Apple Watch Series 3 виявився не тільки найдоступнішим годинником в історії бренду, але ще й найбільш примхливим. Такий висновок зробили користувачі про модель 2017 року, коли вона раптом перестала оновлюватися. Якщо ви досі не розгадали цей ребус, розповідаємо, у чому причина збою, як розв’язати проблему і скільки доведеться заплатити, якщо самостійно це зробити все ж не вдасться.

Чому ваші Apple Watch не оновлюються?

Порівняно з поточним восьмим поколінням третя серія Apple Watch порядком застаріла. Так, годинник вміє відстежувати тренування, показувати повідомлення, програвати музику і навіть проводити оплату через NFC. Але в базовій конфігурації він отримав лише 8 ГБ вбудованої пам’яті. Здавалося б, годиннику більше і не потрібно, а на ділі – особливо не розгуляєшся.

До речі, в наступних версіях смарт-годинника виробник збільшив обсяг внутрішньої пам’яті. Apple Watch 4 отримав 16 ГБ, Apple Watch SE і новіші моделі – 32 ГБ.

Важливо знати, що у випадку Apple Watch 3 операційна система займає майже половину наявного сховища. Завантажені додатки, завантажені файли та кеш “з’їдають” ще кілька гігабайтів. Вільним залишається приблизно 1 ГБ, тоді як для оновлення watchOS необхідно не менше 3 ГБ.

У підсумку логічне бажання оновити девайс розбивається об сувору реальність. Система повідомляє користувача, що стався збій перевірки наявності оновлень Apple Watch 3. А отже, годинник не зможе підтримувати нові функції, і виявлені раніше помилки виправлені теж не будуть. Продуктивність годинника логічним чином знижується: він зависає, довільно перезавантажується або блокується, розриває пару з iPhone, швидко розряджається.

Але почекайте засмучуватися. Все можна виправити!

Що робити, якщо ваші Apple Watch не оновлюються?

Годинник, випущений у 2017 році, знято з виробництва у вересні 2022 року. Незважаючи на це, багато хто все ще продовжує користуватися пристроєм з OLED-дисплеєм із діагоналлю 1,65 дюйма, процесором Apple S3, вбудованим динаміком, ПЗ з тренуваннями і підтримкою функції безконтактної оплати. Тому після виходу watchOS 7.4 розробники випустили інструкцію з оновлення раритетних Apple Watch 3.

Отже, які дії мають допомогти у вирішенні проблеми:

  1. розірвіть пару iPhone і Apple Watch Series 3;
  2. збережіть резервну копію Apple Watch;
  3. скиньте годинник до заводських налаштувань;
  4. підключіть годинник до смартфона і створіть пару;
  5. встановіть watchOS4 (або більш свіжу версію);
  6. знову розірвіть пару iPhone і Apple Watch;
  7. ще раз скиньте смарт-годинник до заводських налаштувань;
  8. підключіть годинник до iPhone і відновіть резервну копію.

Так, ми не помилилися: розірвати пару пристроїв і відкотити годинник до заводських налаштувань дійсно доведеться двічі. Крім того, будьте готові витратити на ці маніпуляції якийсь час.

Якщо ви не знаєте, як розірвати і як створити пару з Apple Watch 3, дотримуйтесь наших підказок.

  1. Розмістіть Apple Watch і iPhone поруч. Не прибирайте жоден із пристроїв, поки не завершите розрив старої та створення нової пари.
  2. Відкрийте застосунок Watch на своєму iPhone.
  3. Клацніть на вкладку “Мій годинник”, а потім “Усі годинники” у верхній частині екрана.
  4. Далі натисніть інформаційну кнопку поруч із годинником, який ви хочете розірвати.
  5. Натисніть “Розірвати пару з Apple Watch”. Для моделей GPS + Cellular збережіть тарифний план стільникового зв’язку. Підтвердіть свої дії. Можливо, система попросить ввести пароль від облікового запису Apple ID: рекомендуємо згадати його.

Ще більш детально весь процес ми описали в нашому огляді.

Перш ніж стерти вміст і налаштування на Apple Watch, iPhone автоматично створить резервну копію даних годинника. Але після першого ввімкнення годинник не можна відновлювати з резерву – налаштуйте його як новий, дотримуючись інструкцій на екрані. Після того, як розірвете пару вдруге, ви можете відновити резервну копію, повернувши основні системні налаштування, дані для застосунків, статистику про ваше здоров’я і фізичну форму, а також музику, подкасти тощо.

Скільки коштують ваші нерви і час?

Якщо ви не хочете цим займатися або у вас просто не вийшло, фахівці сервісного центру iSpace готові вам допомогти. Ціна питання – 699 грн. Приходьте в один з наших магазинів:

м. Київ, ТРЦ Retroville проспект Правди, 47, +38(044)3630390;

м. Дніпро, проспект Дмитра Яворницького, 51, +38(067)6994242;

м. Одеса, Дерибасівська, 27, +38(067)4505508;

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

5 важливих функцій Apple Watch для студентів

Сюрприз, який вона не забуде: 5 причин подарувати їй Apple Watch

Як Apple Watch покращують життя? Топ-10 корисних функцій

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *