Усі по-різному готуються до нового навчального року. Хтось закуповує канцелярські товари, хтось – нову техніку, наприклад, смартфон Apple, адже він точно стане в нагоді в навчанні. Вести конспекти, шукати інформацію для реферату, перекладати тексти, робити презентації – все це та багато іншого стає доступним. Дивіться, як iPhone допомагає в навчанні та повсякденних справах – зібрали 10 найкрутіших і найкорисніших фішок.

Приємне звукове тло

Білий шум допомагає сконцентруватися на навчанні або, навпаки, розслабитися і повноцінно відпочити. У бурхливому студентському житті рідко можна дозволити собі таку розкіш. Але якщо у вас є мобільний телефон iPhone, то ви можете абстрагуватися в будь-який момент. Просто вставляєте у вуха навушники і вмикаєте фоном шум океану, заколисуючий шелест дощу, дзюрчання струмка або будь-який інший звук зі списку. І відпочиваєте, медитуєте, вирішуєте завдання.

Для ввімкнення знайдіть кнопку “Слух” у Пункті управління (значок у вигляді вуха). Якщо її немає, додаємо. А далі робіть усе, як на ілюстраціях нижче.

А ще iPhone 14 та інші моделі вміють відсікати шуми і посилювати голос мовця. Скажімо, ви сидите на гальорці, а лектор говорить тихо, і нічого неможливо розібрати. Тоді вставляєте у вуха AirPods, кладете телефон ближче до викладача і вмикаєте Live-прослуховування – все чути, як з першої парти.

Ось алгоритм увімкнення:

Текст із паперу – в електронний документ

Телефон Apple стане вашим особистим портативним сканером. Він прийде на допомогу, коли немає часу переписувати або набирати текст із підручника. Та й навіщо, якщо можна навести камеру на сторінку і зробити скан. Пристрій розпізнає текст і вставить у конспект або реферат, перекладе і так далі – опцій у списку багато.

Щоб девайс розпізнав текст, потрібно почекати, поки навколо відсканованої сторінки з’явиться рамка з жовтим контуром, потім клікнути на значок розпізнавання – книжковий аркуш у рамочці.

Ви можете не тільки скопіювати текст, а й вибрати будь-яку іншу дію: “Перекласти”, “Поділитися”, “Шукати в інтернеті” тощо.

Якщо потрібен тільки фрагмент, тапніть по екрану і тримайте палець довше, потім захопіть рядок, слово або будь-яку частину тексту. І вибирайте: скопіювати, перекласти тощо.

Видалення пауз

Дуже зручно писати лекцію на диктофон, а потім прослуховувати її і конспектувати. Для прискорення процесу не завадило б прибрати непотрібні паузи. Телефон зробить усе сам, якщо його правильно налаштувати:

Хай почнеться магія Apple: розповідаємо про екосистему

Якщо у вас є інші девайси бренду, вам знадобиться функція Handoff. З боку все виглядає як справжня магія: легкий рух пальцями, і контент з одного девайса перетікає на інший. Наприклад, ви починаєте писати замітку на смартфоні iPhone, а потім відкриваєте її на Mac або iPad – і завершуєте роботу.

Функція актуальна для пристроїв Apple, випущених у 2012 році та пізніше. Щоб вона працювала, потрібно виконати кілька умов:

  • виконати вхід під одним Apple ID;
  • перевірити, щоб на всіх пристроях було ввімкнено Bluetooth, Wi-Fi і Handoff;
  • помістити їх на відстані не більше 10 метрів;
  • оновитися до watchOS 1.0, macOS 10.10, iOS 10, iPadOS 13 (і вище).

Ви можете перекидати контент і працювати в найрізноманітніших додатках: Numbers, Pages, Keynote, “Пошта”, Safari, “Карти” та інших. Також це можуть бути програми сторонніх розробників.

Які ще фішки екосистеми Apple знадобляться студенту:

  • Копіюйте текст або фото на iPhone і вставляйте в документ на Mac. Для цього є універсальний буфер обміну – нічого не потрібно додатково завантажувати та налаштовувати.
  • Роздавайте інтернет, підключайте до нього свої та чужі девайси за допомогою Instant Hotspot.
  • Використовуйте смартфон як камеру і мікрофон для ноутбука (функція Continuity). Робіть знімки та скани на iPhone, а далі працюйте з ними на ПК.
  • Не губіть свій ноутбук/планшет – “Локатор” нагадає про забутий в аудиторії або в кав’ярні пристрій і надішле сповіщення на iPhone або Apple Watch. А ще ви зможете віддалено заблокувати техніку, якщо хтось її вкраде.
  • Передавайте дані між девайсами, використовуючи AirDrop, AirPrint і AirPlay. Це найшвидший і найзручніший спосіб, який працює навіть із найважчими файлами. А ще можна виводити картинку з Mac на проектор або ТВ-екран, підключатися до колонок, принтера.

Увага на навчанні

Щоб не відволікатися від важливих справ, не обов’язково вимикати телефон. Можна запустити режим “Фокусування”, і тоді звук сповіщення або дзвінка не потривожить під час лекції або вирішення завдання. Така функція iOS є на будь-якому iPhone – 15, 14, 13 і так далі. Ось що вона дає змогу робити:

  • приймати сповіщення від дозволених застосунків, абонентів, інші відправляться в центр сповіщень;
  • налаштувати екран блокування і домашню сторінку, щоб ніщо не відволікало;
  • запустити автофокусування для будь-якого місця, часу або програми;
  • перевірити, щоб пристрій під час фокусування спрацьовував саме так, як ви хочете.

Приклад налаштування:

Конспект завжди з собою

На телефоні можна вести конспекти в додатку “Нотатки”, і вони завжди будуть з вами. Тут можна набирати текст, робити креслення. Що ще корисно, то це можливість записувати лекції, використовуючи опцію “Диктування тексту”, або аудіовведення, – доступ до таких записів можна отримати на всіх своїх пристроях бренду.

Другий швидкий спосіб відкрити/зробити нотатки – попросити про це Siri.

Обмін конспектами

Переписувати вручну чужий конспект або знімати ксерокопію – минуле століття. Сьогодні всю важливу інформацію зберігають в електронному вигляді. А якщо потрібно поділитися, будь-який документ копіюється за пару секунд. Саме для цього у користувачів Apple є функція AirDrop. Дозволяє обмінюватися з друзями та одногрупниками будь-яким контентом рекордно швидко.

Багато-багато корисного софту

На iPhone безліч базових додатків і функцій для роботи з текстом, фото. А в App Store їх ще більше. В Prezi ви без зусиль створите ефектну презентацію, а в Zotero приведете до ладу джерела для реферату. ChatGPT знає відповіді на більшість запитань, вирішить будь-яке завдання. Усі додатки перерахувати неможливо, ви самі знайдете їх в інтернеті.

Універсальність і міць – у компактному корпусі

Будь-яка техніка Apple підпадає під це правило, але з кожним новим поколінням її можливості розширюються. Наприклад, iPhone 15 Pro та iPhone 14 Pro – флагманські девайси, які ще кілька років залишаться актуальними. Вони мають солідну пам’ять (до 1 і 2 Тб), стійкий до ударів, оснащені суперяскравим екраном, акумулятором, що “довгограє” (цілих 23 години без підзарядки). Додамо до цього прокачаний сканер LiDAR, підтримку новітніх інтерфейсів для передавання даних, Dynamic Island – з ним зручніше взаємодіяти з додатками. Пиловологозахист класу IP68 максимально продовжить термін служби пристроїв. А у iPhone 15 Pro і Pro Max є диво-кнопка Action Button, яку можна налаштувати для будь-яких дій – фото, сканування і так далі. І це тільки частина можливостей телефонів, що роблять їх ідеальними для навчання, розваг, спілкування і роботи.

А в парі з AirPods користуватися iPhone ще приємніше. Навушники стануть у пригоді для відпочинку та розваг, спілкування онлайн. Звучать просто приголомшливо, підтримують просторовий саунд. Ще один топовий гаджет від Apple — Apple Watch. З ним будете у формі, зможете краще висипатися і відпочивати. Розумний годинник можна використовувати як шпаргалку, а ще з ним ви будете завжди в курсі сповіщень, які приходять на iPhone. Зручно, якщо смартфон лежить у сумці або в рюкзаку.

Спеціальна пропозиція на iPhone в iSpace

Начать учебу с новой техникой — мечта любого студента. И iSpace поможет ее воплотить, ведь сейчас у нас действует специальное предложение: 

  • iPhone 15 Pro – 46 999 грн замість 47 999. Вигода – 1 000 грн.
  • iPhone 15 Pro Max – 55 999 грн замість 57 999. Вигода – 2 000 грн.

Максимум вигоди від iSpace

Протестувати будь-яку актуальну модель можна в будь-якому нашому магазині: так простіше зрозуміти, про який телефон ви мріяли все життя.А ще у нас найвигідніші умови для покупки:

До зустрічі в iSpace!

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *