Малювання пальцями давно перестало бути виключно дитячою забавою. Увімкнувши iPad і запустивши на ньому спеціальну програму, можна і ескіз накидати, і написати цілу картину. Головне знати, який саме застосунок вам потрібен. Ми зробили добірку найкрутіших застосунків для графічних дизайнерів та ілюстраторів – обирайте на свій смак.

Paper FiftyThree

Ця програма – найкраще, що можна запропонувати для швидкого і простого створення ескізів. Художникам доступна величезна кількість інструментів для малювання: Sketch, Write, Draw, Outline, Color. А почати малювати можна буквально голими руками – без стилуса. Але роботу з Apple Pencil додаток також підтримує. З його допомогою можна контролювати товщину і натиск ліній, а заодно унеможливити випадкові торкання екрана рукою.

Інтерфейс, управління, плавність анімації в Paper FiftyThree – вище всяких похвал. Усередині все настільки просто і логічно влаштовано, що користувач швидко адаптується в новому застосунку і моментально сфокусується на проекті. До того ж під час запуску вам буде запропоновано цифровий зошит “Вступ” з навчальною інформацією.

Загалом, все дуже зручно і красиво. Не дарма одразу ж після свого релізу програма отримала кілька престижних нагород – Editors’ choice і Apple Design Award 2012. Але найприємніше – програма безкоштовна. Хоча платна версія Paper Pro з доступом до додаткових інструментів і функцій теж є.

Завантажити з App Store

Adobe Illustrator

Як і інші продукти компанії Adobe, Illustrator розроблений для креативних людей і з турботою про них. Розкрити свій творчий потенціал ще ніколи не було так просто. Хоч би де ви перебували, все що вам знадобиться – iPad, Apple Pencil і підписка на Adobe Illustrator. До речі, в App Store програму можна завантажити безкоштовно, але система також пропонує оформляти покупки.

Ви зможете створювати логотипи, ілюстрації, графіку та багато іншого. Зображення масштабуються до будь-якого розміру і формату. Користувачеві буде доступна вражаюча колекція художніх інструментів, понад 18000 шрифтів і понад 20 колірних палітр, а також найсвіжіші трансляції від відомих креативників і покрокові інструкції в роботі.

До всього іншого ви можете працювати як на iPad, так і на Mac, і навіть в автономному режимі. У будь-який момент, перебуваючи де завгодно, ви зможете продовжити роботу з того моменту, коли зупинилися. Усі ваші файли синхронізуються і вивантажаться в хмару, коли ви знову вийдете в інтернет.

Ще одна дуже крута функція – прямі трансляції ваших творчих процесів на Behance. Це популярна серед дизайнерів та ілюстраторів соціальна медіа-платформа. Також ефіри можна проводити в соціальних мережах: Instagram, Facebook, Twitter. Це неймовірно крута можливість для натхнення та навчання у найкращих у своїй справі.

Завантажити з App Store 

Concepts 

Concepts – це фантастичний додаток для креслення. Він точно відповідає всім вимогам проектування та створення ескізів. І насамперед його оцінять архітектори та ландшафтні дизайнери – за точність ліній і напрямних, а ще за чистий неперевантажений інтерфейс.

Вам також сподобається колекція маркерів, ручок, олівців, сіток, текстур тощо. А щойно малюнок буде готовий, ви зможете показати його світу або експортувати файл в інші професійні застосунки на Mac. Concepts підтримує кілька форматів, зокрема PSD, і понад 10 мов.

До речі, творці з Disney, Playstation, Philips, HP, Apple, Google, Unity і Illumination Entertainment використовують Concepts для розробки своїх ідей. Приєднуйтесь до найкращих!

Завантажити з App Store 

Procreate

Навіть якщо ви не маєте жодного стосунку до дизайну і абсолютно випадково вийшли на цей огляд, ви напевно чули про Procreate. Це один із найпопулярніших застосунків серед дизайнерів і художників по всьому світу.

Тут є все необхідне – взагалі все. Сотні унікальних пензлів, розкішна колірна палітра, багатофункціональна система шарів, крута анімація, ідеальна каліграфія, динамічні шрифти і легко настроювані жести. А віднедавна в Procreate можна працювати з 3D-моделями.

Інтерфейс програми Procreate – лаконічний і зрозумілий. Основний простір тут займає робоча область, кнопки розміщені по краях. Працювати просто і зручно, всі процеси плавні і без затримок.

Окремо хочеться виділити таймлапс-відео. Багато додатків не підтримують прискорений запис екрана, і користувачі змушені завантажувати додаткові програми запису і монтажу. Але в Procreate вже є все, що потрібно, для того щоб записати і поділитися творчим процесом – причому у високій роздільній здатності 4К. Також додаток підтримує експорт файлів у рідному форматі Procreate, PSD, TIFF, PNG, JPEG, PDF, OBJ, USDZ, GIF, MP4.

Додаток платний. Але однозначно вартий своїх грошей. Спробуйте, щоб швидко вийти на новий рівень!

Завантажити з App Store 

Sketchbook 

Додаток, який підійде всім представникам творчих професій – від художників-початківців до професійних дизайнерів. Маючи планшет iPad зі встановленою на ньому програмою SketchBook і стилус Apple Pencil, ви зможете створювати шедеври в зручний час і в будь-якому місці.

Усередині все дуже зручно влаштовано. Мінімалістичний інтерфейс не відволікає від роботи. Процес малювання відбувається настільки реалістично і природно, немов ви малюєте олівцем на папері. Вибір палітри та інструментів вражає: одних тільки пензлів понад 170 варіантів з індивідуальним налаштуванням.

Доступ до програми безкоштовний. Але можна купити пакет Premium – і вам відкриється ще більше можливостей у SketchBook.

Завантажити з App Store 

Pocket Palette

Якщо ви працюєте з кольором, то зверніть увагу на цей додаток. Pocket Palette – найпростіший, найзручніший і, що приємно, найбезкоштовніший інструмент для створення колірних схем і палітр.

З його допомогою ви зможете створювати палітри з нуля або з тих зразків, які зберігаєте собі для натхнення. Наприклад, побачивши в подорожі гарний відтінок гір або моря – просто сфотографуйте і створіть палітру для свого проєкту. Зайве з фотографії можна видалити, змінити відтінки, налаштувати шістнадцятковий код кожного кольору, розбити все на колекції. Улюблені палітри можна зберегти й експортувати в інші додатки.

Завантажити з App Store 

Adobe Capture

Як зрозуміло з назви, це ще один крутий продукт від компанії Adobe. Якщо в коло ваших інтересів входить фотографія і дизайн, то познайомитися з цією програмою однозначно варто.

Уявіть, що через об’єктив планшета або смартфона ви бачите нові патерни, пензлі та текстури? Саме так і працює Adobe Capture. Сфотографуйте вподобані деталі та перетворіть їх на реальні інструменти дизайну. Можна записати свій голос і перетворити його на текст. А ще створювати 3D-текстури, складні візерунки, цифрові пензлі, вектори для використання в логотипах, ілюстраціях та анімації.

Їх можна зберегти в обліковому записі Creative Cloud і використовувати в таких програмах, як Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Premiere Pro та Adobe Fresco. Додаток для iPad безкоштовний, але передбачає додаткові покупки.

Завантажити з App Store 

Завдяки постійному розвитку технологій програми для дизайну більше не прив’язують вас до комп’ютера. Якщо у вас є iPad, спробуйте ці інструменти. Пам’ятайте, що натхнення може виникнути будь-якої миті – і щоб його зафіксувати, ви тепер маєте круту добірку додатків.

Багато програм із цього огляду є універсальними. Це означає, що їх можна запускати не тільки на iPad, а й на iPhone. Це безсумнівний плюс, коли приходить натхнення, а з усіх інструментів для малювання під рукою тільки смартфон.

У каталозі ispace.ua великий вибір планшетів iPad. Зв’яжіться з нашим менеджером, щоб підібрати девайс індивідуально під ваш запит. А щоб ваші малюнки були максимально вражаючими та професійними, використовуйте стилус Apple Pencil.  

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *