Успіх у навчанні багато в чому залежить від уміння планувати свій час та розставляти пріоритети. Apple Watch допоможуть це зробити. Розповідаємо, які функції особливо корисні для школярів та студентів.

Диктофон: щоб записувати важливі думки та лекції

З цією програмою ви навіть на ходу зможете записувати інсайти, які приходять на думку. І для цього не потрібно шукати конспект, щоденник або діставати телефон: годинник завжди на вашому зап’ясті. А ще ви зможете записувати лекції: аудіозаписи будуть доступні на iPhone, Mac або iPad, на яких виконано вхід із тим самим Apple ID.

Запис можна навіть вести непомітно, хоч це вже не зовсім про навчання. Для цього просто тапніть по екрану, щоб годинник згас. Або згорніть програму під час запису.

Ще один приклад, коли вам може стати в пригоді диктофон на Apple Watch, – щоб записати телефонну розмову на iPhone. Для цього на телефоні увімкніть гучномовець і активуйте запис на годиннику. До речі, записати дзвінок на смартфоні можна тільки за допомогою платних сторонніх додатків.

Фото: за потреби можна використовувати як шпаргалку

Списувати – остання справа, але іноді студент не має вибору. І тоді можуть допомогти Apple Watch. Їх можна сховати під рукавом і годинник не так кидатиметься в очі, як смартфон.

На Apple Watch можна відкрити будь-яке фото, яке є у галереї iPhone: знімок конспекту, скріншот веб-сторінки, скан документа та інші. А за допомогою коліщатка Digital Crown – збільшити будь-яку область (корисно, якщо текст надто дрібний).

Щоб відобразити потрібний знімок у програмі «Фото» на годиннику, додайте його до альбому «Вибране» на iPhone.

Сповіщення: щоб менше відволікатися на смартфон, але при цьому не пропускати важливе

Коли телефон лежить на парті, а лекція не дуже цікава, руки самі тягнуться до гаджета: відповісти на повідомлення або подивитися, що новенького в Instagram/Telegram. У результаті ви перемикаєте увагу з однієї справи на іншу. А щоб знову повернутися до уроку, мозку потрібен час.

Цікаве дослідження на цю тему було опубліковано у International Journal of Information Management у 2003 році. Воно показало, що коли людина відволікається на перевірку пошти, їй потрібно близько 64 секунд на те, щоб відновити виконання поточного завдання. А якщо ви робитимете це кожні 5 хвилин? Тільки через одну електронну пошту ви даремно витратите одну хвилину з шести.

Apple Watch відображає всі повідомлення, повідомлення та дзвінки, які надходять на iPhone. Тобто ви побачите, що хтось лайкнув ваше фото, надіслав повідомлення чи TikTok. Але якщо там щось несрочне, то ви не полізете за телефоном, а перегляньте його потім. Таким чином, ви прокачаєте свою здатність концентруватися на одному занятті. А це важливий скілл не лише у навчанні.

Усвідомленість: щоб зосередитися на собі та своїх відчуттях

У потоці завдань легко забути себе. Apple Watch пропонують це виправити за допомогою програми «Свідомість». До нього входять дві практики – «Роздум» та «Дихання». Обидві допомагають зробити коротку паузу та зосередитись на своєму стані.

Дихання. Ця функція допоможе нормалізувати дихання під час стресу: перед іспитом, змаганнями, публічним виступом та іншими важливими справами. Ще більше користі буде, якщо ви привчите себе робити цю вправу регулярно. Адже глибоке і спокійне дихання заспокоює і зосереджує зараз – це і є усвідомленість.

Роздуми. Це своєрідна медитація: годинник пропонує вам одне питання, про яке потрібно розмірковувати протягом хвилини. Ці сесії дозволяють не турбуватися про майбутнє, а сфокусуватися на позитивних моментах та спогадах. Так ви приділяєте час справжньому, розвиваєте творче мислення та тренуєте навичку самозаспокоєння.

Займає ця процедура лише одну хвилину, тому час знайдеться у кожного.

Контроль сну: щоб краще висипатись

Відстеження сну не робить відпочинок автоматично кращим. Якщо ви спите по 4 години, то вранці все одно почуватиметеся розбитими. Але регулярний моніторинг дозволяє помітити негативні тенденції і змінити їх.

У програмі “Сон” на Apple Watch ви можете дізнатися, скільки часу вам зазвичай потрібно, щоб заснути. А скільки разів за ніч ви прокидалися вночі і як довго спали.

Аналізуючи ці показники, ви зможете змінити звички, які ведуть до недосипання. Наприклад, налаштувати режим фокусування, щоб після відходу до сну iPhone та Apple Watch не відволікали вас від сповіщень. А якщо боїтеся пропустити важливий дзвінок або повідомлення, зробіть виняток для контакту.

Базова статистика зі сну відображається у додатку «Здоров’я». Якщо ви хочете докладнішу інформацію, то в App Store повно програм для цього. Наприклад, AutoSleep, Pillow та інші.

Які Apple Watch вибрати?

  • Series 9 – новинка с улучшенным чипом S9, ярким дисплеем (2000 нит!) и полным набором датчиков для мониторинга работы сердца, уровня кислорода в крови, температуры кожи и другими. Часы поддерживают управление жестами на случай, если обе руки заняты – сведите большой и указательный палец вместе или сожмите кулак, чтобы запустить действие. Его вы настраиваете сами.
  • Apple Watch SE 2 не такие продвинутые, как Series 9, но стоят ощутимо меньше. Они оптимально подходят для пользователей, которым не нужна функция ЭКГ или измерение уровня кислорода в крови. В остальном в них есть все, за что так любят Apple Watch: функционал для активного образа жизни, заботы о здоровье и поддержания связи. В часах можно плавать и опускаться на глубину до 50 метров.
  • Ultra 2 – самые продвинутые и защищенные часы Apple. Титановый корпус не боится ударов и коррозии. «На борту» датчики глубины и температуры воды, кнопка Action Button (как на iPhone), а дисплей демонстрирует экстремальную яркость до 3000 нит. А еще Ultra 2 дольше всех работают без подзарядки – до 72 часов.

Ціни

Купуйте техніку Apple для студентів в iSpace, вартість від 7 999 грн. У нас ви можете придбати годинник у trade-in: просто приносите в iSpace свій старий пристрій Apple (будь-який), а ми віднімемо його вартість з ціни нового девайсу. Суму, що залишилася, можна заплатити відразу або оформити в розстрочку або в кредит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Як Apple Watch покращують життя? Топ-10 корисних функцій

Розпакування Apple Watch Series 7: нові кольори та великий екран з ефектом заломлення

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *