимі програвання музики обох пристроїв вистачить на 6 годин.

Для зарядки AirPods 3 використовується Lightning-кабель. Pro 2 можна заряджати від кабелю з роз’ємом USB-C. Також для обох моделей підходить бездротова зарядка MagSafe.

Однак AirPods Pro 2-го покоління вважаються більш універсальними. Навушники можна безпосередньо зарядити від iPhone 15/Plus/Pro/Pro Max. Кабель із роз’ємом USB-C підійде для iPad, Mac, iPhone 15.

Вивчаємо зовнішній вигляд

Кейси або футляри для зарядки практично однакові за розмірами. Вони поміщаються в кишеню джинсів, не займають багато місця в сумці. І вони легкі: не заважатимуть, якщо закріпити їх до пояса штанів за допомогою карабіна. Ось конкретні параметри:

  • AirPods 3. Розмір – 46,4х54,4х21.38 мм. Вага – 37,91 г.
  • AirPods Pro 2. Розмір – 45,2х60,6х21,7 мм. Вага – 50,8 г. Футляр оснащений вбудованим динаміком, який сигналізує про розрядку і допомагає швидше знайти пристрій.

Pro-версія – це вакуумні внутрішньоканальні навушники, оснащені амбушюрами з м’якого міцного силікону. Навіть без увімкненого шумозаглушення вони непогано ізолюють сторонні звуки. До комплекту входять кілька пар силіконових накладок у розмірах XS, S, M, L.

AirPods 3 – модель без амбушур. Дизайн – вкладиші-краплі. Для когось і класика залишається звичною та зручною. Однак у громадському транспорті або на жвавому проспекті доведеться миритися з навколишнім шумом.

Шукаємо спільні плюси

Інженери Apple створюють продукти з масою корисностей. Це одна з причин, чому техніка цього бренду така популярна в усьому світі. І AirPods 3, і AirPods Pro однаково продумані та надійні.

  • Автоматичне виявлення вуха. Вставляєте пристрої у вуха – і музика відтворюється. Знімаєте один навушник або залишаєте вкладиші без кейса на столі – звук повністю згасає. Це зручно, якщо зустріли знайомого на вулиці, а телефон лежить у кишені.
  • Інтеграція з усією технікою Apple. Підключіть гаджет до девайса з вашим Apple ID – вкладиші моментально розпізнають і інші ваші iPhone, iPad, Mac. Наприклад, ви можете працювати на MacBook у навушниках, але коли задзвонить iPhone, бездротові AirPods одразу ж перемкнуть вас на розмову.
  • Захист від вологи. Вкладиші та футляр відповідають стандарту IPX4. Це означає, що вони захищені від крапель води та поту. Тому сміливо беріть їх із собою на спортивне тренування. Однак гаджет не підійде для плавання в басейні, прийняття душу, перебування в лазні.

  • Комфортне управління. Щоб призупинити трек, достатньо один раз натиснути ніжку навушника. А ще можна викликати помічника Siri, який допоможе знайти відповідну музику або побудувати маршрут для нової подорожі.
  • Підтримка функції “Локатор”. Ця програма допоможе вам знайти зарядний кейс і навіть навушники окремо.

Обираємо переможця

Так яка модель AirPods краще? Переможця тут немає. Вибір залежить тільки від запланованого бюджету і ваших уподобань. Обидва гаджети зручні в носінні. Вони не бояться бризок води, надійно тримаються у вухах. Сумісні з iPhone, iPad и Mac. Дають змогу насолодитися глибоким просторовим звуком і безперервно працюють на одному заряді протягом тривалого часу.

Якщо часто доводиться відповідати на дзвінки колег і близьких в умовах галасливої обстановки, то однозначний вибір – Pro-версія 2-го покоління з системою активного шумозаглушення. Вакуумні вкладиші підійдуть і меломанам, які хочуть зосередитися виключно на музиці, а не на навколишніх розмовах і шумі проїжджаючого транспорту.

Якщо вакуумні навушники вам не подобаються і ви тяжієте до класики у вигляді вкладишів-крапель, зверніть увагу на AirPods 3. Ці навушники підійдуть і для тих, хто віддає перевагу особистому транспорту, слухає треки і спілкується в спокійній обстановці без сторонніх шумів.

Ціна на 3-є покоління8 499 гривень, а на AirPods Pro11 499. Як бачимо, вкладиші-краплі обійдуться дешевше вакуумних навушників.

Якщо ще не розібралися, що обрати, запрошуємо познайомитися з технікою Apple у шоуруми iSpace. Консультанти нададуть вам детальну інформацію про кожну модель і допоможуть визначитися з вибором, розкажуть про лайфхаки використання AirPods. 

У нас ви можете оформити покупку в розстрочку, кредит, а також скористатися програмою Trade-in. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Як Apple спрощує життя людям із порушеннями слуху

Коли iPhone “закипає” – розповідаємо, як використовувати девайс спекотного літа

 

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *