Смартфони Apple користуються неймовірною популярністю серед користувачів у всьому світі. Не дивно, що є умільці, які бажають їх скопіювати. Щоб не потрапити в пастку шахраїв, купуйте iPhone лише в офіційних дилерів. Але якщо вже наважилися купувати у «сірих» продавців, будьте уважні. Експерти iSpace підготували докладний гайд для того, щоб ви могли перевірити iPhone на оригінальність.

Загальні поради

Насамперед огляньте корпус пристрою. Багато виробників підробок використовують пластик замість алюмінію: текстура, колір, характерний люфт і хрускіт видадуть дешеву копію. Фарба повинна лежати рівним шаром, без розводів, вона не стирається і не залишає жодних слідів на руках чи одязі.

Крім того, жодних ієрогліфів і зайвих написів бути не повинно: все, що ви повинні побачити на кришці ззаду – це написи, що добре читаються, без помилок англійською «Designed by Apple inCalifornia», «Assembled in China», «iPhone», і відомий логотип надкусаного яблука, який в iPhone 7 і старіших моделях злегка втоплений у кришку. До речі, корпус iPhone будь-якої моделі – монолітний, зняти кришку неможливо: якщо вам вдалося – вважайте це червоним сигналом.

На торці iPhone повинна бути кнопка перемикання між звуком і вібрацією – вона теж не повинна “люфтити”, а відгук – м’який і чіткий, що моментально переводить смартфон в тихий режим і навпаки. А колір кнопок збільшення гучності має бути ідентичним кольору корпусу.

Жодних антен, портів та інших зайвих деталей бути не повинно. У лотку для SIM-карти повинен бути один єдиний слот для Nano-карти: заради бога, ніяких USB. Усередині все “сидить” надійно, болтики на місці, різьблення ціле і без видимих ​​подряпин, а в іншому випадку – це привід відкласти смартфон убік.

Примітка: дві сім-карти можна знайти тільки у моделі iPhone XS Max для китайського ринку.

Також зверніть увагу на роз’єм для живлення. Ще одна явна відмінність підробки від оригіналу iPhone – наявність USB, micro-USB або Type-C замість Lightning. Крім того, краї порту повинні бути симетричними та рівними.

Дисплей оригінального екрана iPhone є єдиним цілим корпусом, у не оригінального найчастіше випирає або прилягає не щільно. Картинка на копії дуже блякла або надмірно яскрава, з поганим зображенням та іноді «блимає». Сенсор може гальмувати та повільно реагувати на дотик пальців. Підтримку кількох дотиків одночасно підробленому iPhone теж складно буде здійснити. Звичайно, жодних слідів клею не повинно бути.

До речі, більшість копій не мають технології True Tone. Вона може бути заявлена ​​в Налаштуваннях, але при цьому не працювати. Активуйте функцію та перегляньте, чи буде температура екрана відкоригована автоматично, баланс білого зміниться відповідно до умов зовнішнього освітлення.

Також екран iPhone повинен гаснути, якщо ви закриєте пальцем область фронтальної камери та динаміка або прикладіть гаджет до вуха під час телефонної розмови: так оригінальний девайс блокує екран, щоб уникнути випадкових натискань.

Перевірити серійний номер IMEI

Кожен смартфон Apple має ідентифікатор – унікальний серійний номер IMEI. І це найнадійніший спосіб перевірити iPhone на справжність. Цей номер нанесений на задню кришку смартфона або на лоток сім-карти (потрібно його витягнути, щоб побачити), також його можна знайти на коробці та в меню: “Налаштування” – “Основні” – “Про цей пристрій”. Ці цифри скрізь мають збігатися.

На сайті Apple також рекомендуємо перевірити, чи відповідає IMEI конкретної моделі, різним характеристикам, чи не був смартфон активований раніше і чи надає компанія на нього офіційну гарантію.

Коли ви вводите серійний номер пристрою, виявите уважність: помилка всього в одному символі може вплинути на результат цієї перевірки.

Перевірити справжність iPhone за допомогою App Store

Ще один метод вивести китайських умільців на чисту воду – завантажити App Store, вбудоване в iOS будь-якої моделі iPhone. Коли ви його запустите, ви потрапите до цифрового магазину додатків – платних, та безкоштовних. Вас не повинно «викинути» в браузер і особливо під фірмовою іконкою App Store не повинен відкритися аналогічний магазин для Android PlayMarket.

У App Store є рядок пошуку програм – внизу праворуч значок лупи. Натисніть його і подивіться на пошуковий рядок вгорі: там має бути написано App Store. Також спробуйте завантажити якусь програму, яка розроблена тільки для iOS і не має аналогів для Android-смартфонів: наприклад, Keynote для створення презентацій. Якщо з пошуком або завантаженням цієї програми виникнуть труднощі, вам намагаються нав’язати підробку.

Тепер шахраям провести вас буде складніше. Скористайтеся нашими порадами, будьте уважні та не поспішайте – тоді ви зможете розпізнати підробку. Хоча слід зазначити, що копії iPhone стають все більш правдоподібними. Не фахівцям розпізнати її не завжди можливо.

Щоб, напевно, не стати жертвою горе-продавців, ми рекомендуємо купувати iPhone та інші пристрої Apple тільки у офіційних партнерів бренду. До того ж у мережі магазинів iSpace зараз є можливість оплати частинами до 4 платежів при покупці iPhone 13 і iPhone 11.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

«Сірий» iPhone: чи варто купувати і в чому може бути підступ?

iPhone 13 Pro: найкрутіші функції камери та як їх використовувати по максимуму

 

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *