9 вересня компанія Apple представила довгоочікувані новинки. Хедлайнером презентації It’s Glowtime стали нові iPhone 16. Це перші смартфони, розроблені для використання з Apple Inelligence. Розповідаємо, що в них нового.

iPhone 16 и iPhone 16 Plus

Діагональ iPhone 16 – 6,1 дюйма, а iPhone 16 Plus – 6,7. Уперше в базовій лінійці з’явилися дві нові кнопки – Action Button і Camera Control. Пікова яскравість екрана iPhone 16 становить 2000 ніт, а мінімальна (у темряві) – 1 ніт.

Обидві моделі розроблені з урахуванням потенціалу нейромережі Apple Intelligence.

Новий дизайн, кольори та дві нові кнопки

Перше, що кидається в очі, – новий модуль камери: тепер об’єктиви розташовані не по діагоналі, а вертикально. “Спинка” смартфона вкрита загартованим склом, а дисплей захищає Ceramic Shield – панель, яка вдвічі міцніша за будь-яке інше скло на ринку. У палітрі 5 кольорів:

  • чорний;
  • білий;
  • рожевий;
  • бірюзовий;
  • ультрамарин.

Action Button розташований збоку на рамці. Усього одне натискання – і користувач отримує доступ до різних функцій. За замовчуванням кнопка використовується для перемикання беззвучного режиму. Але можна налаштувати й інші дії: миттєво відкрити камеру, увімкнути ліхтарик, запустити Shazam та інше.

Кнопка Camera Control для зйомки фото і відео підтримує сенсорне управління і захищена сапфіровим склом. Є кілька видів взаємодії:

  • швидке натискання – запуск камери;
  • коротке легке натискання – створення фото;
  • натискання кнопки запускає відео;
  • дотик для вибору додаткових інструментів.

З виходом Apple Intelligence функціонал Camera Control розшириться. Ви зможете навести камеру на об’єкт, затиснути кнопку – і Apple Intelligence розповість, що перед вами. Наприклад, наводите на собаку – і дізнаєтеся, що це за порода.

Зверніть увагу: Apple Intelligence буде прив’язаний до тієї мови, яка у вас встановлена як системна. На старті очікується підтримка американського варіанта англійської мови.

Продуктивність

За потужність iPhone 16 відповідає оновлений чип А18. Він виконаний за 3-нм техпроцесом і має 6 графічних ядер. Пропускна здатність пам’яті на 17% вища, ніж у попереднього покоління, а машинне навчання працює в 2 рази швидше.

Геймери напевно оцінять перероблену систему охолодження: тепер вона на 30% ефективніша.

До слова, потужності А18 з лишком вистачає для нових ААА-ігор. А для максимального занурення можна підключити геймпад.

Камера

Вертикальне розташування камер у новинці не просто так: на iPhone 16 можна знімати просторове відео для Apple Vision Pro. Основна Fusion-камера оснащена модулем на 48 МП. Для порівняння: в iPhone 14 роздільна здатність була в 4 рази меншою. За допомогою оновленого сенсора можна робити дворазове збільшення без втрати якості. 12-піксельна надширококутна камера з автофокусом робить вражаюче макрознімки.

Компанія Apple збільшила акумулятор в iPhone 16. У сукупності з енергоефективним процесором А18 смартфон буде довше працювати без підзарядки.

iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max

Флагмани 2024 року – комплекс найкрутіших інновацій. Але почнемо спочатку. Діагональ iPhone 16 Pro становить 6,3 дюйма, а iPhone 16 Pro Max – 6,9. А це на 0,2 дюйма більше порівняно з попередниками iPhone 15 Pro (6,1 дюйма) і iPhone 15 Pro Max (6,7 дюйма). Сам екран із підтримкою 120 Гц.

Бренд Apple назвав новинки “найбільш автономними iPhone в історії”.

Корпус із титану 5 класу і чотири кольори

Pro-версії зроблені з титану з дуже тонкими рамками. Забарвлень чотири:

  • чорний титан;
  • білий титан;
  • натуральний титан;
  • золотий титан або Desert Titanium. 

Продуктивність

Обидва девайси оснащені чипом А18 Pro, виконаним за 3-нм техпроцесом.

CPU з 6 прискореними ядрами (навіть швидший, ніж у М1) на 17% продуктивніший, ніж в А17 Pro.

6-ядерний GPU до 20% швидший, ніж у торішньому iPhone 15 Pro.

16-ядерний нейронний движок забезпечує приголомшливу продуктивність для функцій Apple Intelligence.

Що все це означає на ділі? Флагман швидко виконує навіть найбільш “важкі” завдання, які ставляться перед смартфонами. Порівняно з попередником, iPhone 16 Pro обробляє відео до 2-х разів швидше.

Професійні камери

Багато хто називає iPhone одним із найкращих смартфонів для мобільної фотозйомки. І новинки підтверджують це.

iPhone 16 Pro і Pro Max отримали однакові набори камер:

  • основна Fusion-камера 48 Мп;
  • ультраширококутна 48 Мп;
  • телефотокамера 12 Мп з 5-кратним оптичним зумом. Він реалізований за допомогою об’єктива з тетрапризмою, як в iPhone 15 Pro Max.

iPhone 16 Pro тепер знімає в режимі сповільненої зйомки 4К у якості 120FPS.

Є підтримка ProRes, Log і Dolby Vision. Вдумайтеся: смартфон може замінити професійну камеру! У додатку “Фото” можна змінювати кількість кадрів уже на етапі редагування (під час зйомки уповільненого відео).

Також є нові фотографічні стилі – сторонні додатки для кольорокорекції більше не знадобляться.

Флагмани теж отримали нову сенсорну кнопку управління камерою – Camera Control. Вона знаходиться під клавішею блокування. За допомогою неї можна буде керувати затвором, зумом та іншими налаштуваннями за допомогою дотиків.

На борту обох Pro-моделей 4 нових мікрофони студійної якості, є можливість запису відео з просторовим звуком для прослуховування в AirPods або Apple Vision Pro з підтримкою об’ємного звучання.

На окрему увагу заслуговує потенціал для запису аудіо, який є як у базових iPhone 16 і iPhone 16 Plus, так і у флагманських iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max.

Нова функція Audio Mix задіює машинне навчання і вміє фокусуватися на звуці в трьох режимах.

  • In-frame Mix виділяє голос людини в кадрі. 
  • Studio Mix створює ефект запису в професійній студії.
  • Cinematic Mix обробляє голоси, як у кіно: голос на передньому плані, а фоновий звук – в об’ємному форматі.

Ваші відео в TikTok і Reels в Instagram вийдуть на новий рівень.

Купити iPhone 16, 16 Plus, а також iPhone 16 Pro і 16 Pro Max ви зможете в iSpace. У нас будуть усі кольори та конфігурації. Про старт попереднього замовлення ми розповімо на нашому сайті та на сторінці в Instagram – підписуйтесь, щоб не пропустити!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Нові iPhone 16, Apple Watch Series 10 і AirPods 4: що представила Apple 9 вересня?

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *