Бренд Apple вміє дивувати. 15 жовтня компанія представила iPad mini 7-го покоління. Це перший планшет, розроблений для використання з Apple Intelligence. Розповідаємо про новинку.

Дизайн і розміри iPad mini 7

Мінімалізм і продумана ергономіка навряд чи вийдуть з моди. Дизайн новинки повторює попередню версію 2021 року: тонкі рамки, дисплей від краю до краю і рубані грані, завдяки яким планшет впирається в руку і не ковзає.
 
“Фірмові” габарити mini-версії не змінилися: 203,2 мм заввишки, 134,8 мм завширшки і 6,3 мм завтовшки. Діагональ екрана – 8,3 дюйма.

Компактність, мобільність і космічна продуктивність просто у вас на долоні.

Як і раніше, планшет зручно носити з собою і працювати буквально на ходу: iPad mini 7 важить всього 293 грами (Wi-Fi-версія) і 297 грамів (Wi-Fi + Cellular).

Корпус пристрою виконано з переробленого алюмінію: компанія Apple дотримується політики екологічного підходу до виробництва.

Чотири кольори та збільшений обсяг пам’яті

Новинка радує універсальною палітрою кольорів. Девайс випущений у чотирьох приглушених відтінках, які підходять як чоловікам, так і жінкам:

  • Starlight; 
  • Blue; 
  • Purple; 
  • Space Gray.

Важлива відмінність від попередньої версії iPad mini – збільшений обсяг пам’яті. Якщо раніше було доступно тільки 64 або 256 ГБ, то тепер – 128, 256 і 512 ГБ.

Космічна продуктивність для професійних завдань

Компактний iPad mini 7 отримав чип Apple А17 Pro – такий самий, як у торішніх iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max. А ці смартфони – потужні мобільні пристрої для геймінгу. Шестиядерний центральний процесор підвищив продуктивність планшета на 30% порівняно з девайсом попереднього покоління. А п’ятиядерний графічний процесор прискорив обробку графіки на 25%. Завдяки новому чіпу і збільшеному обсягу пам’яті працювати з великими файлами стало простіше і швидше.

Чип A17 Pro не лише продуктивний, а й енергоефективний: планшет працює до 10 годин без підзарядки. А це більше, ніж повноцінний робочий день.

Дисплей Liquid Retina з максимальною яскравістю 500 ніт дає змогу комфортно працювати навіть під яскравим сонцем.

Технічні характеристики новинки:

  • Основна 12-мегапіксельна ширококутна камера і фронтальна 12-мегапіксельна надширококутна камера.
  • Ширококутна задня камера з роздільною здатністю 12 Мп підтримує технологію Smart HDR 4.
  • Підтримка функції Center Stage для відеодзвінків, яка дасть вам змогу залишатися “в центрі уваги”.
  • Порт USB-C з передачею даних до 10 Гбіт/с.
  • Підтримка 5G і Wi-Fi 6 забезпечують більш швидку роботу в мережі, завантаження великих даних і потокову передачу.
  • Стереодинаміка.
  • Touch ID для безпечної аутентифікації.

Не тільки для роботи, а й для ігор

Можливості iPad mini 7 в іграх вражають. Графічний процесор підтримує апаратне прискорення трасування променів. Воно в 4 рази швидше, ніж програмне. Укупі з апаратним прискоренням затінення сітки це дає більш деталізовану і реалістичну картинку на екрані. З красивими відбитками, тінями і відблисками на воді.

Також є підтримка динамічного кешування – ця технологія в режимі реального часу аналізує процеси і виділяє тільки той обсяг пам’яті, який необхідний для виконання конкретного завдання. Такий підхід підвищує продуктивність ресурсоємних додатків.

iPad mini 7 підходить навіть для найвимогливіших ААА-ігор, на кшталт Zenless Zone Zero.

Apple Intelligence

Однією з ключових особливостей iPad mini 7 стала підтримка Apple Intelligence. Тепер планшет не тільки оптимізує продуктивність, а й адаптує інтерфейс конкретно під вас.

Перший набір функцій Apple Intelligence буде доступний англійською мовою в США вже цього місяця з виходом iPadOS 18.1.

Можливості Apple Intelligence на iPad mini 7

  • Редагування тексту за допомогою Writing Tools у “Нотатках”, “Пошті” та інших додатках.
  • Siri стала більш інтегрованою в систему і отримала новий дизайн. Голосовий помічник вас краще розуміє, а спілкування з ним більш природне.
  • У “Фото” функція “Спогади” дає змогу створювати фільми, просто ввівши їхній опис у рядку пошуку. А новий інструмент Clean Up з легкістю видалить зайві предмети з фото.
  • Ще деякі функції Apple Intelligence на iPad mini з’являться пізніше. Наприклад, створення унікальних емодзі, перетворення начерку малюнка на повноцінне зображення і багато інших фішок, які вас точно здивують.

Можливості з Apple Pencil Pro

iPad mini 7 конектиться з Apple Pencil USB-C і новим Apple Pencil Pro.

Apple Pencil Pro має тактильний зворотний зв’язок: щоб викликати палітру інструментів, потрібно просто стиснути стилус. Із цим девайсом iPad mini 7 перетворюється на етюдник для творчості.

А ще Apple Pencil Pro підтримує функцію Find My, сполучається, заряджається і зберігається за допомогою нового магнітного інтерфейсу на iPad mini 7.

Ціна iPad mini 7 в Україні

Купити iPad mini 7 ви зможете в iSpace. Скоро ми відкриємо попереднє замовлення на всі кольори, конфігурації та озвучимо офіційні ціни. Про старт продажів розповімо на нашому сайті та на сторінці в Instagram – підписуйтесь, щоб не пропустити!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Як зробити iPad другим монітором для Mac або іншого комп’ютера з Windows

Підійде студенту iPad чи ні: 7 аргументів “ЗА”

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *