Багато користувачів бачать в iPad тільки іграшку. І ми ще обов’язково повернемося до ігрових можливостям планшетів Apple. Але сьогодні хочемо довести вам, що цей пристрій годиться не тільки для читання і веб-серфінгу, а ще й для серйозної роботи. У новому матеріалі iSpace пропонує поглянути на iPad з іншого ракурсу – очима музиканта.

Скажімо прямо: багато користувачів сильно недооцінюють планшет. Але найуважніші змогли розгледіти в ньому дуже зручний і надійний інструмент для роботи і творчості. В App Store можна знайти величезну кількість додатків для журналістів, перекладачів, фотографів і навіть музикантів – як то кажуть, на будь-який смак.

Ви можете подумати, що це не серйозно і що професійні музиканти не дарма приділяють якості звучанню вокалу і інструментів таку велика увага. Але десятки талановитих і успішних музикантів можуть з цим посперечатися. Ви знали, що Деймон Албарн записав альбом The Fall групи Gorillaz на iPad? А це було 10 років тому, на хвилиночку!

А володар премії «Греммі» за кращий альбом року Джастін Хендерсон всі свої музичні твори створює виключно на iPad Pro 2018 року випуску.

«Вам не потрібно думати про те, як все працює. Ви повністю занурені в роботу і займаєтеся тільки творчістю, а не вирішуєте технічні проблеми », – каже музикант.

Музичні начерки Джастін робить в додатку Blocs Wave, після чого допрацьовує їх в BeatMaker 3. Цього набору йому більш ніж достатньо, хоча, звичайно, існує величезна кількість класних програм.

Найприємніше, що багато хто з них знаходяться у вільному доступі для користувачів iOS. Наприклад, для запису демоверсії часто використовується додаток GarageBand. Додаток дуже простий в управлінні, але при цьому має секвенсор з широким функціоналом: можна підключати і записувати музичні інструменти або ж завантажувати безкоштовні доріжки, лупи і пакети готових звуків в фонотеці, застосовувати ефекти студійного рівня, аранжувати і мікшувати пісні, вносити в блокнот начерки текстів і публікувати свої треки.

До всього іншого, гіганти звукової індустрії створюють для iOS віртуальні версії своїх синтезаторів, контролерів, грувбокс і ефект-процесорів. Їх приклад наслідують і музичні студії: Yamaha, Akai, KORG, Numark, MOOG, Novation, Native Instruments, Propellerheads, Steinberg – їх продукти знайомі кожному, хто всерйоз займається створенням музики.

До речі, для проведення діджейських сетап теж можна використовувати iPad – в якості MIDI-контролера. А в зв’язці з ефект-процесором KORG Kaoss Pad Quad ви просто зобов’язані влаштувати вечірку!

Можливості iPad якщо не безмежні, то дуже широкі. І вони стають доступні музикантів після покупки планшета, декількох недорогих аксесуарів та установки програм, багато з яких абсолютно безкоштовні. Створювати музику ще ніколи не було так захоплююче і просто – просто спробуйте!

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *