Спека погано позначається не тільки на людях, тваринах і рослинах. Техніка теж погано себе почуває і перегрівається, а це знижує її продуктивність і навіть може завдати непоправної шкоди. Розберемося, як допомогти iPhone в дні, коли від високої температури плавиться навіть асфальт.

Яка температура не зашкодить вашому девайсу

Усі виробники прописують в інструкції температуру, за якої пристрій працює коректно. Стандартна працездатність телефону зберігається в діапазоні від 0 до +35 С°. Відповідними умовами для зберігання вважається температура від -20 до +45 С°.

У разі перегріву низка функцій може відключатися, і це нестрашно: смартфон охолоне і все прийде в норму. Але регулярний перегрів згубно позначається на стані iPhone, а точніше на його батареї. Тепловий вплив запускає незворотні фізико-хімічні процеси, що прискорюють деградацію акумулятора. Згодом ви починаєте помічати, що смартфон дедалі гірше тримає заряд. На жаль, у такому разі допоможе тільки заміна акумулятора. Щоб такі радикальні заходи не стали в нагоді завчасно, не давайте пристрою “розжарюватися”.


Ситуації, в яких смартфон нагрівається більше, ніж зазвичай

Будь-який смартфон може нагріватися, якщо він активно працює. Є кілька випадків, коли незначне підвищення температури – нормальна реакція. Розповідаємо, через що гріється iPhone: 

  • перше налаштування нового телефону;
  • відновлення резервної копії з iCloud;
  • поповнення заряду бездротовим способом;
  • використання додатків, ігор або функцій, що навантажують графічну систему або процесор, зокрема і софт для камери;
  • потокова відеотрансляція у високій якості.

Якщо iPhone гріється, можливо, на нього просто підвищилося навантаження, тож не панікуйте. Коли робота завершиться, пристрій охолоне, і шкоди від цього не буде.

Як виявити перегрів iPhone і вчасно допомогти йому

Недостатньо просто доторкнутися до смартфона, щоб оцінити ступінь нагрівання. Потрібно знати “червоні прапори” небезпечної ситуації. Також у Apple є механізми, що захищають від перегріву техніку, включно з iPhone 14 Plus: девайс з iOS 16/17 перестає заряджатися, якщо його температура наблизилася до критичної. У такому разі система попереджає: заряджання зупинилося, але відновиться одразу, як температура прийде в норму.

Увага, перегрів!

Помітити небезпечну ситуацію можна заздалегідь, якщо знати, на що дивитися:

  • iPhone повільно заряджається або припиняє процес заряджання.
  • Екран втрачає яскравість поступово або стає зовсім темним.
  • Важко зв’язатися з ким-небудь по телефону. Модулі приймання та передавання сигналу переходять в енергозберігаючий режим, і сигнал стає слабким.
  • Порушується робота фотокамери та її функцій, не вмикається спалах.
  • Усі процеси загальмовуються, навіть відкрити сторінку в Safari стає неможливо.
  • На екрані спливає попередження: “Температура. Перед використанням iPhone потрібне охолодження”.

Цікавий факт: навіть коли iPhone сильно нагрівся, навігатор продовжує працювати, але в аудорежимі. Екран загоряється ненадовго і лише на поворотах, щоб можна було подивитися маршрут, а потім гасне.

Перша допомога девайсу, який перегрівся

Якщо iPhone перегрівається, приберіть його в прохолодне місце і дайте охолонути поступово. Класти девайс у холодильник – погана ідея, тому що різкий температурний перепад може тільки погіршити стан. Перед “спокоєм” варто закрити всі ресурсовитратні програми та заблокувати екран. Краще не сидіти в соцмережах і не листуватися в месенджерах.

Яких ситуацій краще уникати

Влітку найспекотніші та найнебезпечніші місця для смартфона – це пляжі, парки та інші місця, куди потрапляють прямі сонячні промені. Також у зоні ризику темні сумки та рюкзаки, адже вони притягують жар сонця. Але уникнути надмірного нагрівання iPhone 15 Pro Max або будь-якої іншої моделі можна, навіть якщо ви лежите на пляжі.

Коли ви перебуваєте біля води або просто на відкритому місці, де відсутня тінь, постарайтеся закрити смартфон від сонця – киньте зверху рушник, покладіть телефон у шопер. І краще, якщо це буде світла сумка. У чорному рюкзаку температура неминуче буде вищою.

Залишаєте автомобіль на вулиці? Забирайте телефон із собою, адже температура в салоні може розжарюватися до +50 °С. Якщо телефон регулярно перебуватиме в такій “сауні”, це, без сумнівів, вплине на акумулятор.

Не кладіть iPhone у кишеню, там йому буде складно охолоджуватися.

Не грайте в енерговитратні ігри та не використовуйте ресурсомісткі додатки в спекотну погоду. Вулиця і машина без кондиціонера – невідповідні місця для використання софту, який вимагає серйозних енерговитрат.

А як бути, якщо потрібно скористатися навігатором? У поїздках краще розміщувати iPhone так, щоб він був укритий від прямих сонячних променів. Зменшіть яскравість дисплея і користуйтеся кондиціонером.

Як перевірити стан акумулятора iPhone

Якщо телефон швидко розряджається, подивіться, в якому стані батарея. Зробити це можна самостійно: перейдіть у “Налаштування”, далі клікніть на “Акумулятор” і виберіть “Стан акумулятора і зарядка”. Якщо енергоємність нижче 80%, варто задуматися про заміну акумулятора. Або здати його за системою Trade-in і придбати новий смартфон, потужніший і сучасніший. В iSpace великий вибір моделей, а підібрати девайс допоможуть наші фахівці. Більше про Trade-in ви можете дізнатися тут.

Крім того, ми завжди раді відповісти на будь-які запитання, пов’язані з технікою Apple. Хочете розібратися, що робити, якщо iPhone гріється, – приходьте в iSpace!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Стартуємо в новий день: як поставити свою мелодію на будильник iPhone

Їдемо у відпустку: як налаштувати iPhone і які додатки завантажити?

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *