Як розважити дитину в дорозі – актуальне питання для всіх батьків, які планують сімейну відпустку на літо. І тут головний помічник – смартфон або планшет, адже в App Store можна знайти величезну кількість не тільки цікавих, а й корисних додатків для школяра будь-якого віку. Спойлер: дорослим і дошкільнятам теж сподобається.

Усе про зірки та планети розповість Star Walk Kids (4+)

iOS, iPadOS: 10.0 і більш сучасна

Завантажити

Хочете дізнатися, які зірки над вами просто зараз? Завантажте Star Walk Kids на iPad 10.2 (9 Gen) або будь-який інший планшет/смартфон, надайте доступ до геолокації та вирушайте на вулицю (якщо вже стемніло). Вивчайте зоряне небо разом із дитиною та наймилішими персонажами – наукові факти подаються в ігровій формі та легко запам’ятовуються. А коли зрозумієте, де шукати “Велику Ведмедицю” та інші сузір’я, як влаштовано Всесвіт і чому Земля – виняткова планета, пропонуємо переглянути захопливі мультфільми на тему космосу (достатньо просто підключитися до мережі). І що найприємніше – інтерфейс настільки зрозумілий, що навіть 4-річка зможе розібратися.

Вирішити задачки з Prodigy (4+)

iOS, iPadOS: 13.4 і більш сучасна

Завантажити

Необов’язково сидіти над підручниками і нудними зошитами влітку, щоб підтягнути математику або англійську мову. Достатньо встановити програму і проходити захопливі квести, а потім витрачати зароблені бали на крафтинг або видобуток ресурсів. Розробники постаралися на славу: навіть дорослим буде цікаво перевірити себе.

До слова, тренажер користується попитом – понад 50 мільйонів дорослих і дітей користуються ним регулярно, щоб цікаво провести час і прокачати свої навички.

“Безпека в дорозі”: відпрацьовуємо навички саморятування (4+)

iOS, iPadOS: 11.0 і більш сучасна

Завантажити

Як переходити дорогу, що казати незнайомцю чи куди бігти під час пожежі – з маленькою Пандою дитина відпрацює основні правила поведінки в небезпечних ситуаціях. Чому ігрова форма краща за звичайну розповідь? Усе просто: у грі поведінка доводиться до автоматизму, тому в стресовій ситуації схема дій легше пригадується. Той факт, що софт зроблений барвистим і цікавим, дасть змогу добряче відпрацювати правила саморятування.

А ви самі пам’ятаєте, що робити під час землетрусу? Якщо ні, грайте разом.

“Петсон-винахідник”: пробуджуємо творче мислення (4+)

iOS, iPadOS: 8.0 і більш сучасна

Завантажити

Тепер з улюбленими героями Свена Нурдквіста – диваком Петсоном і котом Фіндусом – можна зустрічатися не тільки на сторінках книжок або в мультиках, а й у додатку. Ба більше, основна місія гравця – допомогти кошеняті вирушити в космос. Для цього доведеться розв’язувати нестандартні завдання, проявляти кмітливість і винахідливість.

Нюанс: якщо чадо вивчає англійську, шведську або німецьку, софт допоможе прокачати знання мови. Є також російські субтитри, тому суть завдань буде зрозуміла кожному.

Перші кроки в програмуванні з “ПіктоСвіт” (4+)

iOS, iPadOS: 9.0 і більш сучасна

Завантажити

Керувати роботами – що може бути цікавіше для сучасної дитини! Але щоб цього домогтися, доведеться попітніти: зібрати з піктограм нескладну програму – у такій ігровій формі максимально легко засвоюються ази програмування. Підійде всім дітям, які вже навчилися читати. А оскільки розробники пропонують варіанти різного рівня, старшокласникам буде не менш цікаво.

Викладачі теж оцінять, адже тут є методичні посібники до занять.

Slice Fractions: з дробами на ти (4+)

iOS, iPadOS: 8.0 і більш сучасна

Завантажити

Потоваришуй із дробами, рятуючи мамонтеня, – такий варіант запропонували вчені з Університету Квебека в Монреалі. Суть у тому, щоб гравець знищував лід і лаву, розбиваючи її на потрібну кількість шматків. У ненав’язливій формі головоломок додаток допоможе школяреві зрозуміти, що таке дроби і як ними користуватися. Рівні влаштовані таким чином, що проходити їх навмання не вийде, – доведеться думати.

Дізнайся, як ти влаштований, з The Human Body (4+)

iOS, iPadOS: 8.0 і більш сучасна

Завантажити

Краще один раз побачити, як працює серце, дихають легені та шлунок “пережовує” їжу, ніж багато разів читати про це в підручнику. І зробити це тепер можливо за допомогою одного простого застосунку. Промальовування доволі детальне та анімоване – буде цікаво кожному. Так, діти спостерігатимуть, як усі внутрішні органи взаємопов’язані та взаємозалежні, зрозуміють, що з ними відбувається під час хвороби чи фізичних навантажень, і краще дбатимуть про себе в майбутньому. А для обговорення нюансів зроблено чат, де можна поспілкуватися з батьками.

Боюся, що він “застрягне” у смартфоні. Що робити?

Не боятися, а налаштувати батьківський контроль на дитячому iPhone. Це простий і не травматичний спосіб обмежити екранний час і переключити увагу на реальне життя з його походами на річку, іграми у футбол, танцями, багаттями і задушевними розмовами. До речі, ця ж функція допоможе захистити дитину від небажаного контенту 18+ і нецензурної лексики.

Рекомендуємо не залишатися осторонь, а грати разом із дитиною. Але якщо раптом виникла проблема, софт не встановлюється, заглядайте в iSpace. Ми розберемося, як змусити програму працювати, і відповімо на всі запитання, а також покажемо новинки iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro или iPhone 15 Pro Max, які у нас представлені у відкритій викладці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Найкращі ідеї для подарунків тим, хто багато вчився

Коли iPhone “закипає” – розповідаємо, як використовувати девайс спекотного літа

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *